×
×

با ملودی علی تجویدی و آواز امیرعلی هاشمی
تصنیف «عاشق و شیدا» منتشر شد

  • کد نوشته: 429534
  • 02 خرداد 1400
  • ۰
  • تصنیف «عاشق و شیدا» به کوشش موسسه هنری بانگ آوای سارنگ و با صدای امیرعلی هاشمی منتشر شد.
    تصنیف «عاشق و شیدا» منتشر شد
  • تصنیف «عاشق و شیدا» به کوشش موسسه هنری بانگ آوای سارنگ و با صدای امیرعلی هاشمی منتشر شد.

    به گزارش موسیقی ایرانیان، آهنگساز تصنیف «عاشق و شیدا» علی تجویدی و شعر آن از سروده‌های پرویز خطیبی است. سیدمحمد تنکابنی آن را برای ارکستر زهی تنظیم و بازآفرینی کرده و امیرعلی هاشمی هم آواز آن را به عنوان نخستین آهنگ رسمی‌اش خوانده است.

    یکی از اهداف بلند مدت موسسه هنری بانگ آوای سارنگ (باس) معرفی استعدادهای جوان در سبک‌ها و رشته‌های گوناگون موسیقی ایران به مخاطبان است. در راستای این هدف، این بار خواننده‌ای خوش صدا به نام امیرعلی هاشمی را به عرصه موسیقی ایران معرفی کرده است.

    سیدمحمد تنکابنی مدیر موسسه باس، در معرفیِ امیرعلی هاشمی می‌گوید: «استعداد موسیقی در خانواده پدریِ امیرعلی هاشمی موروثی است. پدربزرگ و پدر او آواز می‌خواندند و امیرعلی هم از هشت سالگی مقدمات آواز را نزد پدرش فرا گرفت.

    او از سال ۱۳۸۵ فراگیری ردیف‌های آوازی و تصنیف‌خوانی را نزد استاد محسن کرامتی آغاز کرد و همچنان خود را ملزم به حضور در کلاس‌های درس ایشان می‌داند و حق استاد و شاگردی را ادا می‌کند.»

    تنکابنی که تنظیم‌کننده‌ی تصنیف «عاشق و شیدا» است، ادامه می‌دهد: «درک آقای هاشمی از شعر و موسیقی ایران قابل توجه است و او در تلاش برای اجرای آثار استاندارد در موسیقی ایرانی است. حساسیت هاشمی نسبت به کیفیت آثاری که در دست انتشار داریم به این معناست که قصد حضور حرفه‌ای در عرصه موسیقی کشور را دارد. به عبارت بهتر باید بگویم که برای ایشان کیفیت ارجح بر کمیت است که در عصر حاضر نکته مورد توجهی است. چرا که امروزه با برخی خوانندگان مواجهیم که دغدغه موسیقی ندارند و فقط به دنبال دیده شدن هستند. بنابراین تعدد کارِ زیاد و تبلیغات بی هدف را راه چاره می‌بینند. اما در مورد آقای هاشمی این بلوغ هنری را می‌بینیم که ایشان به دنبال ارائه نسخه شنیداری متفاوت به جای تعداد زیادی اثر با استاندارد پائین است.»

    امیرعلی هاشمی دوره مبانی موسیقی و سلفژ را نزد میلاد عمرانلو فراگرفته و سابقه اجرا در برنامه‌های متعددی از جمله «آئین آواز»، «نشست‌های ماهانه هنرمندان موسیقی» و «بزرگداشت استاد بنان» را داشته است.

    سیدمحمد تنکابنی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد آهنگسازی از دانشگاه هنر تهران است. آثاری از تنکابنی در سال ۲۰۱۸ توسط گروه KNM برلین در دانشگاه موسیقی فرانسه (Cite Universitaire of Paris) به اجرا درآمد. او همچنین برنده مسابقه آهنگسازی SIMF در سال ۱۳۹۶ و برنده مرحله اول مسابقه آهنگسازی دوسالانۀ استاد احمد پژمان در سال ۱۳۹۸ است.

    تنکابنی آثاری همچون «رقص آتش» برای ارکستر سمفونیک، «چهارگاه از میان قطره‌های باران به گوش می‌رسد» برای ویلنسل، فلوت و پیانو، «برگ ریزان» برای دوئت ویولا و کنترباس، «شلیله» برای دوئت پیانو و کلارینت، «تم و واریاسیون بر روی ترانه کُردی» برای دوئت فلوت و پیانو و «گفتگو» دوئت پیانو و ویلن را خلق کرده است.

    تنکابنی علاوه بر تولید آثاری با استانداردهای آکادمیک، همیشه در تلاش برای پیدا کردنِ زبانی شخصی در موسیقی ایرانی بوده و با خوانندگانی همچون علیرضا افتخاری، عبدالحسین مختاباد، علیرضا فریدونپور، نوید نوروزی، اشکان کمانگری و … همکاری داشته است. از جملۀ این آثار می‌توان به «موج خروشان»، «بهار وطن»، «آخرین ترانه»، «لیلا»، «ایران»، «شاخۀ گل»، «راز دل» و …. اشاره کرد.

    همچنین تنکابنی موزیک ویدیوی فیلم سینمایی «عطر داغ» را هم‌آواییِ آوا عباس‌زاده و نوید نوروزی آهنگسازی کرده است. تنکابنی هم اکنون دروس تخصصی موسیقی را در هنرستان ملی موسیقی پسران، کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، دانشگاه هنر نوشهر و کنسرواتوار موسیقی تهران تدریس می‌کند و همچنین موسس و مدیر موسسه فرهنگی و هنری «بانگ آوای سارنگ» و آکادمی موسیقی «باس» و عضو شورای سیاستگذاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حوزه موسیقی است.

    تنکابنی در سال ۱۳۹۹ طی حکمی از سوی معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به سمت سرپرست گروه‌های کُر کشوری و همچنین دبیر انجمن تخصصی سرود-نمایش کشور در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منصوب شد.

    آنلاین بشنوید:

     

    منبع: موسیقی ایرانیان
       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *