×
×

«پدیده اثر موتزارت و سلامت کودک»

  • کد نوشته: 683
  • 21 فروردین 1389
  • ۰
  • مدیر مرکز مطالعات هنر درمانی با اشاره به پدیده اثر موتزارت و با بیان اینکه تقویت دقت در هوش و رشد کودکان از آثار مفید موسیقی‌های آرام بخش و شاد( موتزارت) است، افزود: موسیقی موتزارت به رشد نرون مغزی کمک می‌کند. دکتر علی زاده‌محمدی  با بیان اینکه موسیقی‌های هیجانی (۶ و ۸) با ایجاد فشار […]

  • مدیر مرکز مطالعات هنر درمانی با اشاره به پدیده اثر موتزارت و با بیان اینکه تقویت دقت در هوش و رشد کودکان از آثار مفید موسیقی‌های آرام بخش و شاد( موتزارت) است، افزود: موسیقی موتزارت به رشد نرون مغزی کمک می‌کند.

    دکتر علی زاده‌محمدی  با بیان اینکه موسیقی‌های هیجانی (۶ و ۸) با ایجاد فشار روانی آثار نامناسبی بر رشد کودک می‌گذارد، اظهار کرد: نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهند که شنیدن موسیقی با اعصاب مغزی ارتباط دارد و اثر موسیقی موتزارت به “پدیده اثر موتزارت” معروف است.

    وی با تاکید بر اینکه شنیدن موسیقی روی مناطقی از مغز اثر تقویتی دارد، افزود: نتایج بررسی‌های دیگری نشان داده است که شنیدن موسیقی شاد و آرام‌بخش، فعالیت ناحیه تمپرال مغزی (گیجگاهی) نیم کره چپ را افزایش می‌دهد؛ حال آن که موسیقی غمگین نیمکره راست مغز را تحریک می‌کند.

    این استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به نشانه اثر موسیقی بر روی اعصاب و سلول‌های مغزی (نرون‌های مغزی) و نیز رشد کودکان، گفت: موسیقی موتزارت از این نوع است.

    دکتر زاده‌محمدی با بیان اینکه موسیقی‌ شاد و آرام‌بخش با ایجاد روحیه آرام و جذب سلولی و تغذیه بهتر، کیفیت رشد را بیشتر می‌کند، ‌افزود: همچنین این موسیقی‌ها وابستگی و دلبستگی‌ عاطفی را حین شیردهی بین مادر و نوزاد افزایش می‌دهد.

    وی نتیجه این نوع موسیقی را رشد اعتماد و ایمنی کودک برشمرد و یادآور شد: از این رو موسیقی آرام‌بخش” موتزارت ” تقویت کننده وابستگی مادر و کودک وباعث شکوفایی عشق و محبت بین مادر و فرزند می‌شود.

    نایب رییس انجمن موسیقی درمانی در کشور با انتقاد از موسیقی‌های هیجان انگیز و مخرب، گفت: موسیقی‌های با ریتم تند با ایجاد هیجان‌زدگی و فشار روانی، رشد کودک را به تاخیر می‌اندازد.

    دکتر زاده‌محمدی با استناد به نتایج سه تحقیق به عمل آمده در کشور با موضوع رابطه اثر موسیقی با کاهش درد و اضطراب زایمان، گفت: در این بررسی‌ها از موسیقی پاپ ملایم استفاده و مشخص شد؛ اضطراب و درد زایمان با تداعی بهتر کاهش می‌یابد.

    وی با بیان اینکه شنیدن موسیقی با ایجاد نوعی احساس خیال‌پردازی مثبت و مطبوع به همراه ریلکسیشن یکپارچگی روانی را برای مادر به همراه دارد، ‌افزود: از این رو توصیه می‌شود برای داشتن زایمانی آسان و بدون درد از سه ماه پیش از زمان زایمان روزی یک ساعت موسیقی ملایم و آرام‌بخش موتزارت و یا پاپ ملایم (کلایدرمن) گوش داده شود.

    این موسیقی درمانگر با تاکید بر ضرورت همراهی ریلکسیشن در اتاق زایمان در پایان یادآور شد: شنیدن موسیقی باعث ترشح مسکن‌های مغزی (اندروفین‌ها) می‌شود که بدین ترتیب فرد آمادگی برای مواجه با فشارهای عصبی زایمان را دارد.

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *