×
×

در جلسه هم‌اندیشی با ناشران کتاب‌های صوتی مطرح شد
مدیرکل دفتر موسیقی: مشکل مجوز کتاب‌های صوتی، مشکل جدیدی نیست

  • کد نوشته: 430623
  • حمیده موسوی
  • سه شنبه, ۱۵ام تیر ۱۴۰۰
  • ۰
  • اللهیاری در جلسه هم‌اندیشی با ناشران کتاب‌های صوتی ضمن انتقاد از نبود نظام ارزش‌گذاری در حوزه چنین کتاب‌هایی پیشنهاد گنجاندن بخشی مرتبط با کتاب‌های صوتی در جشنواره موسیقی فجر را مطرح کرد.
    مدیرکل دفتر موسیقی: مشکل مجوز کتاب‌های صوتی، مشکل جدیدی نیست
  • مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه هم‌اندیشی با ناشران کتاب‌های صوتی ضمن انتقاد از نبود نظام ارزش‌گذاری در حوزه چنین کتاب‌هایی پیشنهاد گنجاندن بخشی مرتبط با کتاب‌های صوتی در جشنواره موسیقی فجر را مطرح کرد.

    جلسه هم اندیشی ناشران کتاب های صوتی با حضور محمد الله‌یاری فومنی مدیرکل دفتر موسیقی و جمعی از ناشران این حوزه روز دوشنبه (۱۴ تیر ماه) در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

    در ابتدای جلسه محمد الله‌یاری مدیرکل دفتر موسیقی گفت: فلسفه تشکیل جلسه استماع نظر ناشران ارجمند درباره فرآیندی که در دفتر موسیقی برای صدور مجوز کتاب‌های صوتی طی می‌شود و آگاهی از مشکلات ناشران ذی‌ربط در تولید کتاب‌های صوتی است.

    مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نظام ارزش‌گذاری نداشته و نمی‌دانیم کتاب‌های صوتی که تولید می‌شود، چقدر مورد پسند مردم قرار می گیرد و یا حتی مردم بیشتر کدام گونه کتاب‌های صوتی را می‌پسندند. این کتاب‌ها نیز در یک فرایند رقابتی مانند جشنواره، در کنار یکدیگر سنجیده نمی‌شوند تا از نظر مردم و کارشناسان، بهترین‌ها گزینش شوند.

    البته می‌شود تمهیداتی اندیشیده شود که در جشنواره موسیقی فجر یک بخش به عرضه کتاب‌های صوتی اختصاص داد و یا جشنواره‌ای خاص برای رقابت کتاب‌های صوتی پیش بینی کرد.

    مشکل مجوز کتاب‌های صوتی، مشکل جدیدی نیست

    فاطمه محمدی مدیر مجموعه نوین کتاب گویا در این نشست گفت: یکی از مسائل مهمی که در انتشار کتاب‌های صوتی وجود دارد، مسئله صدور مجوز است، این موضوع خیلی جدی است و به شکل اساسی باید پیگیری شود. با اینکه بیش از ۱۴ سال است که مشغول به فعالیت هستم، اما هنوز این موضوع بلاتکلیف باقی مانده چون متولیان دیدگاه‌های متفاوتی دارند و معتقدند زمانی که کتابی مجوز نشر کاغذی از معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت می‌کند، مجاز هست که به صورت صوتی و سایر اشکال منتشر شود و نیازی به اخذ مجوز جدید نیست.

    مشکل مجوز کتاب‌های صوتی، مشکل جدیدی نیست و از سال‌ها قبل این مشکل وجود داشته است. ما در سال‌های پیشین این مسئله را در دفتر موسیقی و همچنین معاونت هنری وزارت فرهنگ پیگیری کردیم اما صادقانه می‌گویم که هیچ اقدامی برای رفع این مشکل صورت نگرفت. تولید نسخه صوتی، بسیار پرهزینه است و زمانی که یک کتاب صوتی تولید می‌شود، هزینه های سنگینی در پی دارد اما زمانی که برای صدور مجوز اقدام می‌کنیم، به مشکل برمی‌خوریم.

    وی تصریح کرد: پیشنهاد من این است که ما در طول سال جشنواره‌های بسیاری را در حوزه موسیقی برگزار می‌کنیم و یک جشنواره‌ای مختص کتاب‌های صوتی نیز برگزار کنیم تا انگیزه‌ای برای تولیدکنندگان برای انتشار آثار بهتر باشد.

    لزوم بررسی آسیب‌هایی چون قانون کپی‌رایت، روند طولانی اخذ مجوز و عدم سودآوری

    در ادامه جلسه دیگر ناشران به مشکلات دیگری این حوزه از جمله نیاز به دستورالعمل، قانون کپی‌رایت، طولانی بودن روند اخذ مجوز و عدم سودآوری، عدم نگاه ویژه وزارت فرهنگ به این حوزه، معرفی تولیدات این بخش در جشنواره ای مستقل یا در جشنواره موسیقی فجر، عدم نظارت بر محتواهای منتشر شده فاقد مجوز در فضای مجازی، پیگیری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای رعایت کپی رایت توسط شبکه رادیویی ایران صدا و… اشاره کردند.

    در پایان این جلسه مسائلی چون کوتاه کردن فرایند صدور مجوز کتاب های صوتی با کمک معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مکاتبه با سازمان صداوسیما در خصوص عملکرد شبکه رادیویی ایران صدا و هماهنگی با سازمان سینمایی برای پخش آنونس و ترغیب مردم توسط دفتر موسیقی مطرح شد.

    جامه دران، نوین کتاب گویا، بانگ جوان، کوک، کلک آزادگان، پندار تابان، نیک و… از دیگر ناشران حاضر در این جلسه بودند.

    منبع: موسیقی ایرانیان
    https://musiceiranian.ir/?p=430623
       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *