×
×

گزارشی اختصاصی از تمرین گروه دستان با همراهی سالار عقیلی – ۳

  • کد نوشته: 546
  • 14 فروردین 1389
  • ۴ دیدگاه
  • موسیقی ایرانیان – جواد رهنمایی: از دور صدای نوای چهارگاه به گوش می رسد، وارد سالن تمرین می شوم، گروه دستان سخت مشغول تمرین است و همه متمرکز برِ کار. در وقت استراحتِ اندکی که وجود داشت با چند تن از اعضای گروه به گفت و گویی کوتاه پرداختیم که در این قسمت می توانید گفتگوهایمان با «رجیب چاکرابورتی» و «حمید متبسم» را بخوانید.

  • موسیقی ایرانیان – جواد رهنمایی: از دور صدای نوای چهارگاه به گوش می رسد، وارد سالن تمرین می شوم، گروه دستان  سخت مشغول تمرین است و همه متمرکز برِ کار. در وقت استراحتِ اندکی که وجود داشت با چند تن از اعضای گروه به گفت و گویی کوتاه پرداختیم که در این قسمت می توانید گفتگوهایمان با  «رجیب چاکرابورتی» و «حمید متبسم» را بخوانید.

    گفت و گو با «رجیب چاکرابورتی» نوازنده سارود

    با عرض سلام خدمت شما، لطفا برای ما بگویید چه احساسی دارید که با یک گروه موسیقی ایرانی می نوازید؟
    من اصولا با گروه هایی از ملیت های مختلف ساز می زنم ولی تا به حال چنین تجربه ای نداشتم . این گروه از نظر موسیقائی در سطح بسیار بالایی در دنیا قرار دارد و بدون نقص می نوازند.
    شما اهل هندوستان هستید و بقیه اعضای این گروه ایرانی اند، از نظر فرهنگی و اخلاقی در کنار هم به مشکل بر نمی خورید؟
    باید این واقعیت را عرض کنم که اعضای گروه دستان از نظر اخلاقی بی نظیر هستند و این صمیمیت بین اعضای این گروه برای من تجربه بسیار جالبی است و عنصری است که در دنیا کمتر به چشم می خورد.
    آیا نوازندگان می توانند احساس موسیقی هندوستان و همچنین حس ساز شما را درک کنند؟
    بله، درک آن ها از موسیقی هندوستان بسیار قوی است. حمید متبسم موسیقی هندوستان را در حد یک موسیقی دان هندی می شناسد و به آن تسلط دارد، می دانید که ریتم در موسیقی هندوستان بسیار مسئله با اهمیتی است، پژمان حدادی و بهنام سامانی نیز کاملا با ریتم های موسیقی هندوستان آشنا و بر آن چیره هستند، برای من جای خوشحالی دارد که با آن ها می نوازم.
    با تشکر از شما

    گفت و گو با «حمید متبسم» نوازنده تار

    شما طبق آمار سال ۱۳۸۸ پر کار ترین چهره ی موسیقی ایران در داخل و خارج از کشور به شمار می روید، بر حسب اجراهایتان با گروه دستان، آهنگسازی جهت اپرت سیمرغ، راه اندازی ارکستر سیمرغ در تهران، سرپرستی گروه پردیس، تدریس دو ساز تار و سه تار در مدرسه موسیقی، برگزاری ورک شاپ ۵ روزه در بلژیک و ورک شاپ ۴ روزه در هلند ، اجرای کنسرت با پژمان حدادی و ایمام یار حسن اف و…
    در سال ۱۳۸۸ بیشترین وقت من صرف پروژه سیمرغ شد، هم از نظر نت نگاری و آهنگسازی و هم از نظر راه اندازی ارکستر سیمرغ و همچنین معرفی پروژه سیمرغ در کشور های مختلف به طوری که کمبود وقت باعث شد چند برنامه ی آموزشی که در کشورهای مختلف اروپایی داشتم  را موقتا متوقف کرده تا در وقت صرفه جویی شود که بتوانم بهتر به پروژه سیمرغ رسیدگی کنم.
    پایدار باشید

    گزارش و عکس: جواد رهنمایی
    جمع آوری و ویرایش: آرپژ خیاط تیموریان

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *