پیکر استاد دو تار نواز و موسیقی مقامی خراسان «غلامعلی پورعطائی» پس از برگزاری مراسم تشییع در مجتمع امام رضای مشهد برای تدفین به دیار خود تربت جام منتقل شد.
در این مراسم پیام علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد توسط سعید سرابی مدیر کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی قرائت شد.
در متن این پیام آمده است: “افسوس که گنجینه موسیقی نواحی ایران، گوهری بیبدیل را از دست داد. خاموشی خنیاگر خوشآوای خراسانی، استاد غلامعلی پورعطایی، ضایعهای بزرگ برای فرهنگ و هنر سرزمینمان و به ویژه موسیقی نواحی ایران است. غم فراق او، که نیم قرن صدای بیهمتای دوتار و آواز خوشاش تسلای روح و روانمان بود، تا همیشه در نهانخانه دلهایمان خواهد نشست. امیدوارم پروردگار یکتا به خانواده محترماش و نیز به ما دوستدارانش صبر و شکیبایی تحمل این درد جانکاه را عطا کند”.
تمام اعضای خانواده استاد دو تار نواز و موسیقی نواحی خراسان در این مراسم حضور داشتند.
پسر استاد پورعطائی با حضور پشت تریبون از حضور گسترده مردم هنر دوست و جامعه هنری خراسان رضوی در مراسم تشییع پیکر مرحوم پورعطائی تشکر کرده و گفت: از ارشاد خراسان رضوی به خاطر حمایت همه جانبه از استاد و حضور مداوم در تمام مراحل بیماری ایشان تشکر میکنم.
وی عنوان کرد: استاد پورعطائی فقط متعلق به تربت جام نبودند بلکه به تمام کشور و جامعه هنری تعلق داشتند و فقدان ایشان دل همه مردم را به درد آورده است.
اما پس از اعلام نظر خانواده پورعطائی پیکر استاد برای تدفین به تربت جام باز میگردد.
پیکر استاد پس از تشییع در این مراسم به همراه مسئولان و بخشی از هنرمندان به نمایندگی جامعه هنری استان راهی موطن اصلی خود تربت جام شد تا در آنجا آرام بگیرد و صدای تار استاد عاشقانههای خراسانی برای همیشه در کوچه های این شهر هنر پرور باقی بماند.
ضایعهای جبرانناپذیر بر پیکره موسیقی خراسان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: جای خالی غلامعلی پورعطائی این گوهر موسیقی نواحی ایران ضایعهای جبران ناپذیر برای پیکره موسیقی خراسان است.
سعید سرابی در خصوص استاد پورعطائی ابراز کرد: غلامعلی پورعطائی گوهر دردانه موسیقی کشور بودند.
وی ضایعه درگذشت این استاد بزرگ را غمی سنگین و ضایعهای بزرگ بر دلهای اهالی فرهنگ و هنر خراسان دانسته و افزود: جای خالی این گوهر موسیقی نواحی ایران ضایعهای جبران ناپذیر برای پیکره موسیقی خراسان است.
سرابی با بیان اینکه آثار ماندگار استاد پورعطائی یادوارهای بزرگ برای ایشان است، اظهار کرد: این امر موجب میشود هرگز نام و یاد و شخصیت ایشان فراموش نشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ابراز کرد: هدف استاد پورعطائی و تلاش ایشان در راه اشاعه موسیقی سنتی توسط شاگردان ایشان ادامه خواهد داشت.
سرابی با بیان اینکه روح بلند استاد پورعطایی شاخصترین جلوه شخصیتی ایشان بود، گفت: هنرمند با آثار ماندگارش در بین ما همیشه میماند و ما باید در دوره حیات بزرگان فرهنگ و هنر هر چه بیشتر به شخصیت و هنر این عزیزان بپردازیم.
رجبعلی لباف خانیکی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز در ادامه مراسم تشییع پیکر استاد پورعطائی در جمع مردم و هنرمندان خاضر در این مراسم ابراز کرد: درگذشت استاد پورعطایی یعنی اینکه یک مقوله مهم میراث فرهنگی از دست رفته است.
لباف خانیکی میراث فرهنگی را بر دو قسم مادی و معنوی دانسته و گفت: موسیقی از جمله میراث معنوی هر قومی به حساب میآید و باید در راه حفظ و بزرگداشت آن کوشش شود.
قیامتی یکی از شاگردان استاد پورعطایی هم در ادامه این مراسم از استاد پورعطایی به عنوان نخستین کسی که توانست تمام آواها و نواهای محلی خراسان را مکتوب کند، نام برد و افزود: حیف شد که استاد نتوانست این تحقیقات را چاپ و منتشر کند.
وی پور عطائی را شاعری مردمی خواند و ابراز کرد: این استاد موسیقی مقامی اولین کسی بود که شاهنامه فردوسی را با دوتار خوانده و می گفت “من همیشه با سازم ایران را فریاد میکنم”.
محمد حقگو عضو هیئت مدیره انجمن موسیقی خراسان رضوی هم با بیان اینکه نسبت به استاد پور عطایی در زمان زندگی و حیات ایشان کوتاهی کردیم ابرز کرد: پورعطایی صدای سوخته کویر خراسان بود و امروز پاره ای از فرهنگ این مرز و بوم بود که تشییع شد.