×
×

اظهارات ناظری درباره‌ی استادمحمد

  • کد نوشته: 77555
  • 06 خرداد 1394
  • ۵ دیدگاه
  • شهرام ناظری حضورش در بنیاد «محمود استادمحمد» را بدون آنکه هیچ آشنایی با او داشته باشد‌، ناشی از اشتراکاتی که در جهان وجود دارد و عشق و علاقه خود به ادبیات دانست. شامگاه ۵ خرداد ماه‌، مراسمی برای رونمایی از کتاب «چهره‌ام پوشیده بهتر» شامل تعدادی از یادداشت‌های مطبوعاتی محمود استاد محمد در سالن کنفرانس […]

    اظهارات ناظری درباره‌ی استادمحمد
  • شهرام ناظری (عکس از سعید عبداللهی)

    شهرام ناظری (عکس از سعید عبداللهی)

    شهرام ناظری حضورش در بنیاد «محمود استادمحمد» را بدون آنکه هیچ آشنایی با او داشته باشد‌، ناشی از اشتراکاتی که در جهان وجود دارد و عشق و علاقه خود به ادبیات دانست.

    شامگاه ۵ خرداد ماه‌، مراسمی برای رونمایی از کتاب «چهره‌ام پوشیده بهتر» شامل تعدادی از یادداشت‌های مطبوعاتی محمود استاد محمد در سالن کنفرانس تئاتر شهر‌، برگزار شد و تعدادی از اعضای هیات امنای «بنیاد محمود استاد محمد‌»، هم در این مراسم حضور داشتند.

    شوالیه آواز ایران به عنوان یکی از اعضای هیات امنای این بنیاد با بیان اینکه سعادت آشنایی از نزدیک با محمود استادمحمد نداشته است‌، گفت: اما حتما در جهان یک وجه اشتراکاتی وجود دارد. شاید دلیل اینکه امروز اینجا هستم به این خاطر باشم که از کودکی با قلم و ادبیات آشنا بودم و عشقم در درجه اول ادبیات‌،خواندن ‌،نوشتن بوده بعد موسیقی.

    او با خواندن ابیاتی از مولانا اضافه کرد: آنهایی که با یکدیگر هم‌جنس هستند‌، معمولا یکدیگر را جذب می‌کنند چه استاد محمدی که در آسمان است، چه من که در زمین هستم.

    در این مراسم مانا استاد محمد (دختر این هنرمند) هم در سخنانی کوتاه گفت: بودن زیر این سقف و در کنار شما بخشی از خلاء که در دو سال گذشته با رفتن پدرم به وجود آمده، پُر می‌کند. امیدوارم هیچ وقت تنهایم نگذارید به ویژه در امور مربوط به بنیاد استاد محمد.

    او در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: زمانی که می‌خواستم بنیاد را راه اندازی کنم، از همه دوستان خواستم تا حضور داشته باشند الان هم همین طور است و این شرایط همچنان ادامه دارد.

    جواد عاطفه عضو هیات مدیره بنیاد استاد محمد هم با اشاره به اینکه تاکنون ۱۷ نمایشنامه منتشر شده و نشده از محمود استاد محمد براساس نسخه اولیه‌ی آنها تنظیم شده‌ است‌ که طبق زمانبندی منتشر خواهد شد‌، گفت: تعریف یک شناخت‌نامه از دیگر کار‌هایی است که در بنیاد پیگیری می‌شود و جزئیات آن به زودی اعلام می‌شود، در این شناخت‌نامه تمام اسنادی که برای علاقه‌مندان به آثار استاد محمد جذاب است در اختیارشان قرار می‌گیرد‌.

    او افزود:همچنین مصاحبه‌های این هنرمند نیز به همت مانا و زیر نظر بنیاد در حال جمع آوری است که به دست ناشر سپرده خواهد شد.

    عاطفه ادامه داد: در بنیاد استاد محمد تصمیم‌گیری شده تا تمام در خواست‌هایی که برای اجرای آثار محمود استادمحمد ارائه می‌شود، بدون هیچ ممیزی و نگاهی از طرف بنیاد اجازه اجرا بگیرد. ضمن اینکه به گروه‌ها به ویژه گروه‌های دانشجویی در صورت لزوم، مشاور هم معرفی خواهد شد.

    او با اشاره به رونمایی کتاب «چهره‌ام پوشیده بهتر» که تحت نظر بنیاد توسط نشر «افراز» منتشر شده است‌، در سخنی کنایه‌آمیز و بدون توضیح مشخصی اظهار کرد: در سرزمین ما حاشیه سرعت بیشتری از متن دارد. ما هیچ علاقه‌ای به حاشیه نداریم و هرگاه صحبت راجع به متن بود‌، ما نیز همراه خواهیم بود.

    مدیا کاشیگر دیگر عضو هیات مدیره بنیاد محمود استادمحمد نیز در سخنانی با تاکید براینکه هدف اولیه‌ی تشکیل این بنیاد، نظارت بر انتشار کارهای استاد و نیز برگزاری جایزه بهترین نمایشنامه بود‌، گفت: مورد دیگری که وجود دارد‌، بحث حقوقی است که به دنبال ثبت بنیاد هستیم و مراحل نهایی آن در حال انجام است. مورد بعدی این است که باید بنیاد ثابت می‌کرد که به متن می‌پردازد نه حاشیه، پس وجود هیات امنا برای او اهمیت داشت و برای این کار از دوستانی دعوت به همکاری کردیم که آنها نیز پذیرفتند.

    وی اعضای هیات امنای بنیاد محمود استاد محمد را شهرام ناظری سیمین(فاطمه) معتمد آریا‌، مریم زندی‌، آهو خردمند،‌ مسعود جعفری جوزانی‌،قطب‌الدین صادقی و خودش معرفی کرد.

    در بخش دیگری از این مراسم پس از خواندن یادداشت کوتاهی از مسعود جعفری جوزانی که به دلیل سفر نتوانسته بود‌، حضور داشته باشد، امید روحانی با بیان اینکه دست نوشته‌ها و یادداشت‌های زیادی از محمود استاد محمد را در اختیار دارد که آنها را به بنیاد می‌دهد‌، مطالبی را درباره کتاب‌، مطرح کرد.

    این صاحب‌نظر گفت: از ۷۳ عنوان مطلب کتاب دوره زمانی ۱۳۵۶ تا چند ماه قبل از درگذشت نابهنگام استاد را در برمی‌گیرد. در واقع سه مطلب مربوط به قبل از انقلاب است که من در آن زمان خودم به عنوان یک مطبوعاتی فعالیت می‌کردم. دو مطلب دیگر هم از آن دوران وجود دارد که اتفاقا بسیار جالب است و مربوط به سفر او به خارج از کشور می‌شود که در اختیار من است.

    آهو خردمند‌ هم در بخشی از این مراسم‌، به بیان خاطراتی از محمود استاد محمد‌، به ویژه در زمانی که با یکدیگر به خارج از کشور سفر کرده بودند‌ و نمایش‌هایی را اجرا می‌کردند‌، پرداخت.

    قطب‌الدین صادقی آخرین هنرمندی بود که درباره کتاب «چهره‌ام پوشیده بهتر» مطالبی را بیان کرد.

    این کارگردان با اشاره به اینکه مهم‌ترین چیزی که می‌تواند باعث ماندگاری محمود شود، آثارش است‌، گفت: تجارب تاریخی نشان داده که برخی بعد از مرگ خود بزرگتر هم می‌شوند.

    وی با بیان اینکه این کتاب را به عنوان یک ماده اولیه باید نگاه کرد، افزود: بسیاری از این یادداشت‌ها را می‌توان کاوید‌ و بعد درباره آن صحبت کرد، چون این یک کار ژورنالیستی است که شامل نقد نمی‌شود.

    این کارگردان و بازیگر تئاتر‌، یادداشت‌های محمود استاد محمد در کتاب «چهره‌ام پوشیده بهتر» تغزلی و پر از نوستالژی دانست که حدیث نفس استاد محمد است.

    او همچنین اظهار کرد: من اگر قدرتی داشتم هیچگاه نمی‌گذاشتم محمود از ایران خارج شود نه تنها او بلکه به هیچ نویسنده دیگری چنین اجازه‌ای نمی‌دادم چون زبان آنان از دل فرهنگ می‌آید و تداوم این فرهنگ مهم است. البته محمود استاد محمد آنقدر شرف داشت که وقتی از ایران دور بود‌، دغدغه ایران را داشت‌ و راجع به آن می‌نوشت و بعد هم برگشت.

    او تاکید کرد: استاد محمد نویسنده‌ای بود که می‌تواند جزو مفاخر ملی ما باشد.

    به گزارش ایسنا در این مراسم قرار بود فراخوان جایزه استاد محمد خوانده شود‌ که به دلیل کمبود وقت به زمان دیگری موکول شد.

    همچنین در چند بخش تصاویری از مرحوم استاد محمد به نمایش گذاشته شد که در آن این هنرمند فقید، خاطرات گذشته خود‌ و اولین نمایش‌هایش و نیز دغدغه و نگرانی‌های نسبت به تئاتر را مطرح می‌کرد.

    از برخی از حاضران در این مراسم به حسین مسافرآستانه‌، پرستو گلستانی(عضو هیات مدیره بنیاد)، شهرام کرمی‌،موسوی‌، محمود بصیری و … می‌ توان اشاره کرد.

       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *