محمدرضا شجریان (رئیس شورای عالی خانه موسیقی): «بیش از هرکسی درباره وجهه قانونی شورای عالی و هیئت مدیره تحقیق کرده ام،حقوقدانان به این مساله صحه میگذارند که فعالیت هیات مدیره و شورای عالی خانه موسیقی قانونی است.»
به گزارش سایت خبری و تحلیلی «موسیقی ایرانیان» و به نقل از سایت «خانه موسیقی»، محمدرضا شجریان (رییس شورای عالی خانه موسیقی ایران) درباره برخی ابهامات و نقدهای وارد شده به این خانه گفتگو کرد.
این هنرمند نامدار درباره استعفای حسین علیزاده (هنرمند پیشکسوت) که به تازگی به صورت مکتوب از سمت دبیر و سخنگویی شورای عالی خانه موسیقی استعفا داده است، گفت: «شورای عالی از این اتفاق متاسف و متاثر است و اینکه چرا ایشان که نخستین مدیرعامل این خانه بوده و در این سالها نیز به عنوان سخنگو و دبیر شورای عالی فعالیت میکردند به اینجا رسیده که از خانه موسیقی استعفا بدهند، تاسف برانگیز است.»
* برگزاری جلسات شورای عالی به عهده دبیر است
رئیس شورای عالی خانه موسیقی گفت: «ضمن آنکه جلسات شورای عالی را میبایست خود دبیر برگزار میکرد، به هر حال ایشان این تصمیم را گرفتهاند و ما نیز به آن احترام میگذاریم؛ اما چرا این مساله تا این زمان مسکوت گذاشته شده است؟ اگر خانه موسیقی اشتباهی انجام میداد، من قبل از هر کس دیگری اینجا را ترک میکردم. من در مورد مسائل مختلف خانه، همواره از مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره سوال می کنم.»
* بیش از هرکسی درباره وجهه قانونی شورای عالی و هیئت مدیره تحقیق کرده ام
محمدرضا شجریان همچنین در خصوص شبهه غیر قانونی بودن فعالیت هیئت مدیره و شورای عالی گفت: «در این مدت ایراداتی به خانه موسیقی وارد شده است و میگویند شورای عالی و هیات مدیره غیر قانونی است که این مساله به هیچ عنوان صحت ندارد. همه چیز قانونی است و حقوقدانان نیز به این مساله صحه میگذارند که فعالیت هیات مدیره و شورای عالی تا اسفند ماه سال ۹۴ قانونی است و در این تاریخ باید دوباره انتخابات برگزار و شورای عالی و هیات مدیره جدید انتخاب شوند. من بیش از هر کس دیگری در این زمینه تحقیق کردهام. به نظر می رسد گاهی در طرح این مسایل برخی غرضورزیهای شخصی وجود دارد که باعث تاسف است.»
* انتقادات از ابتدا پاسخ داده شد اما شنیده نمی شد
استاد آواز ایران همچنین در پاسخ به این سوال که چرا اعضای هیات مدیره و شورای عالی ماه ها پس از مطرح شدن این انتقادات، هماکنون پاسخ منتقدان را میدهند، نیز گفت: «از همان ابتدا به این انتقادات پاسخ داده شده است، منتها بسیاری از آنها شنیده نشده است، ضمن آنکه شما وقتی میخواهید مسالهای را نقد کنید، باید آداب نقد را به جا بیاورید. اگر عضو خانه موسیقی هستید و خودتان را جزو خانوادهی موسیقی میدانید، چرا نقدهایتان را رسانهای میکنید؟ کسی که انتقاداتش را بدون آنکه ابتدا در خود خانه مطرح کند، رسانهای میکند، مصلح نیست.»
* برخی می خواهند با مطرح کردن نامشان در رسانه ها خود را بزرگ کنند
محمدرضا شجریان گفت: «در میان این انتقادها به نظر میرسد برخی میخواهند با مطرح کردن نامشان در رسانهها خودشان را بزرگ کنند که اتفاقا این مساله کاملا به ضررشان است. برخیها یک جانبه قضاوت میکنند و بعد هم آن را رسانهای میکنند. در حالی که حتی حاضر نیستند به دعوت خانه موسیقی برای حضور در جلسهی نقد پاسخ دهند. اگر مشکلی دارید بیایید و همین جا پاسخ خود را بگیرید.»
* خانه موسیقی می تواند از طریق قانونی پیگیر موارد مطرح شده باشد
او همچنین درباره برخی سوءتفاهمات پیرامون مسایل مالی خانه موسیقی نیز میگوید: «هیچکدام از اعضایی که هماکنون در این نهاد مشغول فعالیت هستنند، به خاطر بودجه نیامدهاند و بیان این مطالب میتواند از طرف خانه مورد پیگرد قانونی قرار گیرد، تمام این موارد جواب دارد و اگر خانه موسیقی از طریق قانونی پیگیر باشد، به راحتی میتواند این کار را انجام دهد. ما حرمت هنرمندان را نگاه میداریم؛ اما به شرط آنکه آبروی خودمان در خطر قرار نگیرد. تمام بودجه و کمکهای مالیای که به این خانه شده است، کاملا شفاف است. خانه موسیقی چه پولی را از کجا دریافت کرده است؟ اصلا چرا باید این حرفها زده شود؟»
محمدرضا شجریان افزود: «عملکرد ما کاملا شفاف است. برخی سخنانی بی پایه و اساس مطرح میکنند، بدون آنکه مدرکی برای آن داشته باشند و بدتر آنکه آنها را رسانهای میکنند که این مساله به هیچ عنوان کار صحیحی نیست. خانه موسیقی برای این درست شده است که مشکلات را مرتفع و از موسیقی حمایت کند.»
* آقای نوربخش در حضور رئیس جمهور پیگیر ممنوع الکاری من بودند
او ادامه داد: «اعضای این خانه و خود من به شخصه چندین سال است که عضو خانه موسیقی بودهایم و هیچ پولی از کسی نگرفتهایم. این خانه هیچ منفعت مالی برای ما نداشته است. من خودم تنها بر اساس علایق شخصیام در جلسات شرکت کردهام و در تمامی موارد نظراتم را مطرح کردهام که تمامی صورت جلسات آن هم موجود است. ما هیچکدام در اینجا نفع شخصی نداریم، وقتی من ۶ سال است که ممنوعالکار هستم و چهار سال از آن را رییس شورای عالی بودهام، مشخص است که نفعی ندارم. حتی در هیچکدام از جلسات خانه موسیقی این مساله را مطرح نکردهام. البته آقای نوربخش چندی قبل به رییسجمهورگفتند و آقای علیزاده نیز هفتهی گذشته این مساله را مطرح کردند؛ بنابراین اگر من و اساتید موسیقی در اینجا وقت میگذاریم برای مصلحت و اعتبار موسیقی است.»
* حضور اساتید در شورای عالی و هیات مدیره اعتبار خانه موسیقی است
رئیس شورای عالی خانه موسیقی همچنین درباره این انتقاد که اعضای هیئت مدیره و شورای عالی خانه موسیقی در تمامی این سالها ثابت بودهاند، نیز گفت: «هیچ کس ثابت نیست، اگر کسی نامش در دو دوره شنیده میشود، به خاطر جایگاه آن هنرمند بین کسانی است که رای میدهند، ضمن اینکه باید از این مساله خوشحال بود، چون تجربه او به حل مشکلات کمک میکند. من تاکید میکنم کسی ثابت نیست و اعضای شورای عالی، مدیرعامل و اعضای هیات مدیره همگی انتخابی هستند. ضمن آنکه اساتیدی که در شورای عالی و هیات مدیره حضور دارند، اعتبار خانه موسیقی هستند. در و دیوارهای خانه موسیقی اعتباری ندارد، این آدمها هستند که به آن اعتبار میدهند.»
دیدگاهتان را بنویسید