×
×

با حضور اعضای هیات مدیره؛
خانه موسیقی با یک دانشگاه تفاهم نامه همکاری امضا کرد

  • کد نوشته: 434733
  • موسیقی ایرانیان
  • سه شنبه, ۱۹ام بهمن ۱۴۰۰
  • ۰
  • اعضای هیات مدیره خانه موسیقی ایران با حضور در یک مجموعه آموزشی - دانشگاهی در حوزه هنر و معماری تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.
    خانه موسیقی با یک دانشگاه تفاهم نامه همکاری امضا کرد
  •  به نقل از روابط عمومی خانه موسیقی، نشست مشترک مسئولان خانه موسیقی ایران و دانشگاه معماری و هنر پارس به منظور امضای تفاهمنامه همکاری مشترک روز گذشته در سالن همایش‌های این مجموعه آموزشی با حضور جمعی از اعضای شورای عالی و هیئت مدیره خانه موسیقی ایران و ریاست و جمعی از استادان دانشگاه پارس برگزار شد.

    داریوش پیرنیاکان رئیس هیأت مدیره خانه موسیقی ایران در نشست امضای تفاهمنامه همکاری بین خانه موسیقی ایران و دانشگاه معماری و هنر پارس گفت: امضای تفاهمنامه همکاری نقطه عطفی برای فعالیت‌های دانشگاه پارس و خانه موسیقی است که می‌تواند در جامعه تأثیرگذار باشد.

    محمود گلابچی رئیس دانشگاه معماری و هنر پارس هم در ابتدای این نشست گفت: حوزه فعالیت ما در این دانشگاه عمدتاً معماری، شهرسازی و همچنین حوزه هنر است. درواقع با این‌که نام این‌جا به نوعی هم معماری و هم هنر را تداعی می‌کند، اما ما نزدیک به ۸ رشته در حوزه‌های معماری، شهرسازی، معماری داخلی و حوزه‌های مرتبط با آن داریم. اما ۱۴ رشته در حوزه‌های هنر این‌جا وجود دارد که از گرافیک و ارتباط‌تصویری تا حوزه‌هایی که در زمینه هنرهای نمایشی مانند سینما، تئاتر، ادبیات نمایشی، نمایش عروسکی و بسیاری از حوزه‌های دیگری که زمینه‌های تخصصی ما در حوزه هنر است که شامل رشته‌های دیگری مانند مالتی‌مدیا، چند رسانه‌ای، کارگردانی، تلویزیون و هنرهای دیجیتال و رشته‌هایی مانند چند رسانه‌ای است.

    وقتی موسیقی به رشته های هنری یک دانشگاه اضافه می شود

    گلابچی ضمن ارائه توضیحاتی از روند فعالیت های این دانشگاه که ورود به آن از طریق کنکور سراسری امکان پذیر است، بیان کرد: برخلاف آنکه گاهی تصور می‌شود این‌جا همه‌چیز در حول محور معماری‌ست ما به هنر بیش از همه این‌ها اهمیت می‌دهیم. در همین راستا دوره‌های آموزشی را در زمینه موسیقی پیش‌بینی کردیم و با همفکری اساتید و به خصوص پیشنهاداتی که جناب مظفری در شکل‌ها و ابعاد و زمان‌بندی‌های مختلف ارائه کردند و با مشورت‌هایی که با اساتید موسیقی و سایر همکاران داشتیم به برنامه‌ای نسبتاً جامع برای آموزش موسیقی کلاسیک و ایرانی و حتی آواز ایرانی رسیدیم و در مذاکراتی که با مدیرانِ خانه موسیقی ایران داشتیم به این نتیجه رسیدیم که چقدر مغتنم است که چنین فعالیتی با مشارکت خانه موسیقی صورت بگیرد. در همین راستا جلساتی با آقایان اردلان و عاطفی داشتیم و البته مشورت‌های زیادی هم با همکاران این حوزه در دانشگاه به عمل آمد و این جلسه برگزار شد تا در خدمت هیأت‌مدیره خانه موسیقی شاهد آغاز این فعالیت در کشور باشیم.

    وی گفت: ما معتقدیم که در این زمینه باید کار بسیاری انجام داد و جامعه ما نیاز بسیار به فعالیت‌های تخصصی و فعالیت‌هایی که مبتنی بر یک فرآیند هنری، علمی و تخصصی هست، دارد. به همین جهت این آمادگی را در دانشگاه ایجاد کردیم که دوره‌هایی را برگزار کنیم. زمان‌بندی‌ها و طول دوره‌های متفاوتی پیش‌بینی شده، اما در مجموع آموزشی جامع در زمینه موسیقی خواهد بود و چون این آموزش با نظارت و حضورِ خانه موسیقیِ ایران خواهد بود، کسانی که در این آموزش شرکت می‌کنند طبق چیزی که در تفاهم‌نامه پیش‌بینی شده هم کارت عضویت در خانه موسیقی را به دست می‌آورد و هم پس از این‌که این مراحل را گذراندند این فرصت را پیدا می‌کنند که کارت صلاحیتِ تدریس هم برای آن‌ها توسط خانه موسیقیِ ایران صادر شود. ما این را بخشی از فعالیت‌های دانشگاه در متن جامعه می‌دانیم، این‌جا ما می‌توانیم رشته موسیقی ایجاد کنیم و مدرک موسیقی بدهیم و خیلی کارهایی که در حوزه‌های دانشگاهی انجام می‌شود و این‌جا هم می‌توانیم انجام بدهیم، اما احساس می‌کنیم باید با مرکز معتبری مانند خانه موسیقی ایران این را انجام دهیم تا این‌که نتیجه این آموزش‌ها، تربیت، رشد و پرورش انسان‌های واقعاً توانمند و تأثیرگذار در حوزه موسیقی باشد. من به استادانی که خدمت ایشان هستیم خیرمقدم می‌گویم.

    در ادامه این جلسه داریوش پیرنیاکان رئیس هیات مدیره و عضو شورای عالی خانه موسیقی ایران ضمن ابراز خرسندی از امضای این تفاهم‌نامه گفت: فکر می‌کنم این پیوندی مبارک و نقطه عطفی هم برای دانشگاه پارس و خانه موسیقی است که می‌تواند در جامعه تأثیرگذار باشد. زیرا الان متأسفانه فضای موسیقیِ کشور خیلی آشفته است، یعنی در عین حال که از طریق دانشگاه‌ها و کلاس‌های آزاد خیلی تلاش می‌شود اما متأسفانه رسانه ملی و متولیان دولتی خیلی به موسیقی اهمیت نمی‌دهند و موسیقی بسیار بسیار نازل در صداوسیما و جاهایی که متولیان دولتی دارند، پخش می‌شود.

    آموزش های موسیقیِ بی خروج و طرح چند نکته مهم

    حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران نیز در ادامه جلسه ضمن ارائه توضیحاتی درباره فعالیت های خانه موسیقی گفت: یکی از شاخه‌هایی که در خانه موسیقی جزو فعالیت‌های بسیار مهم و تعریف‌شده و پیش‌بینی شده در اساسنامه خانه موسیقی است بحثِ ارتقای سطح علمی و تجربی اعضای خانه موسیقی و هنرمندان موسیقی و تربیت هنرمندان موسیقی است که این وظیفه تا الان به شکل پراکنده و البته مستمر انجام شده است، دراین چارچوب پیشنهادات مختلفی هم از سوی مراکز دانشگاهی و شبه‌دانشگاهی که به نوعی آکادمیک هستند همیشه برای خانه موسیقی بوده است. اما در آن موارد جمع‌بندیِ هیأت مدیره و شورای عالی همیشه این بوده که رغبتی برای همکاری وجود نداشته است. چون می‌دانیم که الان در حوزه دانشگاه و آموزش عالی متأسفانه همین‌طور مجوزهایی داده می‌شود و مجموعه‌هایی هستند که زحمت می‌کشند، اما متأسفانه وقتی سروشکل کار را می‌بینیم و کادری که آن‌جا هستند و نوع فعالیتی که دارند، متأسفانه هیچ‌گونه خروجی‌ای ندارد و نخواهد داشت و هیچ‌گونه امیدی هم وجود ندارد. خب این مجموعه‌ها زیادند و به نظرم این یکی از آسیب‌هاست که الان در کشور وجود دارد و نسبت به آن تعارف هم نداریم. بالاخره تحت عناوین مختلف مجوزهایی داده شده و در کاردانی و کارشناسی افرادی فعالیت می‌کنند، اما می‌دانیم و می‌دانید که این‌ها هیچ‌گونه محتوا و تأثیرگذاری‌ای ندارد که بخواهیم بگوییم میان این‌ها هنرمندان یا عالمانی تربیت می‌شوند که بتوانند در موسیقی و جامعه تأثیر بگذارند.

    نوربخش درباره اهمیت موضوع آموزش در کشور گفت: آموزش یکی از دغدغه‌های جدی‌ در حوزه موسیقی است، زیرا مسأله آموزش، مسأله‌ای بسیار مهم و زیربنایی است و بسیاری از آسیب‌هایی که امروز در موسیقیِ کشور شاهد آن هستیم، مربوط به آموزش می‌شود. این‌که کسانی که نصفه و نیمه هر چیزی را فرا می‌گیرند و بعد چیزی تولید می‌کنند، مشخص است که از غنای محتوایی برخوردار نیستند و حتی گاهی اوقات ساختار درستی را هم دنبال نمی‌کنند و این‌ها به گوش جامعه آسیب می‌رساند. پس مسئله آموزش اهمیت فراوانی دارد. انتظار ما این است که این‌جا بنیانی گذاشته شود که با توجه به حضور اساتید عزیز حتماً هم همین‌طور خواهد بود، امیدوارم بتوانیم تأثیرگذار باشیم و کاری بسیار شایسته انجام دهیم و این‌جا تبدیل به مرکزی معتبر و درجه یک در حوزه موسیقی کشور، آموزش و آموزش عالی بشود. امیدواریم با روند و همکاری موردنظر این اتفاق رخ می‌دهد و امیدوارم در آینده‌ای نزدیک و دور شاهد برکاتِ این اتفاق باشیم.

    حمیدرضا اردلان نایب رئیس هیأت مدیره خانه موسیقی، احمد الستی از استادان حوزه هنر، میلاد کیایی نوازنده پیشکسوت سنتور و مظفری مدرس دانشگاه از جمله افرادی بودند که به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.

    در پایان این نشست، تفاهمنامه همکاری متقابل خانه موسیقی ایران و دانشگاه پارس توسط داریوش پیرنیاکان رئیس هیأت مدیره خانه موسیقی، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی و محمود گلابچی رئیس دانشگاه پارس امضا شد.

    از مفاد این تفاهمنامه می توان به همکاری و استفاده از استادان طراز اول خانه موسیقی در دانشگاه معماری و هنر پارس، ارائه کارت عضویت و کارت صلاحیت تدریس به دانشجویان دوره های آموزشی موسیقی با رعایت کامل ضوابط و آئین‌نامه های مربوطه و استفاده از تجربیات خانه موسیقی به منظور سطح کیفی آموزش در این دانشگاه اشاره کرد.

    منبع: سایت خبری و تحلیلی «موسیقی ایرانیان Musiceiranian.ir»
    https://musiceiranian.ir/?p=434733
       
    برچسب ها خانه موسیقی

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *