×
×

جوابیه محسن شریفیان

  • کد نوشته: 178
  • 01 بهمن 1388
  • ۰
  • سایت موسیقی ایرانیان – محمد جلوانی: در پی منتشر شدن سخنان «رضا صادقی» در مجله موسیقی ایرانیان،«محسن شریفیان» پژوهشگر موسیقی بوشهر یادداشتی را به عنوان جوابیه در اختیار مجله موسیقی ایرانیان قرار داده است که می توانید این یادداشت را در ادامه مطلب بخوانید.

  • سایت موسیقی ایرانیان – محمد جلوانی: در پی منتشر شدن سخنان «رضا صادقی» در مجله موسیقی ایرانیان،«محسن شریفیان» پژوهشگر موسیقی بوشهر  یادداشتی را به عنوان جوابیه در اختیار مجله موسیقی ایرانیان قرار داده است که می توانید این یادداشت را در ادامه مطلب بخوانید.

    یادداشت محسن شریفیان
    « در پی اظهارات آقای رضا صادقی در مجله موسیقی ایرانیان، لازم می دانم صحبتهایی را عنوان و برخی نکات را برای روشن شدن اذهان عمومی ذکر نمایم :
    آقای رضا صادقی با بیان این جمله که : «برای من مستند و موثق نبوده که فضا و صاحب اثر این کار مربوط به چه کسی است» به طور ضمنی به اشتباه خود در معرفی قطعه مرثیه در آلبوم سلام آقا اعتراف نموده اند و در هر صورت نباید خود را بعنوان آهنگساز و تنظیم کننده اثر معرفی می کردند. همچنین ایشان اظهار داشته اند در صورت ارائه  سند موثق درباره این قطعه،خالق اثر آنرا حتما در هر مصاحبه ای که امکانش باشد اعلام خواهند کرد. اینجا لازم است متذکر شوم که بهتر است آقای رضا صادقی ابتدا مشکل ثبت ملودی را عمدا یا سهوا به نام خود برطرف نمایند. و سپس در صورت امکان به معرفی خالق اصلی اثر بپردازند .
    لازم به ذکر است که ملودی این نوحه منصوب به ناخدا عباس دریانورد می باشد که وی در سال ۱۳۳۲ درگذشته است و نمی توان انتظار داشت که نتهای مربوط به  این نوحه با خط این هنرمند و یا سند ثبت شده یا این ملودی در وزارت فرهنگ آن زمان وجود داشته باشد همچنان که در این زمان هم امکان ثبت این آثار میسر نیست.
    به هر روی بررسی بافت ملودیک این اثر که از بارزترین و مطرح ترین نوحه های واحد در سینه زنی سنتی بوشهر می باشد و همچنین تحقیقات محلی به وضوح خواستگا و محل تولد آنرا نشان می دهد .
    باید در نظر گرفت که موسیقی نواحی ایران ، به ویژه موسیقی مذهبی بین مردم قداست و احترام ویژه‌ای دارد و نباید با کم لطفی هواداران این موسیقی را جریحه‌دار کنیم.
    اگر هنگام صدور مجوز چنین آثاری کارشناسی صحیح از سوی مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین همکاری و  تعامل با کارشناسان موسیقی نواحی ایران صورت گیرد دیگر  بیش از این شاهد تاراج موسیقی نواحی ایران نخواهیم بود و امکان تکرار اینچنین اشتباهاتی کمتر خواهد شد.
    اصل این اثر با صدای جهانبخش کردی زاده معروف به بخشی که مربوط به سال ۴۵ می باشد را پیوست نموده ام .

    زینب از سوز جگر را با صدای زنده یاد جهانبخش کردی زاده ۱۳۴۵از اینجا بشنوید

    http://www.4shared.com/file/195821983/fec7d68a/kordi_zade_zeinab.html

    زینب از سوز جگر را با صدای رضا صادقی۱۳۸۸

    از اینجا بشنوید

    http://www.4shared.com/file/195835537/a1468cdb/01_-_Track_1.html »

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *