لوریس چکناواریان و علیرضا قربانی با حضور در فرهنگسرای نیاوران از نمایشگاه عکس «شصت سال با پرویز مشکاتیان» بازدید کردند.
به گزارش خبرنگار «موسیقی ایرانیان»، نمایشگاه عکس «شصت سال با پرویز مشکاتیان» این روزها محل رفت و آمد اهالی فرهنگ و هنر خصوصا اهالی موسیقی است. علیرضا قربانی خواننده و لوریس چکناواریان موسیقیدان و آهنگساز صاحب نام عصر روز شنبه هفتم شهریور ماه به همراه سید عباس سجادی مدیرعامل بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران و آوا و آئین مشکاتیان از این نمایشگاه بازدید کردند.
لوریس چکناواریان در گفتگویی با روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران نمایشگاه عکس مرحوم پرویز مشکاتیان را از دومنظر مورد بررسی قرار داد و اظهار داشت: از یک سو از برپایی چنین نمایشگاهی بسیار خوشحالم و از مدیریت فرهنگسرای نیاوران به خاطر حمایت در برگزاری چنین نمایشگاهی سپاس گزاری میکنم. از سویی دیگر با دیدن عکسهای این هنرمند غم بر چهره آدمی نقش میبندد چراکه هنرمندی به این بزرگی این قدر زود از ما دور شد. او انسانی بزرگ بود با شخصیتی خاص که وجودش برای موسیقی ایرانی بسیار ارزشمند بود.
وی نگاههای مشکاتیان به لنزهای دوربین عکاسان را بسیار جالب عنوان کرد و گفت: بازدید از چنین نمایشگاههایی از مطالعه بیوگرافی هنرمندان رشته موسیقی و دیگر هنرها بسیار مفیدتر است چراکه جوانان میتوانند از جزئیات زندگی یک هنرمند به خوبی اطلاع یابند. کاش چنین نمایشگاههایی در آینده برای بزرگانی همچون ابوالحسن خان صبا، مهدی خالقی، حسین تهرانی، علی نقی وزیری و… برگزار شود.
علی رضا قربانی خواننده جوان و صاحب نام موسیقی ایرانی نیز در صحبتهایی مشکاتیان را اسطورهای در موسیقی اصیل ایرانی خطاب کرد و ابراز داشت: از اینکه امروز در اینجا هستم و از چنین نمایشگاهی دیدن میکنم بسیار خوشحالم. جای خالی چنین برنامههایی در زمینه یاد و گرامیداشت هنرمندان بزرگ و صاحب نام کشور احساس میشد. شاهد عکسهای بسیار خوب و کاملی از مقاطع مختلف زندگی شخصی وهنری این هنرمند بودیم. این نمایشگاه میتواند تاثیر خوبی در روحیه جوانان علاقمند به موسیقی ایرانی داشته باشد ویژگی بارز عکسهای به نمایش در آمده نگاه خاص مشکاتیان در چند عکس به لنز دوربین است، نگاهی که سرشار از موسیقی است.
وی با ذکر این مطلب که هر وقت پیش استاد مشکاتیان میرفتم سرشار از انرژی میشدم ادامه داد: فقدان پرویز مشکاتیان در جامعه به خوبی حس میشود به خصوص در شرایط کنونی که موسیقی ایرانی حال روز خوبی ندارد. نقطه امید بخش در ارتباط با مشکاتیان این است که تعدادی اثر ماندگار و خوب از وی در رپرتوار موسیقی ایرانی برجای گذاشته شده است که مطمئنا نظیر این کارها تکرار نخواهد شد و حتما سرمنشا خوبی برای جوانان خواهد بود. ویژگی بارز مشکاتیان ادیب بودن او بود چیزی که کمترموسیقدانی در این دوران به آن اشراف کامل دارد. در واقع به خاطر روحیه ادیبانه و تسلطش بر ادبیات فارسی بود که در زمینه تلفیق شعرو موسیقی و ساخت تصانیف زیبای موسیقی توانست تاثیر گذار باشد و آثارش تا سالیان سال گوش نواز خواهد بود.
وی در پایان صحبتهایش با تشکر از مدیریت فرهنگسرای نیاوران به خاطر برپایی چنین نمایشگاهی به همه آنانی که با آثار پرویز مشکاتیان آشنایی دارند پیشنهاد کرد که حتما از این نمایشگاه بازدید کنند.
گفتنی است تاکنون شخصیتهای فرهنگی و هنری بسیاری از این نمایشگاه بازدید به عمل اوردهاند که از این میان میتوان به علی مراد خانی معاون هنری وزیر ارشاد، همایون شجریان، بهداد بابایی، علی رستمیان، علی بوستان، کوروش بابایی، کوروش متین، کتایون ریاحی، محمد علی نجفی، چکامه چمن ماه، احمد وثوق احمدی، عطا امیدوار، رامین صدیقی، مسعود جاهد، محمد سلمانی، مزدا انصاری، مهران مهرنیا، هانا کامکار، رضا مهدوی، محمد بحرانی و…. اشاره کرد.
هفته بزرگداشت زنده یاد پرویز مشکاتیان از ششم تا سیزدهم شهریور ماه همزمان با شصتمین سال تولد و ششمین سال درگذشت استاد موسیقى ایران در فرهنگسراى نیاوران در حال برگزاری است. علاقه مندان برای بازدید از این نمایشگاه میتوانند همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۲۱ و جمعهها ۱۴ تا ۲۱ به نشانی خیابان پاسداران روبروی پارک نیاوران فرهنگسرای نیاوران مراجعه نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید