×
×

شنیدن «به معنی بسی»
«شاهنامه» سوژه تولید یک آلبوم به آهنگسازی احسان جوکار شد

  • کد نوشته: 437854
  • 08 اسفند 1401
  • ۰
  • آلبوم «به معنی بسی» به آهنگسازی احسان جوکار و خوانندگی علی انصاری در ژانر موسیقی ردیف دستگاهی ایران طی روزهای اخیر در دسترس شنوندگان و علاقه‌مندان موسیقی ایرانی قرار گرفت.
    «شاهنامه» سوژه تولید یک آلبوم به آهنگسازی احسان جوکار شد
  • «به معنی بسی» عنوان یکی از آلبوم‌های جدید در حوزه موسیقی ردیف دستگاهی است که طی روزهای گذشته با اشعاری از شاهنامه فردوسی آهنگسازی احسان جوکار و خوانندگی علی انصاری منتشر شد.

    تصنیف «داغ»، ساز و آواز «پرده اندر»، تصنیف «راز و نیاز»، ساز و آواز «به گُرم اندرون»، ساز و آواز «چادراز»، تصنیف «آزرم»، ساز و آواز «به معنی بسی»، تصنیف «راز» قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده‌اند.

    حمید رویین تن نوازنده سه تار، امرالله نصراللهی نوازنده نی، کریم صفری نوازنده ویولن، عباس عباداللهی نوازنده تار، بم تار، دف، فرید زارع نوازنده تمبک و دف، حسن جباری نوازنده کمانچه، علی انصاری آواز، ماهتاب سپاهی همخوان، احسان جوکار آهنگساز و نوازنده سنتور گروه نوازندگان این آلبوم را تشکیل می‌دهند.

    احسان جوکار درباره آلبوم «به معنی بسی» نوشته است: شاهنامه رشته استوار گردن‌بند زیبایی است که فرهنگ ملی ما بر گردن جهان افکنده است. همه ما گاه بهترین و بارورترین فرزندان هنری خود را به دست افکاری برخاسته از آز و نیاز نابود می‌کنیم و البته در جوامع بشری بر همین مدار است.

    در شرح بخش‌های مختلف این آلبوم آمده است؛

    بخش نخست: نبرد رستم و سهراب و به خاک افکندن نارسیده ترنجش سهراب و راز نهانی مرگ؛ اگر تند بادی برآید ز کنج | به خاک افکند نارسیده ترنج، آواز (پرده اندر) و تصنیف (داغ) در دستگاه شور و گردش ملودی به شاهنامه خوانی مقامی ممسنی و بویراحمدی.

    بخش دوم: ساز و آواز (به گُرم اندرون) و تصنیف (آز و نیاز)، پندهای بوزرجمهر (بزرگمهر) به خسرو انوشیروان در دستگاه نوا و گردش ملودی به شاهنامه خوانی مقامی ممسنی و بویراحمدی.

    بخش سوم: ساز و آواز (چادرِآز) و تصنیف (آزرم) در دستگاه همایون، کشته شدن یادگار منوچهر (نوذر) بدست افراسیاب و تصنیف آزرم آغاز داستان سیاوش.

    بخش چهارم: ساز و آواز (به معنی بسی) و تصنیف (راز) در دستگاه چهارگاه، نخستین بزم انوشیروان با دانایان و پند گفتن بوزرجمهر (بزرگمهر)، کینه و فتنه گرسیوز به سیاوش و تیره کردن دلِ خویش او افراسیاب.

    منبع: مهر
       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *