×
×

«تکنیک‌های مضرابی برای ساز عود» کتاب شد/انگیزه‌های یک معلم موسیقی

  • کد نوشته: 352103
  • 09 اسفند 1398
  • ۰
  • مجید ناظم پور، نوازنده و آهنگساز موسیقی ایرانی در تشریح تازه‌ترین فعالیت‌های خود از تالیف و انتشار کتاب جدیدش با عنوان «تکنیک‌های مضرابی برای ساز عود» خبر داد.

    «تکنیک‌های مضرابی برای ساز عود» کتاب شد/انگیزه‌های یک معلم موسیقی
  • مجید ناظم پور

    نوازنده و آهنگساز موسیقی ایرانی در تشریح تازه‌ترین فعالیت‌های خود از تالیف و انتشار کتاب جدیدش با عنوان «تکنیک‌های مضرابی برای ساز عود» خبر داد.

    به گزارش سایت خبری و تحلیلی «موسیقی ایرانیان» و به نقل از مهر، مجید ناظم‌پور آهنگساز، مدرس و نوازنده عود در تشریح تازه‌ترین فعالیت‌های خود بیان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌هایی که پیش از این انجام داده بودم، کتاب جدیدم با عنوان «تکنیک‌های مضرابی برای ساز عود» که قابلیت استفاده برای تمامی سازهای مضرابی را دارد، به تازگی منتشر شده است.

    وی درباره جزییات این اثر تالیفی گفت: تألیف و تدوین تمرینات نوازندگی با دیدگاه جزنگر، شیوه یا تفکر جدیدی در موسیقی نیست. این نوع نگاه را در کشورهای دیگر نیز برای تألیف کتاب‌های آموزشی سازهای مختلف می‌توان دید. من هم بر این پایه و همچنین تجربه سال‌های گذشته تدریسم تصمیم به تالیف و انتشار این کتاب گرفتم.

    ناظم‌پور با اشاره به ابزارهای آموزشی این اثر موسیقایی توضیح داد: به اعتقاد من معلم موسیقی باید بتواند با استفاده از این ابزار همانند یک طبیب برای ضعف‌های مختلف هنرجوی خود مانند ضعف موضعی مضراب، ضعف پنجه و حتی بیان احساس در موسیقی، که امری فطری است، نسخه بپیچد. معلم موسیقی باید تمریناتی آماده داشته باشد تا به کمک آن نوازندگی اصولی و درست را تضمین کند. البته این نکته مهم را نیز باید در نظر داشت که آنچه در این جزوه‌های آموزشی قابل تقویت و ارتقا نیست، پرورش خرد و اندیشه پاک و عمیق فیلسوفانه است که مهم ترین بخش از یک هدف و کار هنریست و این مورد مهم، تنها با مطالعه کتاب‌های ارزشمند، نگرش در شیوه زندگی و بیان احساسات پاک انسانی پرورش می‌یابد.

    این نوازنده عود که طی سال‌های اخیر چه به صورت انفرادی و چه با گروه عود «زریاب» اجراهای متعددی را در ایران و کشورهای دیگر روی صحنه برده در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: من در تالیف این کتاب سعی کردم به الگوهای مضرابی تمامی شیوه‌ها و مکاتب عودنوازی در جهان توجه داشته باشم تا بتوانم حتی‌الامکان تمامی سلیقه‌ها را پوشش دهد. این در حالی است که با اندکی تغییر در درس‌های این کتاب می‌توانید آنها را برای سایر سازهای مضرابی ترجمه و تنظیم کنید. البته در اینجا لازم می‌دانم از زحمات همسرم سمیرا آمیزطبع و تعدادی دیگر از دوستانم از جمله حامد گرجی، علی پرهیزگار، علی برزویی که در تألیف ونشر این کتاب مرا یاری نمودند قدردانی کنم.

    مجید ناظم‌پور از جمله هنرمندان فعال موسیقی ایرانی است که تاکنون در بسیاری از فستیوال‌ها و سمینارهای تخصصی ساز عود کشورهای مختلف جهان شرکت کرده است.

    وی تاکنون آلبوم‌های مختلفی از جمله «راز ساحل»، «فلسفه»، «حکمت»، «کنسرت بربت»، «مردی برای تمام فصول»، «زریاب» و کتاب‌هایی چون «مهارت‌های عود نوازی – چهار جلد»، «داستان بربت (مروری بر تاریخچه پنج هزار ساله عود)»، «مجموعه قطعاتی برای ساز عود»، «گفتگوی عود و گیتار»، «کاربرد موسیقی در هیپنوتیزم درمانی» را منتشر کرده است.

    این نوازنده چندی پیش کنسرتی را به همت موسسه فرهنگی هنری راد نو اندیش را در تالار وحدت تهران برگزار کرد.

       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *