نشست ماهیانه هنرمندان و اعضای خانه موسیقی در آخرین یکشنبه فروردین ماه، روز گذشته در ساختمان شماره ۱ برگزار شد.
به گزارش سایت خبری و تحلیلی «موسیقی ایرانیان»، در ابتدای این نشست گروه موسیقی «آوای موج» از استان بوشهر به اجرای چند قطعه شادمانه به مناسبت ایام بهار پرداختند. اعضای این گروه محسن آقایی (مدیر گروه)، سیاوش میهن آزاد (دمام)، علیرضا فرحی بزرگ (دمام)، سهند امامزاده ای (خواننده) بودند. در ادامه برنامه عرفان داور پناه، نوازنده نوجوان پیانو به اجرای دو قطعه از شوپن پرداخت. این نوازنده نوجوان اخیرا برای شرکت در یک فستیوال بین المللی در کشور روسیه پذیرفته شده است.
خراب کردن بسیار آسان تر از ساختن است
پس از اجرای موسیقی، تقی ضرابی عضوهیئت مدیره خانه موسیقی پشت تریبون قرار گرفت و ضمن خوشامد گویی به حضار با اشاره به ایام انتخابات خانه موسیقی گفت: «با توجه به انتخابات کانون های مختلف که در حال برگزاری است، من از همه اعضای پیوسته کانون های مختلف می خواهم هر کدام که برنامه ای داشته و مهمتر از آن هر کسی که عشق به کار صنفی دارد، و اگر فکر می کند این خانه جایگاه هنرمندانی است که به نوعی معمار افکار و اندیشه جامعه هستند، به این خانه کمک کنند وقدم روی چشم ما بنهد و تشریف بیاورند و برنامه های خود را ارائه دهند و خانه خودشان را کمک کنند.»
وی افزود: «امیدواریم کسانی که می آیند بتوانند خانه را از این بهتر کنند و از آن چیزی که امروز در آن ایستاده ایم عقب تر نرویم. خراب کردن بسیار آسان تر از ساختن است. اگر روزی برسد که این خانه خراب شود ممکن است یک عمر طول بکشد تا بتوان دوباره آن را ساخت و به شکل امروزی درآورد.»
تنشها با پادرمیانی بزرگترها حل شده و میشود
در ادامه نشست حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی در جایگاه قرار گرفت و با تبریک سال نو به حضار و ابراز خوشحالی از حضور اعضا در نشست های ماهیانه گفت: «امیدواریم سال جدید برای فعالیت های موسیقی سال بهتری شده وتنگناهای سال های گذشته کمتر شود. امیدواریم امسال شاهد لغو هیچ کنسرتی نباشیم و مخالفتها با موسیقی از بین برود. آرزو داریم تمام بیماران لباس عافیت بپوشند و به دامان موسیقی برگردند و فعالیت خود را ادامه دهند، بخصوص رئیس محترم شورای عالی خانه موسیقی، استاد محمدرضا شجریان هم با توجه به اینکه روند درمانشان مثبت است هر چه زودتر سلامتی خود را بدست بیاورند و شاهد حضورشان در کشور باشیم.»
وی افزود: «سال گذشته سال پر نشیب و فرازی برای اهل موسیقی و اهل خانه موسیقی بود. مسئل مختلفی وجود داشت که هم تلخ و هم شیرین بود که گاهی تلخی هایش بیشتر بود به جهت اینکه گاهی حرف هایی زده شد که شایسته نبود. مسائلی پیش آمد که هیچ گاه در جامعه موسیقی سابقه نداشت. تا جایی که به یاد داریم در تاریخ موسیقی هیچگاه اهالی موسیقی هیچگاه چنین تنشی میان هم نداشتند. اینهم اتفاقی بود که متاسفانه رخ داد و با پادرمیانی بزرگتر ها بخشی از آن حل شد و بخشی دیگر هم امیدواریم حل شود.»
نوربخش گفت: «فعالیت ها، کنسرت های خوب و جشنواره موسیقی فجر خوب را شاهد بودیم که اینها جزو اتفاقات شیرین سال گذشته بود. هرچه قدر که حضور موسیقی را در جامعه بیشتر احساس کنیم و ببینیم موسیقی حضور فیزیکی در شهر دارد، اتفاق بسیار خوبی است. با توجه اینکه پتانسیل موسیقی از همه هنرها بیشتر است به همان اندازه باید حضور موسیقی پررنگ باشد. ولی در سال های گذشته سینما در عرصه جشنواره حضور پر رنگ داشته و موسیقی اینچنین نبود. فکر می کنم امسال همه اذعان دارند که جشنواره موسیقی متفاوت بود و می شد آن را با دیگر جشنواره ها مقایسه کرد. امیدواریم این روند ادامه پیدا کند و بتوانیم جشنواره ای در شان موسیقی و موسیقی دانان کشور داشته باشیم.»
وی در ادامه سخنانش با اشاره به فعالیت های خانه موسیقی در سال گذشته گفت: «هر ماه در نشست های خانه موسیقی سعی کرده ایم که گزارش هایی به حضور اعضا بدهیم و در سایت خانه هم منعکس شده است. برنامه های ما هم در بخش صنفی روند و جریان خود را داشته اگرچه در آن بخش ها هم با تنگناهایی مواجه بودیم که بیشتر به خارج از مجموعه خانه موسیقی برمی گشت و ممکن بود در روند بیمه ها مشکلاتی ایجاد شود و ما تمام سعی خود را کرده ایم که بیمه ها متوقف نشود وبه هر شکل این روند ادامه داشته باشد. فعالیت های آموزشی، مستر کلاس ها، فعالیت های رقابتی، و ویژه برنامه های مختلف در کانونهای خانه در سال گذشته در جریان بوده و همین نشست های صمیمانه ای که در هر ماه داشتیم نیز از فعالیت هایی ست که سال گذشته داشتیم. این دیدار رو در رو و گپ و گفت و حضور اعضا در کنار هم چیزی است که باید آن را قدر دانست و آن را حفظ کرد.»
نشستهای ماهیانه از این به بعد در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود
مدیرعامل خانه موسیقی اعلام کرد: «با توجه به استقبالی که از نشست های ماهانه شد و برخی اعتراض ها که این فضا برای حضور همه علاقه مندان مناسب نیست لذا ما پیشنهاد های مختلفی داشتیم که این نشست ها را در فضای مناسب تری برگزار کنیم. پیشنهاد شد در فرهنگسرای ارسباران این اتفاق بیافتد و دیدیم خوب است که از نظر امکانات، فضای بزرگتر و سیستم صوتی مناسب آنجا برای برگزاری نشست ماهیانه مناسب است. به همین سبب از ماه بعدی(اردیبهشت۹۵) جلسات ماهیانه خانه موسیقی را در فرهنگسرای ارسباران برگزار خواهیم کرد که فعلا برای اردیبهشت روز شنبه آخر ماه برنامه ریزی شده و تغییرات بعدی از طریق سایت به اطلاع اعضا خواهد رسید. یکشنبه های آخر هر ماه نیز هیئت مدیره خانه موسیقی در همین مکان فعلی حضور دارند و احتمالا به مسائل تخصصی کانون ها خواهیم پرداخت و اگر اعضا نکته و پیشنهادی دارند می توانند با هیئت مدیره درمیان بگذارند.»
نمیتوان خانه موسیقی را ندیده گرفت
حمیدرضا نوربخش در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برگزاری انتخابات کانونهای تخصصی خانه موسیقی گفت: «انتخابات خانه موسیقی از چند روز قبل آغاز شده و تا خردادماه باید به سرانجام برسد و ساختار جدید خانه موسیقی را شکل دهد. در این پانزده سالی که خانه موسیقی به همت استادان و پیشکسوتان این عرصه بنیان گذاشته شد و مسیر پر نشیب و فرازی را تا امروز پشت سر گذاشت، به جرات می توان گفت تبدیل به یک نخل تناوری شده و دیگر یک نهاد شکننده نیست. امروزه خانه موسیقی در عرصه مناسبات فرهنگی، هنری و اجتماعی بسیار جایگاه رفیع ومستحکمی دارد و نمی توان خانه موسیقی را ندیده گرفت. خانه موسیقی در این مناسبات حضور دارد و باید نظر آن تامین شود. همه نهاد هایی که در عرصه موسیقی فعالیت می کنند باید خانه موسیقی را ببینند و نظر آن را تامین کنند.»
انتقادات از اهمیت نهاد خانه موسیقی حکایت دارد
وی افزود: «همین که می بینیم حرف و حدیث ها و مسائلی که در رسانه ها مطرح می شود حکایت از اهمیت این نهاد دارد که عده ای می توانند انتقاد کنند و برای تغییر تلاش کنند. در سال های اولیه این چنین نبود و شاید زیاد اهمیت نداشت و توجهی نمی کردند. امروز خانه موسیقی اهمیت پیدا کرده و این حاصل زحمت پانزده ساله ای است که استادان و هنرمندان ما متحمل شده اند، چه آنان که در ساختار تشکیلاتی این نهاد حضور داشتند و چه آنانی که در این ساختار نبودند ولی در موسیقی ما جایگاهی دارند و با حمایت آنها خانه موسیقی شکل گرفت. بارها گفته ام خانه موسیقی خشت و گل نیست، بلکه خانه موسیقیدانانی است که شناسنامه های این نهاد و همچنین شناسنامه های فرهنگ این سرزمین هستند.»
نوربخش تصریح کرد: «امروز که خانه موسیقی شکل گرفته است، دوستانی که در این چند سال بودند و زحمت کشیده اند دیگر خسته اند و ترجیح شان این است که نفس های تازه به این نهاد تزریق شود و چهره های جدید، جوان با انگیزه، خوشنام، فعال و با هویت در این نهاد حضور پیدا کنند و در هیئت مدیره های مختلف حضورداشته باشند و بتوانند کار را ادامه دهند. بعد از پانزده سال احساس همه این است که اگر کسانی با این ویژگی ها وجود داشته باشند، پیشکسوتان کنار بروند و اگر در جایی لازم بود از تجربه آنها استفاده شود.»
نیروهای با انگیزه و خوشنام در انتخابات کاندیدا شوند
وی ادامه داد: «امیدوارم کسانی که این ویژگی ها را دارند اعلام آمادگی کنند، در انتخابات کاندیدا شوند و بتوانند در ادامه کار خانه موسیقی شریک شوند. برای منتقدانی که در ماه های اخیر صحبت هایی داشتند این گوی و این میدان است. بیایند در کانون های مختلف برنامه های خود را اعلام کنند، انشالله رای هم بیاورند و حضور پیدا کنند. اینجا دیگر عرصه حرف نیست و عرصه عمل است. اگر چنین کسانی حضور پیدا کنند اعضای فعلی هیئت مدیره کانون ها و هیئت مدیره اصلی مایل نیستند در ادامه فعالیت ها حضور داشته باشند.»
نوربخش با اشاره به اهمیت حضور همه اعضا در انتخابات کانون ها گفت: «شاید افرادی نخواهد کاندیدا شوند ولی حضور اعضا در انتخابات مهم است. حضور همه افراد است که به یک ساز و کاری قدرت می بخشد. کسانی که دغدغه نسبت به موسیقی دارند، دلشان برای فرهنگ و هنر می تپد و دلمشغولی شان تعالی خانه موسیقی است باید حضور را جدی بگیرند. در این دوره باید از همه دوره ها حضور پررنگتری و پر شورتری داشته باشیم.»
مدیر عامل خانه موسیقی گفت: «اگراعضا نمی خواهند کاندیدا شوند هم برای رای دادن باید حضور پیدا کنند چون آن رای تعیین کننده همه چیز است. کسانی که نخواهند در انتخابات حتی به شکل رای دادن هم حضور داشته باشند، دیگر حقی برای اعتراض ندارند. هر کسی حرفی دارد باید در عرصه انتخابات حرف خود را بزند. اگر می خواهند کسی باشد یا کسی نباشد باز هم باید در انتخابات و با صندوق رای این مساله را بیان کنند. از همه اعضا می خواهم این حضور را جدی بگیرند چون این حضور است که جایگاه خانه موسیقی را مستحکم تر می کند ومشروعیت این نهاد را در نگاه سایر نهادها، نگاه دولت وجامعه افزون می کند.»
وی افزود: «وقتی درصد بالایی از اعضا در انتخابات یک نهاد شرکت می کنند و به پای صندوق رای می آیند، نشان دهنده این است که به این نهاد علاقه دارند و دلشان برای آینده هنر موسیقی می تپد و سرنوشت موسیقی برایشان مهم است. نباید منفعل باشیم و تنها به نقد بسنده کنیم و فکر کنیم امور با حرف زدن درست می شود.»
حضور در خانه موسیقی نیاز به انگیزه بی مزد و منت دارد
نوربخش با تاکید بر حضور افراد پس انتخاب شدن در هیئت مدیره های مختلف گفت: «امیدواریم نیروهای با انگیزه در انتخابات حاضر شوند. برخی تصورشان این است که حضور در یک هیئت مدیره کافی است. اینطور نیست وهمه باید بدانند انتخاب هزینه هایی دارد. اولین هزینه این است که باید وقت بگذاریم. در برخی از ارکان همین نهاد استادان پیشکسوتی داشتیم که در برخی از ارکان حضور داشتند ولی امروز که در باره آن صحبت می کنند می گویند “ما نبودیم”. یعنی حاضر نبودند وقت بگذارند و صرفا یک عنوانی را یدک می کشیدند و حاضر نبودند یک ساعت هم وقت بگذارند. بعضی وقت ها هم انتقاد می شد که چرا جلسات کم تشکیل می شد، به دلیل مشغله همین عزیزان بوده و اینکه ترجیح شان برنامه های روزمره خودشان بود که اگر فرصتی شد در جلسه ای حضور پیدا کنند.
ایشان افزود: اینجا نیاز به انگیزه بی مزد و منت دارد.
وی در پایان گفت: «تمام کسانی که در هیئت مدیرهای خانه موسیقی و هیئت مدیره کانون ها حضور داشته اند به همین شکل بوده اند و یک ریال هم دریافت نکرده اند. عاشقانه و صادقانه در اینجا وقت گذاشتند گاهی هفته ای دو جلسه حضور پیدا کردند. اگر ایاب و ذهاب را هم که در نظر بگیریم برای هر جلسه نیمی از روز کاری را باید وقت گذشت. اگر انگیزه لازم را نداشته باشیم در میانه راه کنار می رویم، وقتی آمده ایم نباید صحنه را خالی کنیم چون این کار بسیار سخت است. چهارسال پایداری اینچنین و بدون هیچگونه عایدی مادی سخت است. باید افراد از زندگی خود بزنند و کاری داوطلبانه انجام دهند. ما معتقدیم اینجا نیاز به فکر نو، اندیشه های تازه ونیروهای جوان دارد و همه بتوانیم با تلاش بیشتر با مشاوره، با قلم، با زبان و به هر شکلی این موسیقی را تعالی ببخشیم و حضورش را رسمیت بیشتری در جامعه ببخشیم. باید تلاش کنیم در همه عرصه ها حضور موسیقی را پر رنگ کنیم.»
دیدگاهتان را بنویسید