×
×

جزییات ششمین فستیوال «آینه‌دار» اعلام شد

  • کد نوشته: 281403
  • 26 تیر 1398
  • ۰
  • دبیرهنری فستیوال موسیقی نواحی «آینه‌دار» از برگزاری دوره ششم این رویداد موسیقایی با تمرکز بر موسیقی مناطق ترکمن‌نشین، شمال و شرق خراسان و دشت قزوین در آذر ماه سال جاری خبر داد.

    جزییات ششمین فستیوال «آینه‌دار» اعلام شد
  • دبیرهنری فستیوال موسیقی نواحی «آینه‌دار» از برگزاری دوره ششم این رویداد موسیقایی با تمرکز بر موسیقی مناطق ترکمن‌نشین، شمال و شرق خراسان و دشت قزوین در آذر ماه سال جاری خبر داد.

    علی مغازه ای پژوهشگر و دبیر هنری فستیوال موسیقی نواحی «آینه‌دار» در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جزییات برگزاری دوره جدید این رویداد موسیقایی توضیح داد: طبق برنامه ریزی‌های انجام گرفته ششمین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار در این دوره که آذر ماه ۹۸ در تالار رودکی تهران برگزار می‌شود، به موسیقی مناطق ترکمن نشین، شمال خراسان، دامنه‌های جنوبی البرز، شرق خراسان تا دشت قزوین و نزدیک تهران اختصاص پیدا کرده است.

    وی ادامه داد: گرچه دوره پنجم فستیوال موسیقی نواحی «آینه‌دار» به دامنه‌های شمالی البرز اختصاص داشت، اما چون فرهنگ موسیقایی منطقه ترکمن متفاوت از فرهنگ موسیقایی دیگر مناطق نزدیک دامنه‌های شمالی البرز بوده و به موسیقی مناطق خراسان شمالی نزدیک است در نتیجه تصمیم گرفتیم تا موسیقی این منطقه و موسیقی مناطق خراسان شمالی را در کنار موسیقی دشت قزوین تا نزدیکی سمنان، سبزوار و تهران را مورد توجه قرار دهیم. البته تا امروز طی سفرهای مختلفی که به این مناطق داشتیم ضمن پژوهش‌های مفصلی که در این حوزه‌ها برای انتخاب گروه‌ها و هنرمندان انجام دادیم فیلمبرداری‌های پس زمینه کنسرت‌های مربوط به هریک از مناطق را انجام دادیم تا در زمان اجراها از این فضای جغرافیایی استفاده کنیم.

    دبیر هنری فستیوال موسیقی نواحی آینه‌دار درباره نحوه انتخاب گروه‌ها و هنرمندان شرکت‌کننده هم گفت: من معتقدم هنر در بین اقوام ایرانی شاید کمی متفاوت‌تر از تعاریف مرسوم کلاسیک از هنر باشد. زیرا آنچه از هنر در بین این اقوام تعریف می‌شود، مقوله‌ای است که جزوی از زندگی مردم است. کما اینکه در همین چارچوب برخی از این هنرمندان به فراخور نیازی که هر قوم در ایام سوگواری و شادی دارند از این هنرمندان برای اجرای برنامه‌های خود استفاده کرده و بسیاری از آنها از همین راه ارتزاق می‌کردند. البته برخی از این هنرمندان نیز میراث‌دار نیاکان هنرمند خود هستند که به صورت سینه به سینه آموزش موسیقی دیده اند و ما تلاش داریم تا با فراهم کردن شرایط دیدار مخاطبان با آنها این گونه از موسیقی اقوام را نیز به علاقه‌مندان ارائه دهیم. به هر حال همه می‌دانیم که ثبت و ضبط این آثار شاید در چندین سال بعد تبدیل به اسناد ارزشمندی شوند که می‌توانیم از آنها استفاده‌های زیادی ببریم.

    مغازه‌ای در بخش پایانی صحبت‌های خود اعلام کرد: تمامی آثار به صحنه رفته در پنج دوره قبلی فستیوال موسیقی نواحی آینه‌دار به صورت کامل هم ضبط صوتی و هم ضبط تصویری شده و امیدوارم تا سال ۱۴۰۰ که آخرین دوره فستیوال موسیقی نواحی آینه‌دار برگزار می‌شود بتوانیم تمامی این کارها به صورت بسته‌های مختلف موسیقایی منتشر کنیم.

       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *