×
×

در قالب يك آلبوم موسيقي

  • کد نوشته: 4342
  • 30 اکتبر 2010
  • 0
  • علي رستميان از انتشار رديف‌هاي آوازي جليل شهناز با صداي خودش در قالب يك آلبوم موسيقي خبر داد. به گزارش خبرنگار موسيقي فارس،‌ علي رستميان خواننده مكتب آوازي اصفهان است كه تاكنون با بزرگان موسيقي همچون فرامرز پايور، پرويز مشكاتيان، جليل شهناز و … آثاري را از خود به جاي گذاشته است. او بعد از […]

  • علي رستميان از انتشار رديف‌هاي آوازي جليل شهناز با صداي خودش در قالب يك آلبوم موسيقي خبر داد.

    به گزارش خبرنگار موسيقي فارس،‌ علي رستميان خواننده مكتب آوازي اصفهان است كه تاكنون با بزرگان موسيقي همچون فرامرز پايور، پرويز مشكاتيان، جليل شهناز و … آثاري را از خود به جاي گذاشته است.
    او بعد از انتشار آخرين اثرش با عنوان سيه چشم، قصد دارد رديف‌هاي آوازي جليل شهناز را در قالب يك آلبوم موسيقي در بازار منتشر نمايد.

    * كار جليل شهناز به چه شكل منتشر مي‌شود؟
    – اين اثر شامل رديف‌هاي آوازي استاد جليل شهناز است كه بنده آنها را اجرا كرده‌ام و به زودي منتشر مي‌شوند.همچنين كاري هم از قدما بر اساس آثار روح الله خالقي دارم كه توسط نويد دهقان تنظيم شده است. اين آثار نيز به صورت آلبوم منتشر مي‌شوند.

    * آلبوم سيه چشم، آخرين كار منتشر شده شماست. در اين خصوص هم توضيح بفرماييد؟
    – اين اثر داراي 8 تصنيف بر روي اشعار حافظ و فريدون مشيري و اشعار جديد از ترانه سرايان معاصر است كه توسط پيمان خازني آهنگسازي شده است.من از كار ايشان خيلي راضي هستم و آينده درخشاني را براي ايشان پيش‌بيني مي‌كنم و فكر مي‌كنم خيلي در آينده موفق شوند چون آثاري كه اخيرا از ايشان به نام «فكر و فرياد» آمده، بسيار كار زيبايي است و فكر مي‌كنم در آينده‌اي نزديك موفق شوند.

    * اين اثربه نوعي برگرفته از موسيقي مشروطه است، بر چه اساسي آهنگسازي ها و خط آوازي در آن اعمال شده است؟
    – خازني از 8- 7 سالگي ساز نواخته و موسيقي قديم را خيلي خوب مي‌شناسد، بر اين اساس كارهاي او برگفته از موسيقي قدماست.در اين اثر وقتي قطعات را مي‌شنويد احساس مي‌كنيد آهنگي است كه 50 سال پيش يك نفر اجرا كرده اما هيچ وقت نمي‌توانيد بگوييد شبيه كدام آهنگ است. همين شاخصه باعث شد كه من از بين 30 آهنگ گه او براي من آورد كه به نظرم نيز يكي از ديگري زيباتر بود، اين 8 قطعه را انتخاب كردم. به نظر من قطعات «سيه چشم» خيلي به كارهاي شيدا و ديگر بزرگان نزديك است.

    * شما با چهره‌هايي چون پايور، مشكاتيان و شهناز كار كرديد و يك‌دفعه با يك آهنگساز جوان كه خود جاي تأمل است، دليل اين همكاري علاوه بر سليقه شخصي شما در پسند آثار ايشان، چه بوده است؟
    – سال 64 در منزل ما تجليلي از استاد بنان بود كه پايور، قمشه‌اي، كسايي و … نيز حضور داشتند من در آن مراسم قطعه آوازي را خواندم و استاد پايور نيز خوششان آمد.اين ديدار و آشنايي در منزل ما باعث شد آقاي پايور از من براي انجام كاري با گروه استادان كه متشكل از استاد شهناز، بهاري، اسماعيلي و موسوي و خود ايشان بود، دعوت كنندكه واقعا افتخار بزرگي براي من بود. ماحصل آن كار، توليد نوار چهار باغ بود كه بسيار نيز ماندگار است. در آن زمان استاد پايور در جواب سئوالي مبني بر اين كه چرا با جواني مثل رستميان كار كرديد، گفته بودند كه ما بايد دست اين جوان‌ها را بگيريم.

    * در واقع صحبت‌هاي وي، در شرايط كنوني باعث همكاري شما با جوانان شد؟
    – شخصيت افراد براي من مهم است و من نيز معتقدم كه اگر ما دست جوان‌ها را نگيريم پس چه كسي بايد آنها را به جامعه معرفي كند. ما بايد در كنار خازني‌ها باشيم، كار كنيم و بتوانيم آثار خوبي را ارائه دهيم به نظرم سن بالا و پايين مهم نيست همه بايد با هم همكاري كنند كه موسيقي ما رشد كند و بتوانيم موسيقي خوبي را به مردم ارائه دهيم.

    * كار كردن بزرگان موسيقي با جوان‌ها به گفته خود آنها باعث شكوفايي جوانان مي‌شود و اين مسئله‌اي است كه ما در كار هنرمندان شاخص، اين اواخر شاهد هستيم اما آيا به عقيده شما قرار گرفتن اسم بزرگان در كنار جوان‌ها، باعث لطمه زدن به كارشان نمي‌شود؟
    – استادان خودشان تشخيص مي‌دهند كه آن شخص جوان توانا هست يا نه. اما متأسفانه در مكتب آوازي ما يك مقدار تقليد ايجاد شده كه خوانندگان خيلي شبيه به هم مي‌خوانند كه من خيلي مخالف آن هستم چرا كه اين خود به مكتب آوازي ما لطمه مي‌زند.

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *