×
×

با عنوان های «نامه‌های گمشده»، «قصه‌ی شب»، «باد نوبهاری» و «رؤیای هستی»

  • کد نوشته: 43539
  • 22 مهر 1392
  • ۲ دیدگاه
  • ترانه‌های بنان در ۴ سی‌دی با عنوان های «نامه‌های گمشده»، «قصه‌ی شب»، «باد نوبهاری» و «رؤیای هستی» از سوی موسسه فرهنگی و هنری «ماهور» منتشر شد.

    با عنوان های «نامه‌های گمشده»، «قصه‌ی شب»، «باد نوبهاری» و «رؤیای هستی»
  • انتشار ترانه‌های بنان در ۴ سی‌دی

    انتشار ترانه‌های بنان در ۴ سی‌دی

    موسیقی ایرانیان – سودا مولائی: ترانه‌های بنان در ۴ سی‌دی با عنوان های «نامه‌های گمشده»، «قصه‌ی شب»، «باد نوبهاری» و «رؤیای هستی» منتشر شد.

    به گزارش خبرنگار موسیقی ایرانیان، «نامه‌های گمشده» مجموعه‌ای از آوازها و تصنیف‌های غلامحسین بنان با آهنگ‌سازی علینقی وزیری، محمود تاج‌بخش، محمود ذوالفنون، مهدی مفتاح و مهدی خالدی است که این اثر در دستگاه سه‌گاه، آواز دشتی، آواز بیات اصفهان، آواز بیات ترک، و آواز ابوعطا اجرا شده است. تصنیف‌های این آلبوم عبارت‌اند از «بلبل مست»، «شب»، «شرط ره»، «شب شادی»، «نامه‌های گمشده» و «امروز مها» که در بخش آوازی جواد معروفی (پیانو)، ابراهیم سرخوش (تار)، محمود تاج‌بخش (ویلن) و عبدالله جهان‌پناه (ویلن) بنان را همراهی کرده اند.

    در دفترچه ی سیدی «قصه‌ی شب» هم میخوانیم: صدای بنان گرم و لطیف و خوشآهنگ است. کوتاه میخواند اما با ملاحت و پخته. تأثیر آواز بنان در موسیقی ایرانی چنان است که برخی آواز ایرانی را به قبل و بعد از بنان تقسیم کردهاند…بنان به صرافت دریافته بود که هنرش به قشر فرودست جامعه رسوخ نکرده است. سال ۱۳۳۷ همزمان با بازگشت از سفر استعلاجی خارج از کشور که برای مداوای چشم رفته بود تصمیم گرفت در مواضع هنری خود بازنگری کند. او در ادامهی این تصمیم از ساختههای نصرالله زرینپنجه، محمود ذوالفنون، حسینعلی ملاح، منوچهر لشکری، عبدالله جهانپناه و شماری دیگر استفاده کرد. حاصل این همکاری اجرای ترانههای دلنشینی است که اتفاقاً از خیلی از آثار آن دورهی رادیو استوارتر و برازندهی خوانندهی عالیمقامی چون او بود.» آهنگ‌سازان این اثر عبارتاند از: مسعود میثاقیان، عبدالله جهان‌پناه و حسینعلی وزیری‌تبار. این اثر در دستگاه سه‌گاه، دستگاه همایون، آواز دشتی و آواز شوشتری است. در بخش آوازی ابراهیم سرخوش (تار)، جواد معروفی (پیانو)، سیروس حدادی (فلوت) و محمود تاج‌بخش (ویلن) بنان را همراهی می‌کنند. تصنیف‌ها عبارت‌اند از: «میکده‌ی آرزو»، «چشم آتشین»، «قصه‌ی شب» و «عاشق مشو».

    آلبوم باد نوبهاری نیز مجموعه‌‌ای از آوازها و تصنیف‌های غلامحسین بنان با آهنگ‌سازی جواد معروفی، مهدی مفتاح، علینقی وزیری، منوچهر لشکری و عبدالحسین شهنازی است که این اثر در دستگاه همایون، دستگاه سه‌گاه، آواز دشتی، آواز ابوعطا و آواز شوشتری ساخته شده است. تصنیف‌ها هم عبارت‌اند از «دلسوخته»، «از یادم نمی‌روی»، «ناامید»، «دور از وطن» و «باد نوبهاری» که در بخش آوازی جواد معروفی (پیانو)، مهدی مفتاح (ویلن) و منوچهر لشکری (ویلن) بنان را همراهی می‌کنند، تصنیف «باد نوبهاری» از ساخته‌های عبدالحسین شهنازی است که روح‌الله خالقی آن را تنظیم کرده است.

    سی دی چهارم «رؤیای هستی» نام دارد که مجموعه‌ای از آوازها و تصنیف‌های غلامحسین بنان با آهنگ‌سازی حسینعلی ملاح، ایرج محلوجی، منوچهر لشکری، مهدی مفتاح، محمود تاجبخش و ابراهیم منصوری را شامل می شود. در دفترچه‌ی اثر به قلم شهرام آقایی‌پور می‌خوانیم: «تصنیف رؤیای هستی را نواب‌صفا با نگرشی فلسفی سروده و از اولین آثاری است که این نوع نگرش در آن وجود دارد. این اثر که از ساخته‌های حسینعلی ملاح است در سال‌های ۴۱-۴۲ به‌وسیله‌ی ارکستر شماره‌ی یک رادیو اجرا شده و به تصریح همسر استاد بنان او بسیار این ترانه را دوست می‌داشت و در اواخر عمر با آن می‌گریست». این اثر در دستگاه سه‌گاه، دستگاه همایون، دستگاه شور، آواز اصفهان، آواز دشتی، آواز افشاری و آواز شوشتری اجرا شده است. تصنیف‌ها عبارت‌اند از: «رؤیای هستی»، «جذبه‌ی ماه»، «آتش جاویدان»، «آشناسوز» و «پیام عاشق». در بخش آوازی حسینعلی ملاح (ویلن)، ابراهیم سرخوش (تار) و محمود تاجبخش (ویلن) بنان را همراهی می‌کنند.»

    شایان ذکر است که این چهار سیدی از سوی موسسه فرهنگی و هنری «ماهور» منتشر شده است و علاقه مندان برای تهیه این آثار می توانند به مراکز معتبر فروش محصولات فرهنگی و هنری مراجعه نمایند.

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *