×
×

تولید و انتشار ١٢ آلبوم موسیقی تا انتهای سال جاری از «مصباح قمصری»

  • کد نوشته: 94410
  • موسیقی ایرانیان
  • یکشنبه, ۲۲ام آذر ۱۳۹۴
  • ۳۳ دیدگاه
  • hot-topic-logoمصباح قمصری (آهنگساز و نوازنده) با ارایهٔ متد تخصصی خود در ضبط و تولید موسیقی «موزیک پروداکشن» چند اثر جدید در دست تولید دارد، او سال گذشته نیز با ارائهٔ متدی تخصصی درباب تولید موسیقی، تحولی نو در روند ضبط و انتشار بعضی آثار در موسیقی ایران داشت. این متد در واقع تخصصی کلیدی در موسیقی را ارائه می‌کرد که پیش از این شاید کمتر توجهی به آن از طرف هنرمندان اعمال شده بود. به گفتهٔ قمصری این تخصص «تولید موسیقی» یا «موزیک پروداکشن» نام دارد که توسط این متد در غرب تولیدکنندگانی بسیار جدی در زمینهٔ موسیقی تربیت شده‌اند، درباره برنامه ها و آثار تولیدی آتی «مصباح قمصری»، گفتگویی با این هنرمند انجام داده ایم که در ادامه دنبال خواهید کرد.
    +آیا تشابه ای در «آلبوم خداوندان اسرار همایون شجریان» و «پروژه لمس مصباح قمصری» وجود دارد!؟

    تولید و انتشار ١٢ آلبوم موسیقی تا انتهای سال جاری از «مصباح قمصری»
  • مصباح قمصری

    مصباح قمصری

    مصباح قمصری (آهنگساز و نوازنده) با ارایهٔ متد تخصصی خود در ضبط و تولید موسیقی «موزیک پروداکشن» چند اثر جدید در دست تولید دارد، او سال گذشته نیز با ارائهٔ متدی تخصصی درباب تولید موسیقی، تحولی نو در روند ضبط و انتشار بعضی آثار در موسیقی ایران داشت. این متد در واقع تخصصی کلیدی در موسیقی را ارائه می‌کرد که پیش از این شاید کمتر توجهی به آن از طرف هنرمندان اعمال شده بود. به گفتهٔ قمصری این تخصص «تولید موسیقی» یا «موزیک پروداکشن» نام دارد که توسط این متد در غرب تولیدکنندگانی بسیار جدی در زمینهٔ موسیقی تربیت شده‌اند، درباره برنامه ها و آثار تولیدی آتی «مصباح قمصری»، گفتگویی با این هنرمند انجام داده ایم که در ادامه دنبال خواهید کرد.

    * آلبوم هایی که در راه است!

    در همین رابطه آلبوم موسیقی «آن سیاه افسونکار» به آهنگسازی «نگار خارکن» و صدای «حسین علیشاپور» که بر اساس همراهی کمانچه و بم‌کمان ساخته شده است، به همین شیوه منتشر خواهد شد. این اولین تجربهٔ «خارکن» در آهنگسازی است که پس از طی مراحل کسب مجوز منتشر خواهد شد.

    علاوه بر آن اثر «افق عمودیست» به آهنگسازی «علی قمصری» مجموعه تصانیف و قطعاتی ست که براساس دونوازی تار و بم کمان ساخته شده است و توسط نشر جوان روانهٔ بازار خواهد شد که البته اطلاعات بیشتری از این اثر اعلام نشده است.

    آلبوم «شبهای قونیه» به آهنگسازی و خواننده گی اصغر وفایی و تنظیم بهروز همتی و رضا پرویز‌زاده با محوریت اشعار مولانا نیز در سال جاری منتشر خواهد شد. در این اثر که توسط نشر اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران به انتشار خواهد رسید بهروز همتی، رضا پرویز‌زاده، نوید افقه، حسین حدتو عیسی شکری به نوازندگی پرداخته‌اند.

    «بم کمان» عنوان اثری ست با محوریت «معرفی نگاهی نو به خط باس در موسیقی سنتی ایرانی». در این اثر که برای اولین بار در موسیقی سنتی یک ساز باس محوریت دارد جمعی از هنرمندان به آهنگسازی پرداخته و مصباح قمصری قطعات را برای ساز باس تنظیم کرده است.

    همچنین آلبوم «خلوتیان» به آهنگسازی «حسین معانی» و خوانندگی «مهران بهاری» در سبک موسیقی مقامی نیز به زودی منتشر و در دسترس علاقه مندان قرار خواهد گرفت. حسین معانی که پیش از این «آوار حلقه» را برای سازهای کوبه‌ای ساخته بود، این بار اثر تازهٔ خود را برای گروه تنبور و خواننده ارائه می‌کند.

    «نوای نوروز» مرکبی از شور، دشتی و نوا، به آهنگسازی و تنظیم رضا پرویز‌زاده نیز توسط نشر نوفه منتشر خواهد شد. رضاپرویز‌زاده، بهروز همتی، پریچهر خواجه، حسین حدت، حسین همتی نوازندگان این آلبوم به خوانندگی مصطفی حسینی هستند.

    آلبوم «ژینا» اثر برزو امیری، به خواننده گی محمدرضا دارابی که بر اساس ملودی‌های کردی تنظیم و جمع آوری شده نیز بزودی منتشر خواهد شد. همنوازان این اثر را محمد اصغری، محمد موسوی، مجید علیزلده، کسری سپندار به همخوانی مریم نیک بین و برزو امیری تشکیل می‌دهند.

    اولین آلبوم گروه «گام» به نام «هنگام درنگ» نیز از جمله آثاری است که توسط مصباح قمصری تولید و تا پایان سال جاری منتشر خواهد شد. اعضای این گروه شامل پویان راد (خواننده)، هادی رحمانی (آهنگسازی و پیانو)، رضا میرزایی (عود)، علیرضا مهدی‌زاده (ساکسوفون)، جابر صالحی (تار، دیوان)، عرفان حسینی (کمانچه)، آناهیتا ایزدی پارسا (ویلنسل) و میلاد قریشی (سازهای کوبه‌ای) است.

    «کهن نوای نو» آلبوم دیگری با صدای «حسین علیشاپور» و آهنگسازی «علیرضا مظفریان» است که برای ارکس‌تر سازهای سنتی ساخته و صبط شده است. شروین مهاجر، مصباح قمصری، سینا جهان آبادی، میلاد درخشانی و حمید قنبری از جمله نوازندگان این اثر هستند.

    آلبوم «هویاد» به آهنگسازی «رضا صانعی فرد» و خوانندگی «حسین آشوری» نیز از جملهٔ این آثار است که به تلفیق سبک صوفی موزیک و موسیقی راک پرداخته است. در این اثر از اشعار بزرگانی چون مولانا و فیض کاشانی بهره برده شده است.

    آلبوم «جانمایه» تکنوازی تار امین میر احمدی است که در آن سیستم مدالِ دستگاه نوا از ردیف آقا حسینقلی اقتباس شده و شیوه نوازندگی و ملودی‌پردازی، متأثر از ردیف دورهٔ عالی استاد علی‌اکبر خان شهنازی است، این اثر در آهنگسازی، فرم و شیوه‌های بسط و گسترش، گرایش به قطعات استاد شهنازی دارد و در نوازندگی، شیوه‌های مضراب گذاری و انگشت گذاری، سرعت اجرا، زمان‌بندی و لحن، متأثر از شیوه این استاد گرانقدر است. در این اثر حامد زند کریمخانی نیز همنواز تنبک است.

    «بزن باران» نیز عنوان اثری است در قالب تکنوازی عود به همراه سازهای پرکاشن که توسط سعید بهرامی ساخته شده است. قطعات این آلبوم در دستگاه شور، آواز شوشتری و دستگاه نوا ساخته شده است که به زودی روانه بازار خواهد شد.

    از تولیدات سال گذشتهٔ این آهنگساز می‌توان به آلبوم‌های «سودایی» از علیرضا قربانی، «سخنی نیست» از علی قمصری، «آوای شوکا» رشید لاهیجی، «بازگشت به آتش» مصباح قمصری، «در جست‌وجو» شروین عباسی، «دشت جنون» امیرحمزه حسینی و «پاییزی» بامداد بیات اشاره کرد.

    همچنین موسیقی فیلم‌های «پری دریایی» به کارگردانی امیر مسعود آقاباباییان، «مدعی» به کارگردانی حسین تبریزی، «سایه» به کارگردانی سعید مطلبی و «فروشنده» به کارگردانی «اصغر فرهادی» که همه حاصل آهنگسازی «ستار اورکی» هستند، توسط مصباح قمصری تولید خواهند شد.

    * آیا تشابه ای در «آلبوم خداوندان اسرار همایون شجریان» و «پروژه لمس مصباح قمصری» وجود دارد!؟

    پس از انتشار آلبوم «خداوندان اسرار» به آهنگسازی سهراب پورناظری و خوانندگی همایون شجریان، برخی مخاطبین در سایت موسیقی ایرانیان و شبکه‌های اجتماعی به موضوعی مبنی بر تشابه در کاور و استفاده از عنوان پروژه در آلبوم «خداوندان اسرار» با پروژه «لمس» اشاره داشتند که خود «مصباح قمصری» در این زمینه چنین توضیح داد: «شاید در زمانی واحد، ایده‌هایی مشترک و شبیه هم به ذهن افراد مختلف برسد. این تقریبا چیزیست که فروید به نام پدیدهٔ «همزمانی» بیانش می‌کند. حال اینکه آلبوم و پروژهٔ بنده زود‌تر به انتشار رسیده دلیل بر این نیست که لزوما طراح اقای شجریان از طرح یا ادبیات من ایده گرفته است. راه الهام برای همه باز است و ما صرفا وسیله‌ایم.»

    * حضور و همکاری با فیلم جدید اصغر فرهادی

    ستار اورکی و مصباح قمصری

    ستار اورکی و مصباح قمصری

    «ستار اورکی» موسیقی متن جدیدترین تجربه‌ی کارگردانی «اصغر فرهادی» با نام «فروشنده» را خواهد ساخت و در آن از ارکستری زنده با نظارت «مصباح قمصری» استفاده خواهد کرد.

    او پیش از این موسیقی متن فیلم اسکاری «جدایی نادر از سیمین» از این فیلمساز را برعهده داشت و حالا در جدیدترین همکاریش با این کارگردان، از ارکستری تحت نظارت «مصباح قمصری» بهره خواهد گرفت که اعضایش به شکل زنده در صحنه‌های فیلم به نوازندگی خواهند پرداخت. قطعات نیز قرار است در استودیو «گاتِ» قمصری اجرا شوند. این شکلی متفاوت از موسیقی متن در یک فیلم است که «اورکی» آن را تجربه می‌کند، به همین خاطر نوازندگان ارکستر را با وسواس و دقت بسیاری انتخاب می‌کند.

    تجربه‌ی پیشین این آهنگساز و کارگردان نیز در نوع خود، تجربه‌ای متفاوت بود. «اصغر فرهادی» در «جدایی نادر از سیمین» بر این اعتقاد بوده که به دلیل روایت دقیق داستان، وجود موسیقی از ابتدای فیلم نیاز نیست؛ چراکه داستان به گونه‌ای است که آهنگ زندگی و یک تصمیم برای ماندن و یا رفتن را در بردارد و به همین خاطر «دلپاک» در این فیلم فقط در سکانس پایانی و تیتراژ نهایی از موسیقی محسوس بهره گرفت و در این میان رنگ مایه موسیقایی فیلم از صدای پیانو بهره برد.

    شایان ذکر است که «اصغر فرهادی» در حالی قرار است فیلم «فروشنده» را در ایران بسازد که پیش‌تر خبر ساخت فیلمی به تهیه‌کنندگی الکساندر ماله‌گی، مدیر کمپانی فرانسوی ممنتو و پدرو آلمادوآر با بازی پنه‌لوپه کروز منتشر شد که قرار است در سال ٢٠١۶ به کارگردانی اصغر فرهادی در اسپانیا کلید بخورد. یکی از نکات جالب ساخت فیلم «فروشنده» این است که گروه سازنده طی فراخوانی از بازیگران و علاقه‌مندان به بازیگری دعوت کردند که با ارسال فیلمی کوتاه از خود به تلگرام این پروژه، فرصت بازی در فیلم را امتحان کنند و ۱۶ هزار نفر در این راستا ویدیوهای خود را فرستادند و قرار است ده نفر از آنها در کنار «شهاب حسینی» و «ترانه علیدوستی» نقش آفرینی کنند.

    https://musiceiranian.ir/?p=94410
       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *