محمد معتمدی در نخستین قسمت از «نغمهها» تأکید کرد استاد محمدرضا لطفی پدر هنری بنده است و من نیز به عنوان خواننده در گروه شیدا با او همکاری میکردم.
به گزارش خبرنگار «موسیقی ایرانیان» و به نقل از روابط عمومی برنامه «نغمهها»، این برنامه در شب عید غدیر میزبان محمد معتمدی خواننده موسیقی سنتی کشور بود و در این برنامه درباره چگونگی تولید چهار قطعه شنیدنی و تاثیرگذار «اپرای مولانا، امید جان، گفتم غم تو دارم و دلدار»، به ترتیب با آهنگسازی استادانی چون بهزاد عبدی، پرویز یا حقی، محمد رضا لطفی و فریدون حافظی گفتگو شد.
معتمدی در ابتدای سخنان خود گفت: ساز خوش آوای نی، اولین سازی بود که یاد گرفتم و با آن دستگاههای موسیقی را شناختم.
او در ادامه از تاثیر معماری سنتی و اصیل کاشان برای گرایش و علاقمندی خود به هنر معماری و موسیقی گفت و افزود: سال ۷۷ در دانشکده صدا و سیما پذیرفته شدم و در کنار رشته کارگردانی، آواز را نیز فرا گرفتم.
این خواننده آشنایی با اساتیدی همچون حمیدرضا نوربخش، مجید درخشانی و محمدرضا لطفی را نقاط عطفی برای هنر موسیقی خود برشمرد و گفت: استاد محمدرضا لطفی پدر هنری بنده هستند و من نیز به عنوان خواننده در گروه شیدا با او همکاری میکردم.
معتمدی درباره اثر اپرای مولوی گفت: اپرای مولانا، قطعه گفتگوی شمس و مولانا است. این اثر در سال ۸۷ تولید شد. نمایشنامه این اثر توسط بهروز غریبپور به رشته تحریر درآمد و بهزاد عبدی آهنگساز آن بود. اپرای عروسکی مولانا بازسازی زندگی مولانا از زمان کودکی و آشنایی با شمس تبریزی را تصویر میکند.
عضو گروه شیدا درباره آواز بیات اصفهان اظهار کرد: آواز بیات اصفهان دستگاهی است که نه نغمه غم دارد و نه نغمه شاد. این آواز ترجمان شعر «بشنو از نی چون حکایت میکند» است. بیات اصفهان حکایت از غم و شکایت از هجران بشر دارد که امید وصل و رسیدگی را نیز به همراه دارد.
برنامه «نغمهها» با هدف معرفی خوانندگان، آهنگسازان، شعرا، چگونگی تولید برخی از آثار فاخر و… برای تقویت پایههای فرهنگی و موسیقایی غنی و اصیل ایران پخش خود را از شبکه چهار سیما آغاز کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید