ظهر روز یکشنبه ۲۷ مهر ماه پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب تهران میزبان نشست خبری اولین جشنواره « شعر و موسیقی کاراته » بود. این نشست با حضور سبحان اکرامی ( دبیر جشنواره ) ، بابک صحرایی ( رییس هیات داوران ) وحید مومنی ( دبیر فدراسیون کاراته ) و رضا صافی (به نمایندگی از استاد احمد صافی سرمربی تیم ملی کره جنوبی و رییس WMMF ) برگزار شد.
به گزارش «موسیقی ایرانیان»، در ابتدای برنامه سبحان اکرامی ضمن سلام و خوش آمدگویی به حاضرین اشاره داشت : « جامعه هنر وام دار هنرمندان بزرگی است که استاد محمدرضا شجریان سرآمد آنها بود. ما نیز در این برنامه قصد داریم به سبک و سیاق کاراته به این هنرمند جاودانه کشورمان ادای احترام کنیم.» سپس چند نوجوان با لباس کاراته روی صحنه حاضر شدند و و با تعظیم در برابر تصویر استاد محمدرضا شجریان احترام خود و جامعه هنر و کاراته را نسبت به ایشان نشان دادند.
در ادامه بابک صحرایی سخنان خود را آغاز کرد و گفت : « به نظر من هنر و ورزش در یک نقطه ای به یکدیگر میرسند. از این حیث که هر دو باعث سلامت روح و روان انسان خواهند شد و ورزش کاراته نیز این این قاعده مستثنا نیست و در کنار سلامت جسم باعث سلامت روح و روان نیز میشود. هنر نیز باعث میشود که اندیشه انسان عمیقتر شود.
برای اولین بار قصد داریم در مورد ورزش کاراته قطعات موسیقی تولید کنیم. مبحثی در موضوع ترانه سرایی وجود دارد که میگوید هر کلمه اگر با اندیشه درست در شعر قرار بگیرد، هر اندازه که نا مانوس باشد اثرگذاری خود را خواهد داشت. همانطور که ما در شعر نیمایی و همچنین در سالهای اولیه دهه چهل ترانههایی را دیدیم که شاید پیش از آن فکر نمیکردیم بتوان از این کلمات در شعر استفاده کرد. اما استفاده شد و به خوبی هم نتیجه داد و شعرهای موفقی شدند. پس قطعا میتوانیم در مورد اتفاقی که پیش رو داریم نیز به همین شکل فکر کنیم و گمان نکنیم که ترانه و کاراته دو موضوع بسیار دور از هم هستند. کاراته ورزشی است که فلسفه بسیار قویای در پس زمینه خود دارد و میتواند موضوعات متفاوتی را در بر بگیرد.»
مومنی که دبیر فدراسیون کاراته کشور در این نشست حضور داشت نیز در ادامه به ایراد سخن پرداخت و گفت : « قبل از هرچیز از جناب آقای صافی بابت ابتکار این جشنواره تشکر میکنم. قدمی را برداشتیم تا نشان دهیم ورزش کاراته حتی در شرایط فعلی که درگیر ویروس منحوس کرونا هستیم زنده است. همچنین خوشحالیم که یکی از مربیان و قهرمانان سابق کاراته که اتفاقا اهل جامعه هنر نیز هست به عنوان دبیر جشنواره در کنار ماست. در هنر رزمی کاراته جمله معروفی است که میگوید کاتا شعر کاراته است. ما نیز از این جمله برای برگزاری این جشنواره وام گرفتیم و همچنین هنرمندانی که قصد ارسال آثار خود را به این جشنواره دارند میتوانند با تکیه و الهام گرفتن از این جمله آثار خود را خلق کنند و بدانند هنر و ورزش دور از هم نیستند. امیدوار هستیم که آثار ارسالی تبدیل به قطعات ماندگاری شوند که بتوانیم در آینده نیز از آن ها استفاده کنیم و در جهت شناساندن هرچه بیشتر ورزش کاراته به عموم مردم جامعه ما را یاری کنند. فدراسیون کاراته کشور به طور کامل از این جشنواره حمایت خواهد کرد.»
سبحان اکرامی دبیر جشنواره شعر و موسیقی کاراته در پاسخ به سوالی مبنی بر این که در نهایت سرنوشت آثار ارسالی به این جشنواره چه خواهد بود اذعان داشت : « به آثار برگزیده این جشنواره مبلغ ۱۰ میلیون تومان پاداش داده خواهد شد. علاوه بر این برنامهای نیز جهت انتشار گسترده آن در فضای موسیقی و هنری کشور داریم و از رسانههای مختلف کشور به سمع علاقمندان خواهد رسید. همچنین شایان ذکر است که در این جشنواره دو اثر در بخش موسیقی و دو اثر در بخش ترانه برگزیده خواهند شد. البته در صورتی که ببینیم تعداد آثار خوب و قابل قبول زیاد است امکان افزایش تعداد آثار برگزیده وجود دارد.» وی گفت : درمورد ایده پردازی و تامیین اعتبار برای برگزاری جشنواره باید از استاد صافی وWMMF و همچنین شخص جناب طباطبایی رییس محترم فدراسیون به دلیل همراهی، تشکر کرد. ضمن اینکه به درخواست هیئت داوران مبلغ جوایزاز ۷ میلیون به ۱۰ میلیون تومان افزایش یافت که محتملا بر افزایش انگیزه هنرمندان برای شرکت در جشنواره خواهد افزود. قرار بر این شده که به نفر اول در بخش موسیقی باکلام ۵میلیون تومان، نفردوم ۳میلیون تومان و در بخش شعر و ترانه به نفر اول یکمیلیون و پانصد هزار تومان و نفر دوم پانصدهزار تومان جایزه تعلق گیرد ضمن اینکه به نفرات برتر تندیس و لوح سپاس و نفرات دوم لوح یادبود اهدا خواهد شد. در بخش جنبه نیز آثاری که کیفیت مناسبی داشته باشند مشمول دریافت لوح سپاس میگردند.
وی ادامه داد : « محدودیت خاصی برای آثار ارسالی وجود ندارد و علاقمندان میتوانند در هر ژانر موسیقیایی آثار خود را تولید کرده و ارسال کنند اما مسلما قطعات با کلام پاپ به دلیل مانوس بودن بیشتر آن با سلیقه عموم مردم در ارجحیت قرار دارند.»
اکرامی در مورد بخش جنبی این جشنواره نیز اشاره داشت : « نباید از بخش جنبی این جشنواره غافل شویم. هنرمندان در زمینههای مختلف دیگری همچون عکاسی ، گریم ، ساخت پادکست و … میتوانند آثار خود را برای این جشنواره ارسال کنند که قطعا در نهایت به طور شایستهای از آنها قدردانی به عمل خواهد آمد. در واقع ما قصد داریم که برای رشته های ورزشی دیگر نیز پیش قدم شویم تا راهی را برای تعامل هرچه بیشتر هنر و ورزش کشور باز کنیم.»
بابک صحرایی در پاسخ به این سوال که آیا آثاری که تا کنون برای ورزش کشور تولید شده اند آن طور که باید مورد استقبال قرار گرفته اند یا خیر گفت : « اکثر این آثار برای رشته ورزشی فوتبال ساخته شده اند. اما با احترام به تمامی هنرمندان به جز چند قطعه محدود بقیه آثار آن چنان که باید پتانسیل لازم را نداشتند تا در میان مردم جای خود را پیدا کنند و نتوانستند هیجان جاری در ورزش را با موسیقی به مخاطب القا کنند. امیدوارم به نقطهای برسیم که برای هر مناسبت ورزشی هنرمندان مختلف بتوانند آثار خود را تولید کنند و آن را در یک رقابت با یکدیگر قرار دهند تا مخاطب از میان آن ها قطعهی مورد علاقه خود را انتخاب کند. مانند کاری که ما در این جشنواره قصد انجام آن را داریم.»
رییس هیئت داوران اولین جشنواره شعر و موسیقی کاراته در پاسخ به پرسشی در مورد اعضای هیئت داوران گفت: من درکنار همکارانم آقایان و خانومها: کامران همتپور، لیدا محمودی، یاشار درفشه، حسین شریفی(سخنگو)،هومن موسوی، مهدی بیک وردی، آزاده جوادی، محمدصالح حجتالاسلامی، آزاده فضلی، حافظ کاظمزاده و غزاله دلفانی؛ با تخصصهای گوناگون آثار را داوری خواهیم کرد.
در انتهای این نشست جناب آقای رضا صافی به نمایندگی از برادر خود استاد احمد صافی رییس و بنیانگذار WMMF به صحبت در مورد این جشنواره پرداخت و گفت : « ما به جز یکی دو قطعه که خوب شنیده شدند قطعهی دیگری در زمینه ورزش نداریم. هدف اصلی ما در این جشنواره تشویق هنرمندان به تولید اثر با پتانسیل بالا در زمینه ورزش کشور است و امیدوارم بتوانیم اتفاقات خوبی را در این زمینه رقم بزنیم. »
دیدگاهتان را بنویسید