×
×

«شب آهنگسازان ایرانی» به روی صحنه می رود

  • کد نوشته: 76730
  • 28 اردیبهشت 1394
  • ۰
  • هوشنگ کامکار گفت: چندماه پیش از طرف دفتر موسیقی با من تماس گرفتند و گفتند، شما عضو شورای فنی ارکستر هستید؛ جلسه اول هم تشکیل شد، اما جلسه دوم بدون اطلاع دادن به من، لغو شد. به همین دلیل من بسیار از آن‌ها گله دارم. این آهنگساز که قرار است بخشی از آثارش توسط ارکستر […]

    «شب آهنگسازان ایرانی» به روی صحنه می رود
  • هوشنگ کامکار

    هوشنگ کامکار

    هوشنگ کامکار گفت: چندماه پیش از طرف دفتر موسیقی با من تماس گرفتند و گفتند، شما عضو شورای فنی ارکستر هستید؛ جلسه اول هم تشکیل شد، اما جلسه دوم بدون اطلاع دادن به من، لغو شد. به همین دلیل من بسیار از آن‌ها گله دارم.

    این آهنگساز که قرار است بخشی از آثارش توسط ارکستر البرز در برنامه‌ای تحت عنوان «شب آهنگسازان ایرانی» اجرا شود، گفت: من با کمال میل از دعوتی برای اجرای آثارم استقبال کردم. در این ۳۰ سال هیچ‌گاه سراغ کسی نرفتم تا کارهای من را اجرا کند، اما این دعوت را پذیرفتم که آغازش چندماه پیش کلید خورد.

    او ادامه داد: بخشی از این اجرا مربوط به کارهایی است که من در گذشته نوشتم. پوئم سمفونی خرمشهر یکی از این آثار است که به واقعه‌ای در تاریخ ایران مربوط می‌شود که عظمت آن غیرقابل توصیف است. این اثر مربوط به کسانی است که با دلیری، خاک ایران را به دشمن ندادند.

    کامکار در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: قطعه دیگری نیز که در این کنسرت اجرا خواهد شد، به دلیرمردان مربوط است. نام این قطعه «کجایید ای شهیدان خدایی» است. این قطعه را حدود سال ۶۰ نوشتم. جالب است بدانید دفتر موسیقی آن زمان به قطعاتی که شاعر آن زنده نبود، مجوز نمی‌داد و من این کار را روی شعر مولانا نوشته بودم.

    سرپرست گروه کامکارها درباره‌ی همین قطعه توضیح داد: من با گوش خودم شنیدم که دسته‌ی سینه‌زنی و مردم عزادار، این ملودی را با شیپور اجرا می‌کردند. خوشحالم که این اثر با وجود این‌که برای ارکستر سمفونیک نوشته شده، این‌گونه جای خودش را میان مردم باز کرده است.

    این هنرمند پیشکسوت درباره‌ی بخش دیگری از رپرتوار کنسرت، گفت: قرار است قطعه‌ای را به نام «انفال» اجرا کنیم که تا به حال اجرا نشده است. این قطعه مربوط به صدام حسین است که در برهه‌ای از تاریخ، تعداد زیادی از کردها را از شهرشان تاراند و خیلی‌ها را زنده‌به‌گور کرد. این، واقعه‌ای تأسف‌بار است و امیدوارم کسانی که «انفال» را می‌شنوند بتوانند این واقعه را تجسم کنند.

    او از اجرای کنسرتینو برای سنتور هم خبر داد و اظهار کرد: این قطعه برای ارکستر سمفونیک و سنتور نوشته شده و سیاوش کامکار که پسر پشنگ است، سنتور آن را می‌نوازد. قطعه مشکلی هم محسوب می‌شود. اگر جنبه خودستایی نداشته باشد، فکر نمی‌کنم به‌جز اردوان یا سیاوش کسی بتواند این قطعه را اجرا کند. شاید اصلا بتوانیم با اجرای این قطعه، سیاوش را معرفی کنیم. همان‌طور که در کنسرت کامکارها برای اردوان تک‌نوازی می‌گذاشتیم.

    کامکار با بیان این‌که تمرینات ارکستر البرز برای اجرای قطعاتش چندی است آغاز شده است، بیان کرد: این دومین‌بار بود که از شنیدن کار خودم لذت بردم. اوایل انقلاب قطعه شهیدان خدایی توسط مرحوم سنجری اجرا شد که آن هم خوب و حرفه‌ای بود. من از نکاتی که آقای سهراب کاشف به‌عنوان رهبر ارکستر در نظر می‌گرفت خوشم آمد. امیدوارم این کنسرت به بهترین شکل انجام شود و مردم کار خوبی را بشنوند.

    به گزارش ایسنا، در این نشست که صبح ۲۸ اردیبهشت‌ماه در خانه هنرمندان برگزار شد، هوشنگ کامکار در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که دلیل مشترک بودن این نوازندگان با نوازندگان ارکستر سمفونیک چیست؟ گفت: کنسرت ما اصلا به ارکستر سمفونیک تهران ربطی ندارد. البته هر کسی هم از من دعوت کند و بخواهد کار من را اجرا کند، در صورتی که من سطح ارکستر را قبول داشته باشم از آن استقبال خواهم کرد.

    وی افزود: من هیچ‌وقت یادم نمی‌آید که از رهبری ارکستری خواسته باشم، کار من را اجرا کند. من پنج سال مدیر ارکستر فرهنگسرای بهمن بودم و آقای صهبایی هم رهبر ارکستر بود. با این حال، هیچ‌وقت از ایشان نخواستم آثار من را اجرا کند.

    کامکار در بخش دیگری از سخنانش و با اشاره به دعوت شدن برای حضور در شورای فنی ارکستر گفت: من از مرکز موسیقی گله دارم؛ چندماه پیش با من تماس گرفتند و گفتند شما عضو شورای فنی ارکستر ما هستید و ساعت ۱۰ صبح به جلسه بیایید. من هم گفتم اگر جلسه دارید به آقای وزیر یا آقای مرادخانی بگویید به من نامه کتبی بنویسند. اگر وقت داشته باشم، می‌آیم. تا این‌که متوجه شدم آقای علی رهبری به ایران آمده است. من و ارسلان خیلی خوشحال شدیم و گفتیم با وزارت ارشاد همکاری می‌کنیم. همین که به جلسه رفتم در مدت نیم ساعت برای من حکم صادر شد. جلسه اول هم تشکیل شد، اما جلسه دوم بدون اعلام قبلی، برگزار نشد و من فهمیدم شورا را منحل کردند.

    او در پایان سخنانش تأکید کرد: اگر بخواهند دوباره از من دعوت کنند، باید به طور رسمی عذرخواهی کنند، آن‌وقت اگر من کمکی از دستم برآید در اختیارشان می‌گذارم.

    در ادامه‌ی این نشست، محمدحسین تفرشی که مدیر برگزاری این کنسرت است در سخنانی گفت: چهار سال پیش بود که ارکستر مهرنوازان را تشکیل دادیم. حالا با انسجام بیشتری ارکستر البرز، فعالیت‌های خود را آغاز کرده است و ما برنامه‌ریزی داریم تا شب‌های آهنگسازان ایرانی را برگزار کنیم. البته اجرای اپرای عاشورا، اولین ساخته این گروه بود که بنا به دلایلی اجرایش صورت نگرفت و حالا این پروژه با آثار هوشنگ کامکار کلید می‌خورد.

    او ادامه داد: هوشنگ کامکار هنرمندی است که در حوزه ملی و مناسبتی، آثار ارزشمندی داشته است. سوم خرداد که سالروز آزادسازی خرمشهر است برای اجرای این کنسرت انتخاب شده و یک هفته‌ای می‌شود که تمرینات ما در برج میلاد آغاز شده است.

    تفرشی با بیان این‌که برای سایر اجراهای شب‌های آهنگسازان ایرانی، برنامه‌ریزی‌هایی شده است، گفت: در نظر داریم هر ۴۰ یا ۵۰ روز برنامه‌هایی داشته باشیم و آهنگسازان هم مشخص شده‌اند. رپرتوار، مقدمات فنی، حجم ارکستر و … در نظر گرفته شده و دو برنامه آینده ما هم تعیین شده است. برنامه بعدی ما پس از ماه رمضان برگزار می‌شود که مقدمات آن شروع شده است.

    سهراب کاشف نیز که قرار است آثار کامکار را برای ارکستر رهبری کند، اظهار کرد:‌ از نوازندگان تشکر می‌کنم که با حسن نیت با ما همکاری کردند. رپرتوار ما دو بخش دارد و آثاری کلاسیک و ایرانی را دربرمی‌گیرد.

    کنسرت مایستر ارکستر البرز همایون رحیمیان و ارسلان کامکار خواهند بود. همچنین هنرمندانی مانند سیاوش ظهیرالدینی، پرویز بیات، ناصر رحیمی، فرشید حفظی‌فر و … در این ارکستر ساز می‌زنند.

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *