×
×

گزارش های مفصل از متن و حاشیه اجراهای دومین روز جشنواره موسیقی فجر

  • کد نوشته: 99531
  • 23 بهمن 1394
  • ۰
  • هفت گروه موسیقی، ساز خود را در سومین روز جشنواره موسیقی فجر و در سه سالن کنسرت کوک خواهند کرد، دیروز نیز اجراهای «پری زنگنه»، ارکستر موسیقی پارس، «آرزو علیوا» از کشور آذربایجان و «دالیبور کاروای» – ویولونیست شناخته شده اسلواکی- با همراهی «بهنام ابوالقاسم» به روی صحنه رفت.
    +پری زنگنه و صدایی شبیه مخمل سجاده مادربزرگ در جشنواره موسیقی
    +دختران چنگ‌نواز برای کودکان نواختند
    +دونوازی کاروای و «بهنام ابوالقاسم» به روی صحنه رفت
    +برنامه سومین روز اجراهای جشنواره موسیقی فجر

    گزارش های مفصل از متن و حاشیه اجراهای دومین روز جشنواره موسیقی فجر
  • isna (13 of 13)-1هفت گروه موسیقی، ساز خود را در سومین روز جشنواره موسیقی فجر و در سه سالن کنسرت کوک خواهند کرد، دیروز نیز اجراهای «پری زنگنه»، ارکستر موسیقی پارس، «آرزو علیوا» از کشور آذربایجان و «دالیبور کاروای» – ویولونیست شناخته شده اسلواکی- با همراهی «بهنام ابوالقاسم» به روی صحنه رفت.

    سومین روز جشنواره موسیقی فجر با اجرای گروه «تریو ایروان» از کشور ارمنستان آغاز خواهد شد که در ساعت ۱۸:۱۵ در تالار رودکی میزبان مخاطبان خواهد بود. این گروه قرار است قطعاتی از موسیقی کلاسیک را برای مخاطبانش اجرا کند.

    در همین ساعت، تالار وحدت میزبان گروه موسیقی «خورشید» است که به سرپرستی مجید درخشانی روی صحنه خواهد رفت. مظفر شفیعی، اشکان کمانگری و امید مظهری، رخشانی را در این اجرا همراهی خواهند کرد.

    اما یکی از اجراهای پرمخاطب سومین شب جشنواره، اجرای گروه وزیری به آهنگسازی کیوان ساکت و خوانندگی سالار عقیلی خواهد بود که در روزهای آغازین فروش بلیت جشنواره، تمام بلیت‌هایش را به فروش رسید. این اجرا ساعت ۲۱ در تالار وحدت روی صحنه خواهد رفت.

    این در حالی است که فرهنگسرای ارسباران به‌عنوان میزبان گروه‌های موسیقی تلفیقی جشنواره در ساعت ۱۸:۱۵ شاهد اجرای گروه‌های موسیقی «اوان» و «دال» خواهد بود که قرار است با سبک و سیاق متفاوتی به جشنواره موسیقی بیایند.

    همین سالن در ساعت ۲۱ میزبان گروه‌های «داماهی» و «کامنت» است که با مخاطبان‌شان دیدار خواهند کرد.

    اجراهای بخش موسیقی پاپ جشنواره از فردا ۲۴ بهمن‌ماه در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی آغاز خواهد شد.

    پری زنگنه و صدایی شبیه مخمل سجاده مادربزرگ در جشنواره موسیقی

    ۸۰۲a9daf23bff040c546f525d4bd22bc_Sدر دومین روز از اجراهای جشنواره، «پری زنگنه» همراه با گروه موسیقی «مهرنوا» به سرپرستی «نازلی بخشایش» به اجرای برنامه پرداخت و قطعاتی از موسیقی کلاسیک را به همراه تعدادی از قطعات فولک ایرانی اجرا کرد. او را در این برنامه، تعدادی از اعضای گروه کر نابینایان عصای سفید و همچنین تعدادی از اعضای گروه کر پارس همراهی می‌کردند.

    در ابتدای این برنامه، «بخشایش» از خواننده‌ی گروهش گفت. از «‍پری زنگنه» که هم مخاطبان موسیقی فولکلور او را می‌شناسند و هم دوست‌داران موسیقی کلاسیک غربی. «پری زنگنه» را دو نفر از دختران خردسال «نیکا افکاری» و «نیکی زمانی» روی سن آوردند تا با همراهی ویولون‌سل، فلوت و پیانو به اجرای برنامه بپردازند. زنگنه در بخش اول به اجرای قطعات کلاسیک پرداخت؛ قطعاتی چون  (Ave Maria (Bach, Gounod،‌ Serenade (Schubert)، Seligkeil،‌Sakura (Japonese Folk Song)،‌Que Sera Sera(Jay Livingston)a و در کنار آن آهنگ فولک «فدای پیرهن آبیت بگردم…» را در این بخش به اجرا درآورد. بعد از اجرای این قطعات بود که «نازلی بخشایش» برای مخاطبانِ بانوی این کنسرت از این گفت که اگر می‌شد صداها را دید، چه رنگی داشتند. او می‌گوید ترانه‌های شمالی برای او سبز رنگ هستند. ترانه‌های جنوب مثل مخمل سجاده‌ی مادربزرگ و ترانه‌های محلی دیباى هفت رنگ کهن‌دیارها را دارند. او از «سایه صدیفی» که گروه کر پارس را سرپرستى کرد و همچنین «حمید اردوخوانی» که همخوانان گروه کر نابینایان عصای سفید را سرپرستی و تنظیم قطعه ها را بر عهده داشت ؛ تشکر کرد.

    در ادامه‌ی این برنامه، گروه کر نابینایان به همراهی کودکان عصای سفید و با همراهی سازهای ایرانی چون تار و تنبک و کمانچه به اجرای برنامه پرداختند و البته «نازنین پدرثانی» تکنوازی تنبک کرد. کودکان حاضر در این مراسم، زنگنه و نوازندگان گروه او را همراهی کردند و در این میان «سولو» خواندند. از جمله قطعاتی که در این بخش اجرا شد، می‌توان به قطعاتی چون باغ   ما   پرچین   داره   با آهنگسازی «ثمین   باغچه   بان»،گلنسا جونم،  شکار آهو، تو بیو ،‌ سه گدار، دای بلال، جای آهو، درنه‌جان، اشاره کرد.

    در این اجرا علاوه بر پری   زنگنه و نازلی   بخشایش، هنرمندانی چون زهرا صادقى ( ویولونسل)، نیلوفر ابراهیمی‌( فلوت)،‌هیلا فیض پور( تار)،‌نازنین غنى زاده(کمانچه) و نازنین پدرثانى( تنبک و دف) حضور داشتند.

    همچنین هنرمندانى چون زهرا برزویى، منیره عابدینى، سمیه کردستانى، فریده اشوری، حنانه لطف اللهى، فاطیما آشورى که از اعضاى گروه کر نابینایان عصاى سفید بودند، به اجرای کر پرداختند. همخوانان کودک گروه کر پارس با حضور نیکا افکارى، سوگل ضیایى، مهرگان علیزاد، مانلى ستوده، لیلیا تقوى ساداتى، دوریس رضازاده از دیگر هنرمندان حاضر در این جشنواره بودند.

    دختران چنگ‌نواز برای کودکان نواختند

    دومین شب از سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر با اجرای با شکوه کودکان و نوجوانان ارکستر پارس با سرپرستی «ناصر نظر» به پایان رسید. آخرین اجرای روز دوم، راس ساعت ۲۱ در تالار وحدت آغاز شد و در نهایت با استقبال بسیار خوب شنوندگان حاضر در تالار وحدت به پایان رسید.

    ارکستر موسیقی پارس که سابقه سه دهه فعالیت موسیقی در بخش کودک و نوجوان را دارد، پنج شنبه شب بار دیگر به همت «ناصر نظر» سرپرست با سابقه این گروه، برای چندمین بار در جشنواره موسیقی فجر به روی صحنه رفت تا با اجرایی نو نسبت به دوره های گذشته، همگان را در تالار وحدت شگفت زده کند، لازم به ذکر است که این اجرا، تنها کنسرت بخش کودک و نوجوان در سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر است.

    کنسرت امشب گروه پارس در دو بخش اجرا شد. بخش اول این برنامه به اجرای ارکستر ایرانی به سرپرستی «گلنوش صالحی» اختصاص داشت که در این بخش پنج قطعه با عنوان‌های تصنیف هم عنان باد، تک‌نوازی عود توسط بهار بدیعی تبار، چهار مضراب، آواز نهفت و تصنیف بی پایان اجرا شد. تنظیم تمام این آثار را «گلنوش صالحی» برعهده داشت و «ملینا پورغلامی» و «علی عرشی» آوازخوانان اولین بخش از اجرای امشب گروه پارس در جشنواره موسیقی فجر بودند. همچنین ارکستر پارس در تنظیم این آثار از ۱۸ نوازنده از جمله سرپرست ارکستر پارس، «گلنوش صالحی» به عنوان نوازنده تار بهره می برد.

    بخش دوم اجرای گروه پارس در شب دوم جشنواره موسیقی فجر، به گروه نوازی هارپ و گروه کر به همراه سازهای زهی تعلق داشت. قسمت گروه نوازی هارپ با سرپرستی فتانه شاهین پس از پایان بخش اول اجرای امشب آغاز شد. در این بخش نیز همانند قسمت اول اجراها، گروه پارس به اجرای پنج اثر پرداخت که این قطعات را فتانه شاهین تنظیم کرده و وظیفه رهبری ارکستر در این بخش را «یاسمن جعفریان» برعهده داشت. در بخش گروه نوازی هارپ نیز ۱۴ نوازنده برای نواختن چند ساز به روی صحنه آمدند.

    گروه موسیقی کودک و نوجوان پارس به سرپرستی «ناصر نظر» از گروه های موسیقی قدیمی در بخش کودک و نوجوان است. ناصر نظر سرپرست این گروه، بیش از ۳۰ سال است که به تدریس موسیقی می پردازد و گروه پارس را در سال ۱۳۶۴ تاسیس کرده و در ادامه در سال ۱۳۶۹ ارکستر پارس و گروه کر پارس را به وجود آورده است. ناصر نظر به همراه ارکستر پارس از سال‌های دور تاکنون، در چندین جشنواره متعدد موسیقی فجر و همچنین روز جهانی کودک به اجرای برنامه پرداخته است.

    در ادامه عکسهای این اجرا را از طریق سایت «موسیقی ایرانیان» مشاهده نمایید. (برای بزرگنمایی تصاویر، کلیک کنید)

    دونوازی کاروای و ابوالقاسم در تالار رودکی

    دومین روز جشنواره با دو اجرای خارجی همراه بود، «آرزو علیوا» از کشور آذربایجان برای بانوان خواند و «دالیبور کاروای» – ویولونیست شناخته شده اسلواکی- با همراهی «بهنام ابوالقاسم» – نوازنده‌ی برجسته پیانو- در تالار رودکی دونوازی پیانو و ویولن انجام داد. این دو هنرمند، پیش از این نیز با یکدیگر در همین سالن نواخته بودند.

    قطعه‌ی «سونات برای ویولن و پیانو در لاماژور» اثر سزار فرانک در ۴ قسمت اجرا شد. این دو نوازنده‌ی جوان در بخش دیگری از این کنسرت، به اجرای قطعات «شعر اپوس ۲۶» اثر ارنست شوسون، «مدیتیشن» اثر جولز مسنت و «کولی» اثر موریس راول پرداختند. نوازنده ۳۱ ساله ویولن ۳۱ اهل اسلواکی، در ابتدای یکی از این قطعات به تک نوازی پرداخت.

    بعد از این بخش، کاروای و ابوالقاسم، یکی از قطعات فریتز کرایسلر (نوازنده ویلن اتریشی-آمریکایی) اجرا کردند. «دالیبور کاروای»- نوازنده ویولن اهل اسلواکی- در ۲۴ جولای ۱۹۸۵ در ورتکی اسلواکی به دنیا آمد. او از حضور اساتید موسیقی‌ای چون ادوارد گرک، مینتشو مینشو و همران کربز بهره برده و با رهبران ارکستری همچون لیف سیگرستام، آیون مارین ، هیروایکی ایواکی، علی رهبری، رومن کوفمن به عنوان تک نواز همکاری کرده است. او در تیرماه امسال کنسرت ویولن برامس را با ارکستر سمفونیک تهران، به رهبری علی رهبری اجرا کرد.

    «بهنام ابوالقاسم» نیز آهنگساز، نوازنده، کارشناس ارشد موسیقی و مدرس دانشگاه است. او پیانو را نزد اساتیدی چون امیر قاسمیان و سوشیانت عازمی‌خواه شروع کرد. او مدتی نیز از شاگردان استاد حسین دهلوی بوده و دارای لوح تقدیر از جشنواره موسیقی جوان است.

    در ادامه عکسهای این اجرا را از طریق سایت «موسیقی ایرانیان» مشاهده نمایید. (برای بزرگنمایی تصاویر، کلیک کنید)

       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *