مراسم تقدیر از گروه کر آوازی تهران به سرپرستی میلاد عمرانلو دارنده مدال طلای مسابقات جهانی لتونی یکشنبه ۲۶ مرداد ماه با حضور تعدادی از هنرمندان و مسوولان موسیقی در تالار وحدت برگزار شد.
پیروز ارجمند مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد در ابتدای این مراسم گفت: امشب همگی گرد هم آمدیم تا از گروهی تقدیر کنیم که بزرگترین افتخار تاریخ موسیقی کشور ما را در سطوح بین المللی کسب کرده اند و با انگیزه خود نشان دادند که هنرمندان جوان ایرانی شایسته حضور در بهترین جایگاههای جهانی هستند.
وی افزود: میلاد عمرانلو از جوانان ارزشمندی است که من از سالها پیش افتخار همکاری با او را داشتم و زمانی که به دفتر موسیقی مراجعه کرد و موضوع حضور گروه آوازی تهران در مسابقات جهاتی لتونی را مطرح کرد ما نهایت تلاش خود را انجام دادیم که بتوانیم به سهم خود کمک کوچکی به این گروه شایسته داشته باشیم. به هر ترتیب این توفیق نصیب من شد که همراه گروه در لتونی حضور داشته باشم و اذعان می کنم این سفر علاوه بر موفقیت هایی که برای گروه آوازی تهران در پی داشت توانست دستاوردهای خوبی را هم برای دفتر موسیقی وزارت ارشاد داشته باشد.
امضای سند توسعه علمی سرود در مدارس کشور
مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد ضمن تشریح جزییات سفر خود به لتونی بیان کرد: من در این سفر چند روزه موفق به دیدار با وزیر فرهنگ چین، رییس انجمن جهانی کر، مدیر بخش آسیا و اروپای این انجمن و تعدادی دیگر از استادان بین المللی شدم که نتایج خوبی را برای ما به همراه داشت که طبق رایزنی های انجام گرفته رییس انجمن جهانی کر برای آشنایی با ظرفیت گروههای کر کشور طی دو ماه آینده به ایران سفر خواهد کرد ضمن اینکه ما در جشنواره بین المللی موسیقی فجر امسال هم میزبان وی خواهیم بود.
ارجمند در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به ظرفیت های موجود همخوانی و کر در کشور گفت: ما هم اکنون بیش از سه میلیون دانش آموز فعال داریم که می توانند در قالب گروههای سرود و کر حضور موثری داشته باشند بنابراین و به این بهانه تصمیم گرفتیم که با امضای تفاهم نامه ای با وزیر آموزش و پرورش سند توسعه علمی سرود دانش آموزی را وارد مرحله اجرایی کنیم که گمان می کنم سفر من به لتونی، افتخارات به دست آمده و مذاکره با هنرمندان طراز کر جهان می تواند کمک قابل توجهی به تدوین این سند کند.
اعلام موجودیت انجمن ملی کر ایران در دفتر موسیقی
وی در ادامه به تشکیل انجمن ملی کر ایران در دفتر موسیقی وزارت ارشاد اشاره کرد و گفت: مقدمات تشکیل انجمن ملی کر ایران فراهم شده و ما از هفته آینده اولین جلسه این انجمن را با حضور هنرمندان و گروههای فعال این شاخه هنری آغاز خواهیم کرد . این در حالی است که بعد از تشکیل دوباره ارکسترهای دفتر موسیقی ما نظر به اهمیت موضوع گروه کر ارکستر سمفونیک تهران را نیز راه اندازی کردیم که هم اکنون در مرحله برگزاری آزمون است و به زودی با رهبری دکتر حمید عسگری کار خود را در دفتر موسیقی وزارت ارشاد آغاز خواهد کرد.
مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد با تقدیر از اجرای گروه آوازی تهران در مسابقات جهانی لتونی تصریح کرد: من از زبان داوران می شنیدم که با شور و هیجانی از اجرای جوانان هنرمند ایرانی ما تعریف کرده و کار آنها را فوق العاده توصیف می کردند و این نحوه استقبال زمانی جالب توجه تر می شود که کشور ایران مهد اجراهای کرال نیست و گروه آوازی تهران حتی بدون استفاده از یک ساز در کنار رقیبان قدرتمندی چون کشور چین این چنین شگفتی آفرین می شوند.
دولت یازدهم؛ مخروبه دفتر موسیقی و بازگشت به نقطه صفر
این آهنگساز تاکید کرد: کسب چنین مقامی توسط یک گروه منسجم و همدل ایرانی نویدبخش دوره جدیدی در موسیقی ایران است بنابراین ما تا آنجا که در توان داشته و داریم از چنین فعالیتهایی حمایت خواهیم کرد. ما در دوره ریاست جمهوری آقای روحانی بعد از حضور در دفتر موسیقی وزارت ارشاد با مخروبه ای روبه رو شدیم که بازگشت به نقطه صفر و شروع کارهای جدید وقت زیادی را از ما گرفت اما همین که ارکستر های ما شروع به فعالیت کردند و جوانان هنرمند ما این چنین در رویدادهای بین المللی افتخارآفرینی می کنند نشان دهنده تحول خوب در دفتر موسیقی وزارت ارشاد است که امیدوارم استمرار پیدا کند.
ارجمند توضیح داد: به اعتقاد من هیچ سفیری بهتر از فرهنگ نیست و گروه کر آوازی تهران با حسن اخلاق و توانمندی که از خود بروز داد نشان داد که آنها سفیران قدرتمندی برای ما در عرصه دیپلماسی فرهنگی هستند که با چنین سلوکی مسیر را ادامه می دهند. متاسفانه در سالهای اخیر تعابیر نادرستی از کشورمان در اذهان به وجود آمد اما همین اقدامات و سفرها می تواند در بخش دیپلماسی فرهنگی باعث ظهور و بروز سفیران شایسته ای برای فرهنگ و هنر سرزمین ما شود. مطمئن باشید سال آینده دوباره اینجا کنار هم خواهیم بود و من برای شما خبرهای خوب دیگری را خواهم داد.
مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد در بخش پایانی صحبتهای خود گفت: هدیه ما به این گروه علاوه بر اعلام تشکر فراوانی که به لحاظ معنوی تقدیمشان می کنیم به این شکل خواهد بود که دفتر موسیقی وزارت ارشاد آمادگی کامل خود را برای تامین هزینه های گروه آوازی تهران جهت شرکت در مسابقات جهانی کر سال آینده که در کشور روسیه برگزار می شود، اعلام میکند و من امیدوارم با تشکیل انجمن ملی کر شاهد حضور گروههای بیشتری در این رویدادهای بین المللی باشیم.
تقدیر میلاد عمرانلو از اعضای گروهش
میلاد عمرانلو اهنگساز و سرپرست گروه کر آوازی تهران هم بعد از صحبتهای ارجمند در صحبتهایی کوتاه از حمایت های معاونت هنری، دفتر موسیقی وزارت ارشاد و خانه موسیقی تقدیر کرد و گفت: من بعد از همه این تقدیر و تشکرها لازم می دانم که از تک تک اعضای گروه تشکر کنم که در این مدت حتی با صرف هزینه های شخصی برای پایدار ماندن گروه من را همراهی کردند.
وی تصریح کرد: رسیدن به این سطح واقعا کار سختی است که بدون همراهی هرکدام از اعضای گروه کر آوازی تهران میسر نمی شود و من در همین جا باز هم از اعضای گروهم تشکر می کنم که در این مدت بهترین همراهانم بودند.
پیدا کردن یک مروارید در دریای طوفانی موسیقی ایرانی
نادر مشایخی آهنگساز و رهبر ارکستر هم در این مراسم با تجلیل از گروه کر آوازی تهران برای کسب مدال طلای مسابقات جهانی کر کشور لتونی توضیح داد: در این دریای طوفانی و پرتلاطم موسیقی ایرانی که امواج من را به زیر آب برده اند من به ماسه ها دست زدم و مرواریدی را مشاهده کردم که نام آن گروه کر آوازی تهران بود و بسیار خوشحالم که میلاد عمرانلو و گروهش جریانی را پیش برده که اصلا جریان کم اهمیتی نیست. جریانی که مدال طلا گرفتن در آن لااقل برای من اهمیت ندارد اما نشان دهنده دو موضوع بسیار مهم است.
وی افزود: گروه میلاد عمرانلو با این کار نشان داد که ما ایرانی ها علیرغم اینکه به دلیل زبانی قادر به داشتن کر نیستیم اما می توانیم با داشتن این مشکلات یک گروه کر داشته باشیم علاوه بر این کسب مقام برتر به ما دوباره این نکته را متذکر شد که با جوانان می توانیم بسیاری از کارها را انجام دهیم کارهایی که مانند همین فعالیت گروه اوازی تهران امکانات زیادی نمی خواهد.
این موسیقیدان گفت: برای من بسیار جالب است که توانسته ایم در ایران گروه کر داشته باشیم اما مطلب مهم در اینجا کیفیت است که نباید از آن غافل باشیم. به نظر من داشتن سه میلیون دانش آموز برای خوانش سرود شاید به لحاظ کمیت آمار مناسبی باشد اما مهم این است که به کیفیت توجه کنیم و از ۵ سالگی به کودکان و نوجوانان بیاموزیم که گوش دادن به موسیقی را یاد بگیرند تا از همین سنین بتواند افراد موثری در عرصه موسیقی باشند. ما از طریق همین رفتارهاست که می توانیم هم موسیقی زیبا داشته باشیم و هم موسیقی الهام بخش.
این گروه لیاقت همه حمایت ها را داشته و دارد
محمدرضا صادقی مدرس و خواننده موسیقی کلاسیک هم در این مراسم گفت: وقتی در سال ۸۵ بنا به دعوت میلاد عمرانلو برای تدریس مبانی خوانندگی کرال به اعضای گروه آوازی تهران مشغول به فعالیت شدم آنچه برایم جالب بود اشتیاق فراوان بچه ها برای یادگیری بود. من در آنها پشتکاری می دیدم که آینده ای روشن انتظارش را می کشید و اتفاقا از همان ابتدا هم می گفتم که اگر بتوانتد این پشتکار و همدلی را حفظ کنند می توانند در آینده بدرخشند.
وی افزود: این گروه لیاقت همه حمایت ها را داشته و دارد و من به گروه جوان و مستعد میلاد عمرانلو تبریک می گویم که از آن سال تا به امروز که شاهد موفقیتشان هستیم زیر سایه تمرینهای مداوم، همدلی و پشتکاری خستگی ناپذیر این چنین دل مردم را شاد کرد و با تولید موسیقی فاخری که در این مدت از آن حرف می زنیم نام ایران را در صحنه های جهان بار دیگر درخشان کرد.
رییس شورای عالی خانه موسیقی به حمیدرضا نوربخش چه گفت
محمدرضا شجریان رییس شورای عالی خانه موسیقی هم در بخش پایانی این مراسم با حضور در صحنه ضمن تقدیر از کسب مقام برتر گروه اوازی تهران در مسابقات جهانی لتونی گفت: به شما جوانانی که در یک عرصه بین المللی شگفت آفرین شدید تبریک می گویم. من روزی که از زبان مهرداد ناصحی (عضو گروه کر آوازی تهران) این موفقیت را شنیدم اصلا در پوست خودم نمی گنجیدم که جوانانی هنرمند این چنین با دست خالی و بدون هیچ اسپانسری از بخش خصوصی به صورت خودجوش و از روی انگیزه ای که داشتند و چون دلشان برای ایران میتپید، این چنین شگفت آفرین شدند.
این خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی افزود: همه ما باید از این جوانان تشکر کنیم که با پشتکار خود برای سربلند کردن نام ایران همه تلاش خود را انجام دادند. به نظر من کاری که این هنرمندان جوان انجام دادند کار کوچکی نیست چراکه شاید اول شدن در ایران کار شدنی باشد اما همه ما باید بدانیم در عرصه های جهانی رقیب خیلی زیاد است. وقتی در این مسابقات از کشور چین ۶ هزار هنرمند شرکت می کنند و از کشور ما هنرمندانی بالغ بر ۱۷ نفر حضور دارند بنابراین نمی توان به راحتی از چنین افتخاری به سادگی عبور کرد.
شما کاری را انجام دادید که در فرهنگ موسیقایی ما نیست
رییس شورای عالی خانه موسیقی توضیح داد: وقتی خبر موفقیت گروه کر آوازی تهران را شنیدم به حمیدرضا نوربخش گفتم که چنین موفقیتی را باید در بوق و کرنا کرد چراکه خلق چنین افتخاری از جوانان برومند این سرزمین به قدری ارزشمند است که دوست داریم آنها بدانند ما قدردان آنها هستیم.
شجریان با تقدیر از چند قطعه اجرا شده گروه کر آوازی تهران در این مراسم تصریح کرد: ما که کننده کار هستیم می دانیم که بدون ساز قطعه ای را اجرا کردن چقدر سخت و دشوار است. وقتی ساز نباشد هماهنگی بین خوانندگان نیز سخت می شود اما شما توانستید با یک صدای آهسته رهبر ارکستر، صدایتان را کوک کنید و کار را به نحو احسن اجرا کنید. آفرین بر شمایی که با استعداد هستید و کاری را به درستی انجام دادید که در فرهنگ موسیقایی ما وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه مراسم ضمن اجرای چند قطعه موسیقایی توسط گروه کر آوازی تهران به رهبری میلاد عمرانلو لوح سپاسی از طرف خانه موسیقی به اعضای گروه متشکل از میلاد عمرانلو، سمیرا محسنی، یلدا نوری، روشنک کی منش، گلناز نویدان، مهدیه صفدری، سولماز جوانبخت، شیوا سروش، نازنین روستا، مهرداد ناصحی، محمدرضا عروج زاده، مهدی ابطحی، فرهاد خزری، علی مصیبی ، نوید یزدانیان، حامد فقهیی در حضور محمدرضا شجریان، پیروز ارجمند، نسرین ناصحی، حمیدرضا نوربخش، شهلا میلانی اهدا شد.
کنایه های طنز آمیز سید عباس سجادی مجری مراسم درباره نشان ندادن ساز در تلویزیون و ربط دادن آن به اجرای بدون ساز گروه آوازی تهران و همچنین نحوه تار زدن هنرمندان آذربایجانی که ساز را هنگام نواختن در سینه های خود نگه می دارند از جمله بخش های پایانی مراسم بود که با استقبال تماشاگران همراه شد.
در ادامه می توانید عکسهای موسیقی ایرانیان (مجید نیک نفس) را از این مراسم دنبال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید