×
×

9 و 10 آبان در سالن رودكي

  • کد نوشته: 4062
  • 24 اکتبر 2010
  • 0
  • ضبط پروژه موسيقي سيمرغ با آهنگسازي حميد متبسم و خوانندگي همايون شجريان از يكشنبه هفته آينده در سالن رودكي به صورت آنسامبل آغاز مي‌شود. محمدرضا درويشي(آهنگساز و رهبر پروژه موسيقي سيمرغ) در گفتگو با خبرنگار ايلنا، با اعلام اين خبر گفت: ضبط اين پروژه بزرگ موسيقي به دليل تعداد بالاي نوازنده‌ها در استوديوهاي متعارف در […]

  • ضبط پروژه موسيقي سيمرغ با آهنگسازي حميد متبسم و خوانندگي همايون شجريان از يكشنبه هفته آينده در سالن رودكي به صورت آنسامبل آغاز مي‌شود.
    محمدرضا درويشي(آهنگساز و رهبر پروژه موسيقي سيمرغ) در گفتگو با خبرنگار ايلنا، با اعلام اين خبر گفت: ضبط اين پروژه بزرگ موسيقي به دليل تعداد بالاي نوازنده‌ها در استوديوهاي متعارف در ايران امكان پذير نبود؛ در همين راستا تصميم گرفتيم آن را به صورت آنسامبل ضبط كنيم.
    وي افزود: تعداد نوازنده‌ها به همراه گروه كر در اين پروژه موسيقي بيش از 20 نفر است كه اگر مي‌خواستيم آن را در استوديو ضبط كنيم، فضا بسيار محدود بود و امكان ضبظ استاندارد وجود نداشت.
    به‌گفته اين پژوهشگر موسيقي محلي‏، ضبط اين اثر موسيقايي دو روز (9 و 10 آبان ماه) به طول مي‌انجامد‎ و پس از ضبط براي انتشار آماده مي‌شود.
    درويشي كه در اين اثر، به‌عنوان رهبر حضور دارد، درباره انتخاب سالن رودكي اظهار داشت: اين سالن در مقايسه با سالن‌هاي ديگر از نظر آكوستيك از استاندارد خوبي بهره‌مند است.
    وي درباره اينكه چرا اين اثر در زمان اجراي كنسرت در باشگاه انقلاب به صورت همزمان ضبط نشد، خاطرنشان كرد: برگزاري كنسرت در فضاي باز امكان كنترل صدابرداري را بسيار پايين مي‌آورد‎ لذا سعي كرديم اثر را در يك سالن با آكوستيك خوب ضبط كنيم.
    حميد متبسم پيش از اين در نشست خبري در جمع خبرنگاران درباره اين اثر موسيقايي گفته بود: پروژه‌ي موسيقي سيمرغ در شش مجموعه ديباچه، زادن زال، سام و زال، سيمرغ و زال، بازگشت زال و رودابه و زال تهيه شده كه در مجموع از بين بيش از 300 شعر؛ حدود 60 شعر انتخاب شده كه ارتباط داستاني هماهنگي با يكديگر دارد.
    متبسم كه داستان زندگي «زال» را براي اين پروژه انتخاب كرده است، درباره اين انتخاب اينگونه توضيح داد: من اين داستان را به‌دليل متنوع‌ بودن اين تراژدي كه پيوند عميقي با زندگي انسان دارد، انتخاب كردم اما در انتخاب اشعار محسن بنايي كمكم كرد. ما بخش‌هايي از شاهنامه را انتخاب كرديم كه صرفا داستان‌هاي پهلواني كه براي بسياري از مردم آشناست، نباشد. زيرا شاهنامه به بخش‌هاي مهمي از زندگي انسان در تمام حالت‌ها مي‌پردازد كه در زندگي زال اين تصاوير وجود دارد.
    همچنين درويشي درباره‌ي سازبندي پروژه سيمرغ گفت: در اين اركستر به جز ساز مثلث از هيچ ساز غيرايراني ديگري استفاده نشده، سازهاي اين اركستر شش تار، سه عود، سه بم‌تار، شش كمانچه، سه قيچك آلتو و دو قيچك تنور، يك سنتور را شامل مي‌شود كه سه نوازنده ساز كوبه‌اي، هشت خواننده‌ي كر زن و مرد و يك تك‌خوان كه همايون شجريان است، ما را همراهي مي‌كنند. به طوري‌كه يك گروه 40 نفره روي صحنه اجراي اين موسيقي را برعهده دارند كه اين كار هم براي اركستر و هم براي رهبر آن كاري بسيار دشوار است.

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *