×
×

به عنوان نماینده ایران در اکسپو ۲۰۱۵ میلان

  • کد نوشته: 78959
  • 23 خرداد 1394
  • ۱ دیدگاه
  • ایران در اکسپو ۲۰۱۵ میلان با اجرای ترانه‌های صیادی توسط گروه موسیقی بوشهری، میزبان بازدیدکنندگان این نمایشگاه از تمام کشورهای جهان است.
    + گروه بوشهری شبدیز به عنوان سومین گروه موسیقی نواحی در ایتالیا، موسیقی جنوب کشور را در این رویداد بین‌المللی معرفی می‌کند

    به عنوان نماینده ایران در اکسپو ۲۰۱۵ میلان
  • نوازنده های بوشهری در اکسپو 2015 میلان

    نوازنده های بوشهری در اکسپو ۲۰۱۵ میلان

    ایران در اکسپو ۲۰۱۵ میلان با اجرای ترانه‌های صیادی توسط گروه موسیقی بوشهری، میزبان بازدیدکنندگان این نمایشگاه از تمام کشورهای جهان است.

    به گزارش خبرنگار «موسیقی ایرانیان»، گروه بوشهری شبدیز به عنوان سومین گروه موسیقی نواحی در ایتالیا، موسیقی جنوب کشور را در این رویداد بین‌المللی معرفی می‌کند. این گروه مراسم زار، ترانه‌های صیادی و جاشوها، مراسم بزمی خیامی، بازی‌های آیینی و نیمه و رزیف و اجرای مراسم سنج و دمام و شاخ را برای مخاطبان بین‌المللی خود در اکسپو میلان اجرا می‌کنند.

    گروه شبدیز در ۱۵ روز اجرای خود در این نمایشگاه جهانی با سازهای همچون نی‌انبان، دمام، نی جفتی، بشکون، ضرب تمپو و دایره، موسیقی بوشهری می‌نوازند.

    گروه موسیقی شبدیز بوشهر پیش از این، اجرا در جشنواره‌های بین‌المللی و هفته‌های فرهنگی هنری همچون مهرجان دبی (۲۰۰۰ و۲۰۰۱)، فستیوال قطر (۱۹۹۸) ، فستیوال موسیقی فولک چین و کسب رتبه بهترین همسرایی، هفته‌های فرهنگی ایران در کشورهای مالی، قطر، رومانی و سنگال، مراسم عید نوروز در افغانستان، فستیوال مسقط و صلاله در عمان (۲۰۱۲ و ۲۰۱۳) را تاکنون تجربه کرده است.

    بوشهر سرزمین ریتم‎ها و آیین‎های نمایشی متنوعی است که ریتم‌های پرشتاب متاثر از گرمای وجود مردمان و آیین‌های نمایشی‌ آن اغلب به واسطه دریا به وجود آمده است. دریا و راه‌های آبی باعث به وجود آمدن نوعی تنوع موسیقایی شده که تعدادی از این رپرتوارها در فرهنگ موسیقی منطقه وارد شده و در برخی مواقع کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز از این فرهنگ بهره گرفته‌اند .

    اوهام و داستانهای دریا در میان جاشوان بسیار رایج است. لیوا و رزیف قطعه‌هایی است که ملوانان جهت کار و تلاش و شکرگزاری اجرا می‌کنند. بادها در بنادر جنوب ایران بسیارند. بادها که به آن‌ها زار گفته می‌شود با موسیقی می‌روند و به پیرمردی که به واسطه موسیقی، بادها را از مردم جدا می‌کند بابازار و پیرزنی که باد را از زنها جدا می‌کند مامازار می‌گویند.

    همچنین در بزم‌ها و هم‌نشینی‌ها در این منطقه، اشعار حکیم عمربن خیام را با ریتم بندری اجرا می‌کنند که به آن خیامی یا خیام‌خوانی می‌گویند.

    به همت موسسه توسعه هنرهای معاصر و کمیته فرهنگ و هنر اکسپوی ۲۰۱۵ میلان، گروه‌های موسیقی نواحی کشورمان، موسیقی محلی، حرکات و آیین‌های نمایشی را برای معرفی آداب و رسوم و موسیقی خود در مدت برگزاری این اکسپو اجرا می‌کنند.

    اکسپو ۲۰۱۵ میلان با موضوع «تغذیه زمین، انرژی برای حیات» از ۱۱ اردیبهشت ماه تا ۹ آبان ماه سال ۱۳۹۴ در شهر میلان ایتالیا برگزار شده و ۱۴۵ کشور در این رویداد جهانی شرکت دارند.

       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *