به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم تشییع پیکر خشایار الوند فیلمنامه نویس باسابقه سینما و تلویزیون که با آثاری چون «شبهای برره» و «پایتخت» لبخند را بر لب مردم نشاند، صبح روز شنبه ۱۱ اسفند با حضور اهالی سینما و تلویزیون و علاقهمندان در خانه سینما برگزار شد.
منوچهر شاهسواری (مدیرعامل خانه سینما)، سیروس الوند، همایون اسعدیان، سروش صحت، بهروز شعیبی، برزو ارجمند، نسرین نصرتی، مهدی فرجی، مجید مظفری، احمد مهرانفر، کیومرث پوراحمد، عزتالله ضرغامی (رییس اسبق سازمان صداوسیما) مسعود دهنمکی، مسعود رایگان، مجید زینالعابدین (مدیر شبکه یک)، علی مسعودی، سعید پیردوست، عزیزالله حمیدنژاد، حسین پاکدل و مجتبی جباری از جمله چهرههای حاضر در این مراسم بودند.
خفهخوان گرفتهایم و نمیخندیم
در ابتدا، کامران ملکی که اجرای مراسم را برعهده داشت با ابراز تاسف از درگذشت خشایار الوند، گفت: «امروز روز سختی برای سینماگران و فیلمنامهنویسان است، انتظار نداشتیم به عزای کسی بنشینیم که همواره لبخند را بر لبان مردم میآورد و برای شادی دیگران تلاش میکرد.»
در ادامه کیومرث پوراحمد نیز با تاکید بر اینکه شناختش از خشایار الوند به واسطه برادرش بوده است، بیان کرد: «آقای ملکی گفتند که امروز روز سختی است، مگر روزهای قبل خوب بوده است؟ خیر، پر از درگذشت دوستان و آشنایان بود. در این سالها ما خفهخوان گرفتهایم و نمیخندیدیم چون در برهه حساسی بودیم. حال باید حسرت نبود خشایار را بخوریم، ای کاش بمیریم و دیگر حسرت نخوریم.»
در بخش دیگر این مراسم بابک صحرایی شاعر نیز درباره الوند اینچنین گفت: «برای ما مردم بیلبخند چه داغی بالاتر از اینکه مردی را از دست بدهیم که به ما لبخند هدیه میداد. قطعا داغ الوند برای ما التیام پذیر نیست زیرا که او جایگزینی نداشت.
هنرمندی که سلطان خنده ایران است
بهروز رضوی گوینده با سابقه رادیو و تلویزیون، سخنران دیگر این مراسم بود که با حضور پشت تریبون، الوند را سلطان خنده دانست و بیان کرد: «شاید این حرف را بسیاری زده باشند اما ما کسی را از دست دادیم که بانی خندههای ما در سال های اخیر بود، او به واقع سلطان خنده به شمار میآید.»
او ادامه داد: «هیچکس چهره او را بدون خنده در یاد ندارد، اما در نبودش چه میتوان کرد جز غصه خوردن؟ پس بهتر است قدر یکدیگر را بدانیم. او در دامن سینما بزرگ شد و فکر میکرد نوروز امسال هم میتواند مردم را بخنداند. سکته او از غم و غصه نبود بلکه از فشار زیاد کار بود، او آنقدر به فکر مردم بود که از خودش غافل شده بود.»
عزتالله ضرغامی رییس اسبق صداوسیما نیز با حضور در جایگاه، با تاکید بر اینکه نمیتواند واژه مرحوم را برای الوند به کار ببرد، گفت: «این هنرمند همواره در پی شادسازی مردم گام برداشت و هیچ وقت فکر نمیکردیم که یک روز برای تشییع او بیاییم.»
او افزود: «الوند به واقع یک هنرمند کامل، باسواد و خوش ذوق بود که بسیاری از مردم با تماشای آثار او خنده بر لبانشان نشست و چه کاری پرثوابتر از خنداندن مردم داریم؟ آدمهایی هستند که با یک من عسل نیز نمیتوان آنها را خورد اما برخی مانند الوند همیشه خندان، متبسم و پرانرژی هستند.»
عوامل «پایتخت» در شوک درگذشت خشایار الوند
در ادامه این مراسم، سیروس مقدم کارگردان سریال «پایتخت»، با اشاره به سابقه همکاری که با او در این سریال داشته است، گفت: «نمیدانم چه باید بگویم، همکاری ما با الوند و عوامل سریال «پایتخت» در ۱۰ سال گذشته بیشتر از یک روابط کاری بود و از دغدغهها و مشکلات هم با خبر بودیم. ما هنوز در شوک هستیم و فکر نمیکردیم که امروز باید به مراسم تشییع الوند بیاییم.»
او سپس با اشاره به ارتباط او با خانوادهاش، اضافه کرد: «خشایار عاشق همسر و فرزندانش و همیشه سرحال و شاداب بود، حتی ۶۰ صفحه از فیلمنامه را به محسن تنابنده تحویل داد تا کار را شروع کنیم و این اتفاق برای ما ناباورانه است. خشایار خیلی به کارش متعهد بود و هر آنچه که قول میداد را عملی میکرد.»
این کارگردان همچنین گفت: «امروز یک رکن فیلمنامهنویسیمان را از دست دادیم، دوست داشتم صبح از خواب بیدار شوم و ببینم که او زنده است.»
چه فیلمنامه بدی برای زندگیات نوشتی
امیرمهدی ژوله نویسنده و بازیگر که رفاقتی قدیمی با الوند داشت، سخنران دیگر این مراسم بود که سخنانش را با خاطرهای از پیمان قاسمخانی آغاز کرد: «همه دوستان از ناباوریها گفتند، یادم هست در شبی که خشایار از میان ما رفت پیمان قاسمخانی با من تماس گرفت و گفت میگویند کسانی که ایست قلبی میکنند در سردخانه به هوش میآیند اما ما آشنایی در سردخانه نداشتیم که ببینیم خشایار زنده است یا نه.»
او در ادامه خطاب به الوند اینچنین گفت: «فیلمنامه آخرت را چرا اینقدر کوتاه نوشتی؟ مگر میشود در پرده اول قهرمانی که عاشق زندگیاش است را نشان داد و در پرده دوم به ناگهان او را کشت؟ گفتی با دیدن «درباره الی» پایت لرزید اما چه شد از اینکه پسر ۱۲ سالهات خبر فوت تو را به دوستانت بدهد پاهایت نلرزید؟ چه فیلمنامه غلطی برای زندگی خود نوشتی.»
ژوله سپس خطاب به ضرغامی نیز بیان کرد: «آقای ضرغامی من، مهراب و پیمان قاسمخانی در تلویزیون ممنوعالتصویر هستیم و اگر قرار باشد مراسمی برای او در تلویزیون برگزار شود ما نمیتوانیم حضور پیدا کنیم. امیدواریم که ترتیبی فراهم شود تا ما دلمان نسوزد و بتوانیم در مراسم حضور پیدا کنیم.»
در بخش دیگر این مراسم محسن امیریوسفی کارگردان سینما درباره الوند گفت: «خدا حتما خشایار را به خاطر خندههایی که بر لب مردم نشان رحمت میکند و از تو میخواهیم که سفارش ما را نیز پیش خدا بکنی. محسن تنابنده در سریال «پایتخت» یک جملهای دارد و میگوید که من باختم بدم باختم اما خشایار تو واقعا بردی.»
تشکری که فرصت آن را پیدا نکرد
در ادامه مراسم تشییع پیکر الوند، نوبت به الهام ایمانی همسر او رسید تا دقایقی را با حاضران صحبت کند، او با تاکید بر اینکه الوند همواره دوست داشته است همه چیز با شکوه برگزار شود، گفت: «از همه شما که تشریف آوردید ممنونم، خشایار دوست داشت در جشن دنیای تصویر از سه استاد خود تشکر کند اما نتوانست. اولین استادش سیروس الوند برادرش بود و مهران مدیری و سیروس مقدم نیز دیگر افرادی بودند که او میخواست از آنها قدردانی کند.»
سیروس الوند برادر او نیز سپس در حالی که چشمانش اشکبار بود، در سخنانی گفت: «خشایار هنگام تولد بسیار زیبا بود و این اولین تصویری که از او در ذهن دارم همین است، از عروسی او نیز مانند عروسی خودم لذت بردم، او عاشق خانواده و زندگیاش بود. عکس بعدی که از او در ذهن دارم به اتاق احیار باز میگردد که چند دقیقه به او شوک دادند و آخرین تصویری هم زمانی است که در پزشکی قانونی پارچه سفید را از صورتش کنار زدند تا او را شناسایی کنم.»
او ادامه داد: «وقتی فردی در پزشکی قانونی متوجه شد که او نویسنده «پایتخت» است، درخواست کرد که سنگ قبرش را او بسازد.»
داریوش الوند دیگر برادر او نیز با بازگویی خاطرات شیرین الوند برای حضار، بیان کرد: «خشایار هم برادر و هم رفیق من بود، محبوبیت و شهرتی که در بین مردم داشت باعث افتخارم بود و امیدوارم شما هم با دعای خود رسالت مدنظر او درباره خانوادهاش را محقق کنید.»
در پایان منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما نیز با اشاره به جایگاه خانواده الوند در سینما، گفت: «بهاری دلنشین را در نزدیکی بهار از دست دادیم، خانواده الوند یکی از زیباییهای سینمای ایران هستند که نشانگر اصالت، دوستی و صمیمت هستند.»
در پایان نیز پس از خواندن نماز میت، پیکر او به سمت خانه ابدی بدرقه شد.
دیدگاهتان را بنویسید