×
×

مانند بقیه نیستم!

  • کد نوشته: 37890
  • 08 تیر 1392
  • ۰
  • حمید حامی روز دوشنبه با چهره جدید و با ادبیات همیشگی خودش جلوی دوربین برنامه ویتامین ۳ ظاهر شد و باز هم مانند ۳-۲ سال اخیر به خوانندگان موسیقی پاپ تاخت. علی ضیا از او در مورد چهره جدیدش سوال کرد که در جواب گفت: «فقط به خاطر تنوع موهایم را تراشیده ام.» چکیده مصاحبه […]

  • تولد حامی (برای بزرگنمایی تصویر کلیک کنید)

    حامی (برای بزرگنمایی تصویر کلیک کنید)

    حمید حامی روز دوشنبه با چهره جدید و با ادبیات همیشگی خودش جلوی دوربین برنامه ویتامین ۳ ظاهر شد و باز هم مانند ۳-۲ سال اخیر به خوانندگان موسیقی پاپ تاخت. علی ضیا از او در مورد چهره جدیدش سوال کرد که در جواب گفت: «فقط به خاطر تنوع موهایم را تراشیده ام.» چکیده مصاحبه تلویزیونی آقای حامی را با هم مرور می کنیم:

    مانند بقیه نیستم!

    مانند ۹۰-۸۰ درصد از خواننده های امروزی نیستم. روی آلبومم فکر می کنم هر کاری را منتشر نمی کنم! یک سال و نیم پیش مجوز آلبومم را از وزارت ارشاد گرفته ام ولی به دلیل اینکه این روزها مردم کمتر سراغ خرید اثر اورجینال می روند تاکنون نتوانسته ام با شرکت مناسبی برای پخش این آلبوم به توافق برسم و به دنبال کمتر ضرر کردن هستم.

    حلال نمی کنم!

    بعضی از طبقات جامعه توان خرید آلبوم اورجینال را ندارند، آنها اگر آلبومم را کپی کنند، حلالشان می کنم؛ ولی افرادی را که توانایی خرید دارند و آلبوم را کپی می کنند حلال نمی کنم.

    مخاطب باید دنبال هنرمند بیاید

    به نظر من مخاطب باید دنبال هنرمند بیاید؛ هنرمندی که دنبال سلیقه مخاطب برود، عمر هنری کوتاهی خواهد داشت. اگر هنرمند تفکرات خودش را پیاده کند و برای خودش مخاطب جذب جذب کند. فکر می کنم عمر هنری طولانی تری دارد.

    ۱۰۰ سالم شده!

    تقریبا ۱۰۰ سال دارم اما ازدواج نکرده ام! اما امیدوارم به زودی این اتفاق بیفتد. من اعتقاد دارم هر وقت قسمت باشد آدم ازدواج می کندو آدم نباید زیاد برای ازدواج کردن دست و پا بزند.

    روی کارهایم ۶-۵ سال فکر می کنم

    این روزها استارت آلبوم بعدی را زده ام. من اینگونه نیستم که بخوابم و صبح بیدار شوم و ۱۰ تا شعر بخرم و بدهم برایم آهنگ بسازند و تنظیم کنند! من روی کارهایم ۶-۵ سال فکر می کنم تا استارت یک آلبوم را بزنم. کارهایی که برای آلبوم بعدی آماده کرده ام کارهایی هستند که ۶-۵ سال پیش استارت ساختشان را زده ام.

    اول شعر بعد آهنگ…

    در ایران معمولا ابتدا شعر سروده می شود و سپس آهنگساز روی شعر کار می کند ولی در دنیا قضیه برعکس است. این قضیه به این دلیل است که کلامب رای مخاطب ایرانی از بقیه پارامترها مهمتر است ولی در موسیقی ما آثاری که شعر آن براساس ملودی سروده شده، آثار ماندگارتری بوده اند.

    اغلب خواننده ها مردم را گول می زنند!

    اغلب خواننده ها با خودشان تیونر روی استیج می برند و صدای خودشان و سازها را کوک می کنند! باز هم این قضیه مشکلی ندارد اما خواندن به صورت زنده نمایی و پلی بک کردن جالب نیست. اسمش کنسرت است اما مردم را گول می زنند.

    تولد حامی (برای بزرگنمایی تصویر کلیک کنید)

    حامی (برای بزرگنمایی تصویر کلیک کنید)

    به فضای موسیقی راک نزدیک شده ام

    در «یه لحظه عاشق شو» یک ترانه از پوریا ربیعی دارم و بقیه ترانه ها اثر بابک صحرایی است، ملودی ها و تنظیم ها نیز از خودم، رضا تاجبخش، ستار اورکی و … است. باز هم با همکاران و دوستان قدیمی ام کار کرده ام و یکی دو دوست عزیز مانند مهران خلیلی هم به پکیج آلبوم اضافه شده اند. سازبندی این آلبوم نزدیک به فضای موسیقی راک شده! البته در «یک لحظه عاشق شو» آهنگ ریتمیک هم دارم. تغییر فضا خط ملودی ها مانندن گذشته است اما سازبندی ها کمی تغییر کرده است، به همین دلیل نمی توان گفت که حامی در این آلبوم تغییر سبک داده یا فضایش را برای به روز شدن عوض کرده است.

    حامی در توضیح تکمیلی در مورد ماجرای استفاده خواننده ها از تیون به تماشا می گوید: «بگذار یک مثال برایت بزنم، وقتی موج رادیو روی فرکانس اصلی نباشد. صدا شفاف نیست. خواننده هایی که نمی توانند به قول معروف کوک بخوانند دستگاه تیون روبروی صحنه می برند تا صدایشان کوک به گوش مخاطب برسد. این دستگاه درست مثل دستگاه رادیوی ماشین که به طور اتوماتیک موج را روی فرکانس مورد نظر نگه می دارد، عمل می کند.»

    وی در ادامه می گوید: «این موضوع از عدم توانایی خواننده روی استیج ناشی می شود که مخفی نگه داشتن این عدم توانایی، به نوعی خیانت به شنونده و دروغ گفتن به حساب می آید. من با هر نوع پنهان کاری مخالف هستم. متاسفانه در ایران این اتفاق می افتد و خواننده هایی که توانا نیستند، خودشان را به جای خواننده های توانا جا می زنند. تیونینگ باعث می شود کسانی که خواننده نیستند رشد کنند این درحالی است که من معتقدم کسانی که صدا دارند باید پیشرفت کنند. خوانندگی یعنی داشتن توانایی برای خواندن!»

    حامی در پایان هم در مورد پلی بک کردن خواننده ها روی استیج می گوید: «الان خیلی از خواننده ها به خاطر اینکه درآمد بیشتری داشته باشند. برنامه های ارگانی زیادی می روند و چون توان اجرای برنامه های متوالی را ندارند، در اغلب برنامه های ارگانی، به صورت پلی بک اجرا می کنند. البته در مورد برنامه های ارگانی من مخالفتی با این موضوع ندارم چون خواننده وقتی روزی ۴-۳ برنامه پشت سر هم اجرا داشته باشد، آسیب خواهد دید اما در موئرد کنسرت پلی بک کردن آهنگ ها توهین به مخاطب است. متاسفانه در کشور ما بعضی خواننده ها به دلیل ناتوانی در اجرا، به صورت پلی بک کنسرت هایشان را برگزار می کنند. شاید جالب باشد بدانی که چند وقت قبل به صورت مخلفی به کنسرت یکی از خواننده ها رفتم و در کمال تعجب دیدم که ۸۰ درصد از آهنگ های کنسرت به شکل پلی بک اجرا شد و خواننده حدود ۴-۳ آهنگ را خودش اجرا کرد و متاسفانه مردم هم متوجه این موضوع نبودند.»

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *