×
×

در نشست خبری گروه «دبدبه» مطرح شد

  • کد نوشته: 22216
  • موسیقی ایرانیان
  • دوشنبه, ۱۳ام شهریور ۱۳۹۱
  • ۰
  •  سرپرست گروه موسیقی «دبدبه» گفت: احساس کردیم تمایل جوانان به موسیقی ایرانی کم شده است و آرام آرام این موسیقی برایشان در حال فراموش شدن است، خواستیم در این کنسرت کمی هیجان را برای آنها به ارمغان آوریم. به گزارش خبرنگار بخش موسیقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در نشست خبری که صبح امروز _۱۳ شهریور ماه_ […]

  •  سرپرست گروه موسیقی «دبدبه» گفت: احساس کردیم تمایل جوانان به موسیقی ایرانی کم شده است و آرام آرام این موسیقی برایشان در حال فراموش شدن است، خواستیم در این کنسرت کمی هیجان را برای آنها به ارمغان آوریم.

    به گزارش خبرنگار بخش موسیقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در نشست خبری که صبح امروز _۱۳ شهریور ماه_ برای تشریح جزئیات کنسرت گروه «دبدبه» برگزار شده بود،‌ رضا فرهمند گفت: این گروه از سال ۸۲ با حدود ۴۰ نوازنده کار خود را آغاز کرده است، که تاکید ما بر روی سازهای کوبه‌ای صورت می‌گیرد.

    او ادامه داد: تاکید بر سازهای کوبه‌ای در موسیقی ایران بسیار کم بود واز آنجا که جوانان به دنبال هیجان هستند، حدود ۲۷ ساز کوبه‌ای را به گروه اضافه کردیم و این در حالی است که سازهای ملودیک نیز در کنار سازهای کوبه‌ای هنرنمایی می‌کنند.

    سرپرست گروه «دبدبه» افزود: آخرین کنسرت ما سال ۸۸ به مدت چهار شب در فرهنگسرای ارسباران به روی صحنه رفت که به اجرای قطعاتی جدید با رنگ آمیزی منحصر به فرد اختصاص داشت.

    این هنرمند عرصه موسیقی درباره کنسرت آتی گروه «دبدبه» در تالار وحدت گفت: برای این اجرا حدود یک سال و نیم تلاش کرده‌ایم و این کنسرت در دستگاه‌های ماهور و نوا به اجرا درخواهد آمد.

    او درباره قطعاتی که قرار است در این کنسرت اجرا شود‌، توضیح داد: قطعاتی چون «عشق نامه»‌، «نواها»،‌ «سیاده دل»،‌ «زلف دوتا»، «شوق دیدار»، «غایت عشق» و… برای مخاطبان موسیقی ایرانی نواخته خواهد شد.

    در ادامه این نشست محسن فرمانی دیگر سرپرست گروه «دبدبه» اظهار کرد: ۲۷ ساز کوبه‌ای از جمله دف،‌ دایره‌، دمام،‌ دهل‌، کوزه‌، نقاره‌، تیمپو و… در کنار یکدیگر همنوازی می‌کنند و سازهای ملودیکی چون سنتور، بم تار‌ و کمانچه‌ در قطعات به صدا در می‌آیند.

    فرمانی اظهار کرد: کلام این گروه به صورت همخوانی بوده و سه خانم و سه آقا در این کنسرت با یکدیگر می‌خوانند، اشعار کهن ایرانی مانند حافظ، مولانا و خیام نیز‌ اجرا خواهد شد.

    وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دلیل استفاده از عبارت کنسرت بزرگ نگاه کمی به موسیقی است یا خیر،‌ توضیح داد: در این کنسرت کارهای جدیدی ارایه کردیم و حجم نوازندگان زیاد است، سرپرستی کردن ۴۵ نوازنده آن هم بدون حمایت‌های مادی و معنوی کار بسیار بزرگی است، همچنین تفاوت‌های بسیاری در آهنگسازی و تنظیم قطعات خواهیم داشت.

    فرهمند نیز در پاسخ به این سوال گفت: ادعایی نداریم که بخواهیم کاری فراتر از انتظار مخاطب انجام دهیم. اما انتخاب سازها و شیوه اجرا روی سن به گونه‌ای است که مخاطب پس از دیدن کنسرت خودش بزرگی آن را تشخیص خواهد داد. بنابراین چنین قضاوتی را بر عهده مخاطب می‌گذاریم.

    این هنرمند در پایان سخنانش گفت: تمام قطعاتی که در این کنسرت اجرا می‌‌شود از ساخته‌های اعضای گروه است.

    https://musiceiranian.ir/?p=22216
       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *