موسیقی ایرانیان: بزرگان موسیقی ایران به عنوان داور، آثار هفتمین جشنواره موسیقی جوان را داوری می کنند.
نشست خبری هفتمین جشنواره موسیقی جوان صبح امروز با حضور هومان اسعدی (دبیر جشنواره)، علی ترابی (دبیر اجرایی جشنواره) و اهالی رسانه در تالار وحدت برگزار شد.
در این نشست که از ساعت ۱۱ آغاز شد ابتدا هومان اسعدی درباره نحوه برگزاری این جشنواره گفت: هفتمین جشنواره موسیقی جوان پس از چند سال وقفه، به همت انجمن موسیقی ایران برگزار می شود و هدف اصلی این جشنواره که از بنیادی ترین جشنواره هاست به شناسایی و معرفی استعدادهای جوان موسیقی کشورمان مربوط می شود.
دبیر هفتمین جشنواره موسیقی جوان در ادامه افزود: جشنواره امسال با تمرکز بر موسیقی کلاسیک ایرانی در دو حوزه تکنوازی و تک خوانی تدارک دیده شده است. هر نوع خلاقیت و شکوفایی در گونه های مختلف موسیقی نیازمند پشتوانه سازی در زمینه موسیقی کلاسیک ایرانی است از این رو در این جشنواره تمرکز ما بر روی موسیقی کلاسیک ایرانی بوده است.
وی ضمن ارائه گزارشی از روند اجرایی جشنواره موسیقی جوان عنوان کرد: در مجموع ۷۴۹ اثر به دبیرخانه جشنواره موسیقی جوان رسید که در ۸ گروه تخصصی دسته بندی شد و در هر گروه دسته کم ۳ موسیقیدان به داوری و انتخاب آثار رسیده پرداختند. در نهایت نیز ۱۴۹ نفر به عنوان برگزیده هایی که می توانند در بخش پایانی به رقابت بپردازند، معرفی شدند.
هومان اسعدی ادامه داد: ما برای برگزاری این جشنواره از حضور اساتید موسیقی کشورمان در شورای سیاستگذاری بهره گرفتیم که اعضای این شورا را حسین علیزاده، شهرام ناظری، داریوش طلایی، مجید کیانی و رامبد صدیف تشکیل می دهند.
علی ترابی دبیر اجرایی هفتمین جشنواره موسیقی جوان نیز در بخش دیگری از این نشست خبری درباره جزئیات برگزاری این جشنواره گفت: طی ۶ سالی که در جریان برگزاری جشنواره موسیقی جوان وقفه افتاد من را به این نتیجه رساند که جای این جشنواره را با هیچ چیز دیگری نمی توان پر کرد. چرا که این جشنواره فرصتی برای ارائه استعدادهای جوان بود و طی این ۶ سال چنین فرصتی در اختیار جوانان ما قرار نگرفت.
دبیر اجرایی جشنواره موسیقی جوان در ادامه افزود: ما با در نظر گرفتن این فاصله ۶ ساله از دوره قبل جشنواره موسیقی جوان تا این دوره، با صلاحدید اعضای شورای سیاستگذاری، محدوده سنی شرکت کنندگان در این جشنواره را گسترده تر گرفتیم تا جوانانی که این فرصت را در این مدت نداشتند بتوانند در جشنواره موسیقی جوان فرصت بروز و ظهور داشته باشند.
وی همچنین عنوان کرد: ورود هومان اسعدی به جشنواره موسیقی جوان به عنوان دبیر، در حضور اساتید بزرگ موسیقی ایران به عنوان شورای سیاستگذاری جشنواره تاثیر مستقیم داشت. در هر صورت امیدواریم این جشنوراه در آینده نیز ادامه پیدا کند و بخش های دیگر موسیقی را نیز در بر بگیرد.
هومان اسعدی درباره رده های سنی این جشنواره گفت: ما متقاضیان شرکت در بخش تکنوازی جشنواره موسیقی جوان را در سه گروه سنی الف«از ۱۰ تا ۱۵ سال»، ب «از ۱۶ تا ۲۱ سال» و ج «از ۲۲ تا ۲۷» تقسیم بندی کردیم. در بخش تک خوانی نیز متقاضیان به دو گروه الف«از ۱۵ تا ۲۱» و ب«از ۲۲ تا ۲۷ سال» تقسیم شده اند.
علی ترابی نیز در مورد تفاوت های جشنواره موسیقی جوان با جشنواره موسیقی فجر در زمینه تمرکز گرایی به جوانان گفت: جشنواره موسیقی فجر در طی سال های گذشته دامنه اش بزرگتر شد و از سوی دیگر نیز از میزان تخصصی بودنش کاسته شد. همین گستردگی جشنواره موسیقی فجر نیز باعث شد تا جشنواره موسیقی جوان را حذف کنند. این در حالی است که تفاوت های اساسی میان این دو جشنواره وجود دارد.
دبیر اجرایی جشنواره موسیقی جوان افزود: جشنواره موسیقی جوان بر محوریت تکنوازی و تک خوانی استوار است در حالی که جشنواره موسیقی فجر چنین نیست. همچنین ما در جشنواره موسیقی جوان میزبان متقاضیانی با در نظر گرفتن محدودیت سنی هستیم.
وی همچنین عنوان کرد: وقتی جشنواره موسیقی جوان ۶ سال برگزار نشد حتی در بین مسئولین نیز موضوعیت خود را از دست داد و تنها در بین دست اندرکاران آموزشگاه های موسیقی و مدرسان این حوزه نیاز به برگزاری چنین جشنواره ای برای کشف استعدادهای جوان احساس می شد. در هر صورت بالاخره توانستیم موافقت مسئولان را برای برگزاری این جشنواره جلب کنیم.
علی ترابی گفت: از ابتدا قرار نبود تنها حوزه موسیقی کلاسیک ایرانی مد نظر باشد اما محدودیت هایی که در بحث بودجه با آن مواجه بودیم جشنواره را تنها در این بخش برنامه ریزی کردیم؛ اما در دوره های بعدی سایر حوزه های موسیقی را نیز در این جشنواره مد نظر قرار خواهیم داد.
هومان اسعدی در بخش دیگری از این نشست خبری درباره معیارهای داوری هفتمین جشنواره موسیقی جوان گفت: ما برای مرحله اول، اعلام کرده بودیم متقاضیان اجراهایی را در ۴ دستگاه و آواز مشخص ضبط کنند و برای ما بفرستند؛ این اجرا می توانست مبتنی بر هر روایتی از ردیف دستگاهی و یا تلفیقی از آنها باشد. این اجرا ها می توانست با جمله بندی خاص خود شرکت کننده اجرا شود و یا اینکه متقاضی می توانست عین همان ردیف را اجرا کنند.
در مرحله پاپانی جشنواره موسیقی جوان نیز همان ترکیب شورای سیاستگذاری جشنواره یعنی حسین علیزاده، شهرام ناظری، داریوش طلایی، مجید کیانی و رامبد صدیف، به همراه علی اکبر شکارچی و محمد موسوی اجرای شرکت کنندگان را داوری خواهند کرد.
دبیر هفتمین جشنواره موسیقی جوان گفت: من پیشنهاد داده ام که منتخبی از آثار و اجراهای برگزیدگان جشنواره را در قالب یک سی دی منتشر کنیم تا هم مورد حمایت واقع شوند و هم اینکه به جامعه معرفی شوند.
علی ترابی نیز درباره حمایت از منتخبان جشنواره موسیقی جوان گفت : شاید مهمترین جایزه برای برگزیدگان جشنواره این باشد که از سوی چنین هیئت داورانی مورد تایید قرار گرفته اند و به عنوان نفرات برگزیده معرفی شده اند. البته علاوه بر این ما تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی را نیز به برگزیدگان اهداء خواهیم کرد.
دبیر اجرایی جشنواره موسیقی جوان و مدیرعامل انجمن موسیقی ایران در ادامه افزود: آمارهایی که از برگزاری این جشنواره مشاهده می شود از یک سو باعث خوشحالی است و سوی دیگر مایه نگرانی برای آینده موسیقی کشورمان خواهد بود. ما در برخی سازها مانند سنتور ۲۷۰ متقاضی شرکت در جشنواره داشتیم که این مایه خوشحالی است. اما در برخی سازهای دیگر مانند عود، نی و قانون تعداد متقاضیان از سراسر کشور کم بوده و این موضوع مایه نگرانی برای آینده این سازها در موسیقی ایرانی است.
وی عنوان کرد: کسانی که به دنبال نوازنده خوب هستند یا قصد تشکیل گروه دارند و یا سرمایه گذار موسیقی هستند حتما به جشنواره موسیقی جوان بیایند و رقابت این استعدادها را از نزدیک ببینند. حضور عموم مخاطبان و علاقمندان برای دیدن اجراهای پایانی جشنواره موسیقی جوان که در تالار رودکی برگزار می شود آزاد است.
ترابی در خاتمه خاطر نشان کرد: هفتمین جشنواره موسیقی جوان ۲۲ تا ۲۵ شهریورماه در تالار رودکی برگزار می شود و طبق برنامه ریزیهای انجام شده قرار بود مراسم اختتامیه را ۲۶ شهریورماه در تالار وحدت برگزار کنیم که به دلیل تداخل برنامه فرهنگی دیگر و نبود مقامات مسئول، این مراسم را به ۲۷ شهریورماه موکول کردیم.
در ادامه می توانید عکسهای موسیقی ایرانیان (آیدین پورایمان) از نشست خبری هفتمین جشنواره موسیقی جوان را دنبال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید