×
×

دوشنبه ۲۸ دی ماه سال جاری

  • کد نوشته: 96956
  • موسیقی ایرانیان
  • چهارشنبه, ۲۳ام دی ۱۳۹۴
  • ۳ دیدگاه
  • مراسم تجلیل از استاد «ابراهیم قنبری مهر» یکی از مهم‌ترین سازندگان ساز طی یکصد سال اخیر، روز دوشنبه هفته آینده (۲۸ دی ۹۴ ساعت ۱۵) در سالن سینمای رازی واقع در فرهنگسرای رازی تهران برگزار می‌شود.
    +به اذعان اکثریت جامعه موسیقی، استاد قنبری مهر یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذار‌ترین سازندگان ساز در دوران معاصر محسوب می‌شود

    دوشنبه ۲۸ دی ماه سال جاری
  • ابراهیم قنبری مهر

    ابراهیم قنبری مهر

    مراسم تجلیل از استاد «ابراهیم قنبری مهر» یکی از مهم‌ترین سازندگان ساز طی یکصد سال اخیر، روز دوشنبه هفته آینده (۲۸ دی ۹۴ ساعت ۱۵) در سالن سینمای رازی واقع در فرهنگسرای رازی تهران برگزار می‌شود.

    به گزارش سایت خبری و تحلیلی «موسیقی ایرانیان»، به اذعان اکثریت جامعه موسیقی، استاد قنبری مهر یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذار‌ترین سازندگان ساز در دوران معاصر محسوب می‌شود و خدمات بسیاری تا کنون به موسیقی کشورمان انجام داده است.

    ابراهیم قنبری مهر در مهر ماه ۱۳۰۷ در تهران به دنیا آمد. از سال‌ها پیش با استفاده از راهنمایی‌های ابوالحسن صبا، سورن آراکلیان، اتی ین واتلو و… به ساخت و مرمت سازهای ایرانی و غربی پرداخت. قنبری مهر در سال ۱۳۳۴ اولین کارگاه سازسازی را در اداره هنرهای زیبا دایر کرد و در سال ۱۳۳۹ از سوی کارگاه سازسازی اداره هنرهای زیبا جهت کارآموزی در کارگاه «اتی ین وات لو» به فرانسه اعزام شد. از کارهای منحصر به فرد او ابداع تکنیکی زیبا در تزئین ساز‌ها با بهره گیری از تلفیق ورق برنج و چوب‌های زینتی معروف به مهر کاری است که استادان این رشته نام آن را از پسوند فامیل قنبری مهر گرفته‌اند.

    او به واسطه روحیه نوآور خود در سازهای ایرانی تغییراتی ایجاد کرد تا مشکلات این سازهارا کمتر و یا برطرف کند. از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به تنظیم فاصله گوشی، ثابت کردن خرک سه تار، تثبیت پرده‌های تار و سه تار با فلز، تغییر سرپنجه تار و سه تار به قالب گیتار، ایجاد شیار در اطراف دهانه کاسه و نقاره تار، طراحی ساز کروماتیک سنتور، تغییرات در سازهای قانون کمانچه و…. اشاره کرد.

    قنبری مهر در اوایل دهه هفتاد با اندازه گیری نسبت نوازنده به ساز در نقاشی‌های ظروف به جای مانده از دوره ساسانی بربط‌هایی را مشابه بربط‌های آن دوره که به دو صورت متفاوت یکی با صفحه پوستی و دیگری با صفحه چوبی ساخته است. او تخصص به خصوصی در ساخت ویولن دارد. او شاگردان زیادی تربیت کرده است که اکنون هر کدام از آن‌ها سازندگان زبردستی محسوب می‌شوند.

    https://musiceiranian.ir/?p=96956
       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *