×
×

محمد رضا درویشی: هیچ بایدی در کار هنر وجود ندارد

  • کد نوشته: 87354
  • 23 شهریور 1394
  • ۰
  • آلبوم «دیگر» به آهنگسازی و خوانندگی رامین کاکاوند شامگاه شنبه ۲۱ شهریور ماه با حضور محمد رضا درویشی، صدیق تعریف، سید عباس سجادی مدیر عامل بنیاد آفرینش‌های هنری نیاوران و جمعی از هنر دوستان در فرهنگسرای نیاوران رونمایی شد.
    +رضا مهدوی: آلبوم موسیقی «دیگر» را اتفاقی در جهت ایجاد مهربانی و دوستی در جامعه می‌دانم

    محمد رضا درویشی: هیچ بایدی در کار هنر وجود ندارد
  • رونمایی آلبوم «دیگر»

    رونمایی آلبوم «دیگر»

    آلبوم «دیگر» به آهنگسازی و خوانندگی رامین کاکاوند شامگاه شنبه ۲۱ شهریور ماه با حضور محمد رضا درویشی، صدیق تعریف، سید عباس سجادی مدیر عامل بنیاد آفرینش‌های هنری نیاوران و جمعی از هنر دوستان در فرهنگسرای نیاوران رونمایی شد.

    به گزارش خبرنگار «موسیقی ایرانیان»، در ابتدای این مراسم رضا مهدوی موسیقی‌ پژوه و نوازنده سنتور در سخنانی انتشار آثاری همچون آلبوم موسیقی «دیگر» را اتفاقی در جهت ایجاد مهربانی و دوستی در جامعه عنوان کرد و گفت: «در عرصه‌هایی که می‌بایست در زمینه موسیقی بدرخشیم عملکرد خوبی تا کنون نداشته‌ایم، هم مدیریت دولتی در این اتفاق نقش داشته و هم خود هنرمند. هر چه از این آثار منزه و پاک که با زبان امروز داشته‌های فرهنگی و هنری نقاط مختلف ایران را به خوبی معرفی می‌کنند توسط نسل امروز بیشتر روایت شود هنر رونق بهتری به خود می‌گیرد. متاسفانه اقتصاد در فضای کنونی جامعه ناسالم است و به نوعی هر دو بخش خصوصی و دولتی را درگیر کرده و این امر باعث شده تا از سویی موسیقی اصیل ایرانی در جا بزند و از سویی دیگر فرصت معرفی موسیقی سرزمینمان از ما گرفته شده است. تمام این اتفاقات در ‌‌نهایت منجر به این مسئله می‌شود که خود ما نیز از موسیقی به راحتی عبور کنیم. در این زمینه بخش عمده تقصیر‌ها به رسانه‌ها و صدا و سیما مربوط می‌شود.»

    وی در ادامه صحبت‌هایش کاکاوند را هنرمندی متعهد به موسیقی آئینی نامید و اظهار داشت: «او در مقام یک خواننده، آهنگساز و نوازنده سعی می‌کند با‌‌ همان بضاعت خودش و به طریق اولی کارش را انجام دهد. در جامعه‌ای که قانون کپی رایت رعایت نمی‌شود و هیچ نهاد نظارتی نیز از آن حمایت نمی‌کند و همچنین همه نگاه‌ها در حوزه موسیقی اقتصاد محور است کار کردن بسیار سخت است. متاسفانه موسیقی چند فرهنگی در جامعه رسوخ کرده و کسی هم انگار بنا نیست بیاید و این مسائل را مدیریت کند. خیانت به فرهنگ خیانت بسیار بزرگی است و منجر به بی‌اخلاقی در جامعه می‌شود. افرادی که دغدغه موسیقی دارند با تمام سختی‌ها آثار هنری خلق می‌کنند و این مهم مرا بسیار متعجب می‌کند چرا که شرایط بسیار سخت است. البته هنرمند ایرانی همیشه با پشتکار و با وجود تمام مشکلات رسالت خودش را به انجام می‌رساند. کاکاوند در دورانی با هنرمندان بزرگی کار کرده و از این رو خستگی ناپذیراست. خلق آثاری فاخر از خصوصیات کار‌های هنری اوست لذا باید بستری فراهم شود تا چنین آثاری به اهلش برسد.»

    محمد رضا درویشی آهنگ‌ساز، پژوهشگر موسیقی و مؤلف دائرهالمعارف سازهای ایرانی نیز با حضور در جایگاه از رامین کاکاوند به عنوان یکی از دوستان قدیمی خودش یاد کرد و ابراز داشت: «موسیقیدانان باید خصوصیاتی همچون دانش موسیقایی، خلاقیت، شجاعت و اشراف کامل به مناسبات اجتماعی، فرهنگی، تاریخی، سیاسی و ادبی و هنری داشته باشند و با یک چشم به گذشته و با چشم دیگر به آینده نگاه کنند. اگر چنین نباشد هنر آن‌ها حذف می‌شود. این خصوصیات در رامین کاکاوند وجود دارد. ایشان اگر چه دست راست هنرمندی همچون سید خلیل عالی‌نژاد بوده اما زندگی هنریشان همیشه بدون حواشی بوده است. در حال حاضر باید در کارمان مداومت داشته باشیم ممکن است نتیجه مطبوع در نسل من و هنرمندانی چون کاکاوند به وجود نیاید اما در نسل‌های اینده حتما اتفاقات خوبی خواهد آمد.»

    وی در ادامه صحبت‌هایش آهنگسازی و ملودی سازی آثار کاکاوند را بسیار روان توصیف کرد و ادامه داد: «کاکاوند دردو حوزه مهم موسیقی اشراف موسیقایی دارد، یکی موسیقی دستگاهی ایران و دیگری مقام‌های تنبور در هر سه حوزه کلام، مقام‌های مجلسی و مقام‌های مجازی. در دو آلبوم خم خانه و بانگ اهورایی شنونده شاهد اشراف کامل خالق اثر به مقام‌های تنبور و موسیقی دستگاهی ایران است. زمانی که بانگ اهورایی منتشر شد چنان تحت تاثیر قرار گرفتم که از رامین کاکاوند اجازه خواستم تا از چند قطعه موجود در سی دی برای آثار ارکستریم استفاده کنم که ایشان نیز این اجازه را به من دادند. آلبوم «دیگر» حاوی تغییرات عمده است که این تغییرات در چند موضوع قابل تامل است. در البوم دیگر ما بجز قطعه «دیگر» که مخاطب را در فضای موسیقی کردی قرار می‌دهد در بقیه قطعات شنونده در هاله‌ای از موسیقی دستگاهی قرار می‌گیریم. قطعات اول تا سوم این کار توسط داوود ورزیده برای گروه ساز‌های ایرانی و ساز‌های غربی تنظیم شده است مثل ویولن ویولنسل و فلوت و…. تنظیم به گونه‌ای انجام شده که در آن از آکورد‌های فاصله سوم که محصول موسیقی قرن هیجدهم اروپاست و این کارفضا را تا حدی غربی کرده است و یک مقدار از فضای اصیل موسیقی ایرانی فاصله گرفته است.»

    درویشی در پایان صحبت‌هایش اضافه کرد: «به نظرم هنرمند درهر جایی که هست باید کار خودش را بکند. هیچ بایدی در کار هنر وجود ندارد مگر هنری که باعث انحراف از اصل انسانیت شود. در واقع هنرمند آزاد است که هر تلفیق واتفاقی که می‌خواهد را انجام دهد و من نیز در جایگاه یک منتقد آزادم تا او را نقد کنم.»

    همچنین در پایان این مراسم یکی از قطعات البوم دیگر توسط رامین کاکاوند اجرا شد که مورد توجه حضار در سالن قرار گرفت.

    شایان ذکر است آلبوم دیگر به نوازندگی کریم قربانی، میثم مروستی، علی رحیمی، محمود فره‌مند، حسین رضایی نیا و دیگر هنرمندان در دو بخش موسیقی تنبور کرمانشاهان و ارکسترال قطعاتی با عناوین: درد عشق، ساقیان، دیگر، اشک نیاز مه عیار با اشعاری از مولانا، ابتهاج، حلاج، بافقی، ولیعی در دستگاه‌های نوا، شور، ماهور و آوازهای دشتی و بیات اصفهان تنظیم شده و توسط انتشارات راوی گس‌تر در کل کشور منتشر گردیده است.

       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *