موسیقی ایرانیان – صنم قلی زاده: کنسرت «کوارتت زهی اروند» که قرار بود، ۲۱ اردیبهشتماه در تالار احسان شهر شیراز برگزار شود، به دلیل صدور دیرهنگام مجوز اجرا لغو شد.
به گزارش خبرنگار موسیقی ایرانیان، سید مهدی قادری مدیر برنامه کوارتت زهی اروند در نامهای سرگشاده که آن را در اختیار رسانه ها قرار داده، درباره این اجرا توضیح داده و نوشته است:
«هنر دوستان عزیز شیرازی
جناب آقای پیروز ارجمند
جناب آقای مرادخانی
سلام، این نامه را ابتدا با عذر خواهی خدمت موسیقی دوستان عزیز و محترم شیرازی آغاز میکنم چرا که به نمایندگی از کوارتت زهی اروند متأسفانه مجبورم بار دیگر به اطلاع شما برسانم، کنسرتی که قرار بود در تاریخ ۲۱ اردیبشت ماه ۹۳ در تالار احسان شیراز برگزار کنیم، بار دیگر به دلیل صدور دیر هنگام مجوز، لغو شد و البته با توجه به برنامهریزی اعضای گروه برای خرداد ماه، امکان تغییر تاریخ مجدد برایمان وجود ندارد.
و این نامه را خطاب به (دکتر) پیروز ارجمند ادامه میدهم تا ایشان نیز بدانند چرا مجبور شدیم کنسرت مورد نظر را یکبار به تعویق انداخته و بار دیگر لغو نماییم:
۱ از اوایل اسفند ماه ۹۲ بر اساس برنامهریزی و رایزنیهای قبلی با کمک و مشارکت یکی از مؤسسات فرهنگی، هنری شیراز برنامهریزی برای برگزاری کنسرت «کوارتت زهی اروند» را آغاز کرده، تاریخ ۹ اردیبهشت ماه را مناسب دیده اقدامات لازم را شروع کردیم. ذکر این نکته لازم است که طبق برنامه قرار بود همین کنسرت در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه در اراک و ۱۷ و۱۸ اردیبهشت ماه در تهران اجرا شود، که خوشبختانه انجام شد.
۲ در تاریخ ۹۲/۱۲/۱۷ مجوز شورای کارشناسی دفتر موسیقی درخصوص موافقت با اجرای کنسرت مورد نظر صادر گردید.
۳ در تاریخ ۹۳/۰۱/۲۰ (پس از توافق با تالار احسان و عبور از تعطیلات نوروز) نامه تقاضای همکارمان در شیراز، به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ارسال شد. تصور ما این بود که با توجه به صدور مجوز اجرای همین کنسرت در اراک (فرهنگسرای آینه؛ ۱۱ اردیبشت۹۳) و تهران (سالن رودکی؛ ۱۷ و۱۸ اردیبشت ۹۳) و نیز با توجه به آنکه طبق روال سالهای گذشته مجوز کنسرتهایی که در سالنهای زیر پانصد نفر اجرا میشود در خود مراکز استان صادر میگردد و البته جنابعالی (یا آقای مرادخانی) نیز در یکی از مصاحبههای پس از انتصابتان به آن اشاره کرده بودید مجوز کنسرت شیراز نیز به موقع صادر خواهد شد.
۴ در تاریخ ۹۳/۰۱/۲۸ کارشناس موسیقی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس (آقای گلپرداز) موضوع را طی نامهای که نگارش آن ۸ روز طول کشیده بود، به تهران ارجاع دادند.
۵ در تهران پس از پیگیریهای حضوری اینجانب در واحدهای دفتر تحت مدیریت شما و البته همکاری دوستانه کارمندان آن دفتر، نامه مجوز در تاریخ ۷ اردیبهشت ماه (یعنی ده روز بعد از وصول) به شیراز ارسال شد.
۶ با توجه به آنکه اجرای کنسرتهای موسیقی در شهرستانها نیاز به مجوزهایی از فرمانداری، شهرداری و اداره اماکن نیروی انتظامی دارد و طی این مراحل دست کم سه الی چهار روز به طول میانجامد، با مشورت همکار شیرازیمان تصمیم گرفتیم اجرای برنامه را دوازده روز به تعویق انداخته، در ۹۳/۰۲/۲۱ اجرا نماییم؛ با این تصور که موافقت با تغییر تاریخ، در خود اداره کل فارس انجام خواهد شد.
۷ پس در خواست تغییر تاریخ در شیراز، کارشناس محترم مذکور مجدداً موضوع را به تهران ارجاع داد (!) که نامه آن در مورخه ۹۳/۰۲/۰۸ به دفتر موسیقی ارسال گردید.
۸ با پیگیری مجدد حضوری اینجانب و ایضاً همکاری پرسنل دفتر موسیقی طی مراحل اداری مجوز بعدی، هشت روز وقت گرفت و در روز ۹۳/۰۲/۱۶ در آخرین دقایق وقت اداری تهران ( که ساعتی پس از پایان وقت اداری شیراز است!) نامه مجوز به شیراز ارسال شد.
۹ بدیهی است که با در پیش بودن مراحل فرمانداری، شهرداری و اداره اماکن به علاوه دو روز تعطیلی آخر هفته و همچنین نیاز به فرصت حداقل یک هفتهای برای اطلاع رسانی، تبلیغات و فروش بلیت، امکان برگزاری کنسرت در ۲۱ اردیبهشت جاری وجود ندارد و با نظر اعضای گروه و همکاران شیرازیمان تصمیم به لغو کنسرت مذکور گرفتیم.
۱۰ لطفاً دستور فرمایید اطلاعات مربوط به مراحل صدور مجوز به صورتی دقیق و با زمانبندی، گردآوری شده در اختیار شما قرار گیرد و پس از آن با احتساب ضریب خطایی معقول، طی اطلاعیهای رسمی برای عموم و ادارت تابعه منتشر گردد تا هم ما بدانیم برای اجرای هر کنسرت از چند روز (یا ماه) قبل باید اقدام کنیم و هم پرسنل تحت امر شما موظف به انجام کار در زمان معین شوند. همچنین توصیه دوستانه من به شما این است که اگر بنا است تصمیم گیری راجع به همه کنسرتها در تهران انجام گیرد، بخش کارشناسی موسیقی ادارات کل استان را تعطیل نموده، انجام وظایف آنها را به دبیرخانه همان ادارات واگذار نمایید تا به این ترتیب هم در هزینههای دولت ( به میزان حداقل ۵۰۰ میلیون تومان در سال) صرفه جویی شود و هم طی مراحل اداری(به میزان ۸ الی پانزده روز) کوتاه گردد.
و در آخر؛ این نامه را خطاب به برادر گرامیم جناب آقای علی مرادخانی که حدود سی سال از آشناییمان میگذرد و در طول این مدت از دور ونزدیک با هم کار کردهایم و تجربه حدود هفده سال مدیریت مستقیم مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دارند به پایان میبرم.
به خاطر داشته باشید که اگر قرار است شعار «تدبیر و امید» را تحقق بخشیم، میبایست اول تدبیری اندیشیده، پس امید ایجاد نماییم که امید بی تدبیر، یأسی ویرانگر به دنبال خواهد داشت.
سید محمد مهدی قادری
مدیر برنامه کوارتت زهی اروند
۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۲»
دیدگاهتان را بنویسید