×
×

کنگره شهدای عرصه موسیقی برگزار شد

  • کد نوشته: 96999
  • موسیقی ایرانیان
  • پنجشنبه, ۲۴ام دی ۱۳۹۴
  • ۰
  • حوزه هنری دیشب میزبان کنگره ۲۰۰۰ شهید هنرمند در بخش شهدای موسیقی بود که با حضور خانواده های معظم شهدا برگزار شد. کنگره شهدای عرصه موسیقی با عنوان «نغمه های عاشقی» چهارشنبه شب ۲۳ دی ماه در اولین روز از برگزاری کنگره دو هزار شهید هنرمند در حالی با حضور خانواده های معظم شهدا، هنرمندان […]

    کنگره شهدای عرصه موسیقی برگزار شد
  • ۱۹۳۷۷۳۶حوزه هنری دیشب میزبان کنگره ۲۰۰۰ شهید هنرمند در بخش شهدای موسیقی بود که با حضور خانواده های معظم شهدا برگزار شد.

    کنگره شهدای عرصه موسیقی با عنوان «نغمه های عاشقی» چهارشنبه شب ۲۳ دی ماه در اولین روز از برگزاری کنگره دو هزار شهید هنرمند در حالی با حضور خانواده های معظم شهدا، هنرمندان و تعدادی از مدیران عرصه فرهنگ وهنر در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد که از خانواده سه شهید هنرمند عرصه موسیقی به نمایندگی از شهدای هنرمند این عرصه تجلیل به عمل آمد.

    از چند نکته مهم در موسیقی انقلاب اسلامی غافل شدیم

    علیرضا پاشایی دبیر کنگره شهدای عرصه موسیقی در ابتدای این مراسم توضیح داد: وجود دو هزار شهید هنرمند و ۸۰ شهید هنرمند موسیقی بیانگر نقش ارزشمند انقلاب اسلامی در عرصه هنر است و به طور حتم این هنر ارزشی همان موسیقی است که ریشه در گفتمان انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب اسلامی دارد اما در مباحث مربوط به موسیقی نکاتی مغفول مانده که باید به آنها اشاره کرد.

    وی ادامه داد: خدمات و برکات انقلاب اسلامی در موسیقی این بود که هنر موسیقی ما را از پلشتی نجات داد. من می توانم بگویم موسیقی انقلابی بود که در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس خدمات خود را به نسل جوان و جغرافیای نظام جمهوری اسلامی ارائه کرد که این خدمات همواره در ذهن مردم شریف ایران به یاد می ماند. به هر ترتیب مقام معظم رهبری در فرمایشات خود به این نکته اشاره کرده اند که با این ستاره ها می شود راه را پیدا کرد. ما هم امیدواریم با معرفی این ستاره ها مسیر هنر ارزشی و هنر انقلاب اسلامی را به نسل بعدی انتقال دهیم.

    روایت پارتیزانی که نوازنده ویولن آلتو بود

    هادی آزرم نوازنده و آهنگساز موسیقی انقلاب هم در این مراسم گفت: بنده افتخار داشتم که در سال ۶۸ در محضر استادان قرآنی گروه قرآنی «اهل بیت (ع)» را در سازمان تبلیغات اسلامی راه اندازی کنیم که در آن دوران ضمن فعالیت های مختلفی که انجام گرفت موفق شدیم با تشکیل این گروه هم آوایی قرآنی تجربه های ارزشمندی را در حوزه تولید آثار موسیقایی مرتبط با مضامین قرآنی و ادعیه تولید کنیم که خوشبختانه مردم نیز از این آثار استقبال خوبی به عمل آوردند.

    این هنرمند بیان کرد: این مراسم متعلق به شهدای عزیز هشت سال دفاع مقدس در حوزه موسیقی است که من را به یاد رفیق موزیسینی به نام مجید فریدفر انداخت که در همان اوایل جنگ در آبادان به شهادت رسید. او نوازنده بسیار خوبی در زمینه نوازندگی ساز ویولن آلتو بود که من اصلا نمی دانستم در جنگ و این مسائل سر رشته ای دارد تا اینکه بعد از شهادتش در آبادان متوجه شدم او یکی از رزمندگان ما در جنگ های پارتیزانی و نامنظم بود که بنده افتخار همکاری با او را داشتم.

    آزرم در پایان صحبت های خود گفت: خوشبختانه بنده در دوران هشت سال دفاع مقدس افتخار حضور در محضر هنرمندانی چون محمد گلریز را داشته باشم. آثاری که به طور حتم از جمله آثار ماندگار دوران مختلف انقلاب اسلامی است. به همین جهت امیدوارم چنین برنامه هایی در آینده نیز ادامه پیدا کند و ما همچنان قدردان شهدای عزیز باشیم.

    تقدیر از یک شهید کلاسیک استاندارد

    حجت الاسلام علیرضا پناهیان هم بعد از پخش کلیپی از زندگی شهید حمیدرضا نظام آهنگساز و خواننده شهید دوران دفاع مقدس تصریح کرد: این پدیده زیبایی است که صنف های مختلف هنری در یک کار نهادینه شده شهیدان صنف خود را مدال افتخار خود می کنند و برای آنها مراسمی برگزار می کنند. به اعتقاد من نه صنف های هنری بلکه هر صنفی محتاج چنین مدال های افتخاری است. این شهدا به معنا و مفهوم واقعی کلمه الگو هستند.

    وی افزود: فکر می کنم هر هنرمندی به ویژه اهالی موسیقی از این پس می توانند به شهید بزرگواری چون حمیدرضا نظام افتخار کنند و من اطمینان دارم با وجود چنین شهدای گرانقدری ما آینده ای بهتر از گذشته خواهیم داشت چرا که همین شهدای عزیز فرهنگ ما را نگه می دارند. من امشب با شهید حمیدرضا نظام آشنا شدم و بسیار متاسفم که چرا انقدر دیر او را شناختم. او از نظر من احیاکننده دل انسان است که مشتاق تر شدم این شهید را بیشتر بشناسم. این شهید بزرگوار به اعتقاد من یک شهید استاندارد است که به طرز عجیب و غریبی می توانیم به وضوح مسیر کمالش را ببینیم.

    این کارشناس مسائل فرهنگی گفت: شهیدان گرانقدری هستند که در آنها نمی توانیم به وضوح مسیر کمال را ببینیم و فقط عزیزانی هستند که برایمان عزیزند و تا ابد هم عزیز می مانند اما شهید حمیدرضا نظام به عنوان یک خواننده اپرا در دوران قبل از جنگ آنچنان مسیر زیبایی را طی کرده که می توانیم او را نه تنها  جزو شهدای شاخص موسیقی بلکه به عنوان یک الگو نشان دهیم. اینکه کسی در دوران هشت سال دفاع مقدس در جنگ باقی بماند و در آخر هم به شهادت برسد نشان دهنده سیر بسیار دقیقی است. به نظر من شهید نظام بهترین راه را برای ما نشان می دهد او از نگاه من یک شهید به اصصلاح کلاسیک و استاندار است که می توانیم با شیوه مورد نظر او به کمال برسیم. شیوه ای که شاید با شیوه های دیگر متفاوت باشد اما چون زیبا شروع می شود به طور حتم به تقویت اندیشه در عمل می رسد.

    پناهیان در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به نقش موسیقی در معنویت بیان کرد: انسان می تواند با موسیقی به حقایق معنوی دسترسی پیدا کند کما اینکه ممکن است برخی ها هم جدای از موسیقی با مداحی و قرآن نتوانند به معنویت دسترسی پیدا کنند. البته قصد من یکسان مقایسه کردن قرآن با موسیقی نیست چرا که طبیعتا چیزی با قرآن کریم قابل مقایسه نیست اما خوشا به حال کسانی که از موسیقی برای پرواز استفاده می کنند. البته برخی از مواقع هم همین موسیقی که برای پرواز استفاده می شود برای سقوط نیز کاربرد دارد. بخشی از موسیقی هم با توجه به نسبتی که ما با آن برقرار می کنیم با ما ارتباط می گیرد. به هرحال کسانی که اهل موسیقی هستند می توانند موسیقی را عامل سبک بالی خود کنند. موسیقی باید به تلطیف روح آدمی بپردازد چرا که می توانیم از این راه به این نکته برسیم که نسبت موسیقی با معنویت بسیار بالاست.

    خاطره خواننده پیشکسوت انقلاب از حضور در محضر مقام معظم رهبری

    محمد گلریز خواننده موسیقی انقلابی کشورمان هم در این مراسم با ذکر خاطره ای از دیدار با حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری گفت: اواخر دوران حضور جناب سید محمد حسینی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که از دفتر مشاور وی با من تماس گرفتند که آیا بنده تا به امروز شعری از استاد مشفق کاشانی خوانده ام یا خیر؟ بعد هم گفتند که آقای حسینی همراه با استاد مشفق، بنده و تعدادی دیگر از دوستان قرار است به خدمت حضرت آقا برویم. به هر حال شرایط مهیا شد و ما فردای تماس دوستان به خدمت آقا رفتیم که محفل معنوی و بسیار خوبی بود.

    وی افزود: در ابتدای برنامه که به نوعی یک محفل خصوصی بود دکتر حسینی مقدمه ای را ارائه داد که دال بر برگزاری یک بزرگداشت برای استاد مشفق کاشانی بود و از مقام معظم رهبری هم خواست تا ایشان رهنمودهایی را برای برگزاری این  برنامه ارائه فرمایند. در همان زمان حضرت آقا با اشاره به استاد مشفق فرمودند که آقای مشفق شعری را قرائت کنند که استاد مشفق هم این کار را انجام داد. بعد از قرائت این قطعه ادبی بود که حضرت آقا فرمودند: «شما این غزل را بخوانید» و بنده همان جا فرمایشات ایشان را با تمام وجود خواندم و تصمیم بر این شد که به آهنگسازی استاد هادی آزرم این قطعه تولید شود.

    خواننده قطعه ماندگار «الله اکبر، خمینی رهبر» در ادامه صحبت های خود بیان کرد: اتفاق دیگری هم که در زندگی من افتاد و هیچ گاه هم آن را فراموش نمی کنم به سال ها پیش باز می گردد، یعنی زمانی که بنده به عنوان اولین و آخرین خواننده فرصت پیدا کردم که بعد از خوانش سرود «شهید مطهری» همراه با حاج سید احمد آقا خمینی خدمت حضرت امام (ره) برسم. وقتی همراه با حاج احمد به محل حضور امام رسیدیم، موضوع اطلاع داده شد که بنده خواننده این قطعه موسیقایی هستم. بعد از چند لحظه که رفتم و دست حضرت امام را بوسیدم و برگشتم و دوست داشتم دوباره برگردم و امام را ببینم، در همین حین حضرت امام فرمودند: «خدا شما را در پناه اسلام حفظ کند» و این بزرگترین و شیرین ترین لحظه ای بود که هیچ گاه فراموشش نخواهم کرد.

    ارتباط با هنر باعث نشد شهدای هنرمند با قرآن و معنویت فاصله بگیرند

    سید محمد حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: این شهیدان عزیز کسانی بودند که تا ابد روح حماسی را در جامعه می دمند. شما به جملات وصیت نامه این شهیدان که نگاه می کنید می بینید که در عین ساده بود دریایی از معانی در آنها نهفته است.

    وی افزود: این هنرمندان عزیز که به درجه رفیع شهادت نائل آمدند در کنار هنر موسیقی هنر بزرگی داشتند که منجر به ترویج حماسه های بزرگی در دوران هشت سال دفاع مقدس شد و این هنرمندان افتخار داشتند که در کنار هنرمندی به فوز عظیم شهادت نائل آیند. این روحیه شهادت رمز ماندگاری انقلاب اسلامی است که باعث شده هم اکنون بزرگترین پایگاه جهان اسلام را داشته باشیم. ما باید به این نکته واقف باشیم که ارتباط این شهدا با هنر باعث نشد که آنها از قرآن و معنویت فاصله بگیرند.

    تجلیل از خانواده شهیدان هنرمند محمد اورکی، علیرضا دست برسر و حمید رضا نظام در حضور تعدادی از مسوولان فرهنگی هنری، اجرای سه قطعه موسیقایی «پروانه تر»، «میراث ققنوس» و «شیخ شهید» توسط گروه موسیقی نبض، رونمایی از کتاب «پیانوی سفید» نوشته محبوبه معراجی پور برگرفته از زندگی شهید حمیدرضا نظام، اجرای قطعه های «قصه ستاره ها» به خوانندگی محمد ساوه، «حدیث عشق» به خوانندگی علی اسدی، پخش کلیپی از شهید حمیدرضا نظام خواننده اپرایی که در دوران هشت سال دفاع مقدس به شهادت رسید، اجرای قطعه های «اشک و آینه» و «عشق بی مرز» به خوانندگی میلاد هارونی، اجرای گروه «مرغ نفس» و اجرای یک قطعه آیینی حماسی به هنرمندی تعدادی از هنرمندان بوشهر از جمله بخش های مختلف کنگره شهدای دفاع مقدس بود که با اجرای امیر حسین مدرس برگزار شد.

    https://musiceiranian.ir/?p=96999
       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *