نوازنده موسیقی ایرانی با اشاره به انتشار دو آلبوم در آینده ای نزدیک از شرایط برگزاری جشنواره موسیقی فجر سال جاری و حمایت نکردن دولت از کنسرتهای تک نوازی و بداهه نوازی انتقاد کرد.
پویان بیگلر نوازنده موسیقی ایرانی با اشاره به تازهترین فعالیتهای خود در عرصه موسیقی بیان کرد: مشغول تهیه آلبومی هستم که اگر امکانات انتشار طبق برنامه ریزی های ما فراهم شود بعد از تعطیلات نوروز ۹۶ منتشر می شود. این آلبوم مشتمل بر ساز و آواز و تصنیف هایی از خوانندگان جوانی است که تاکنون فعالیت چندانی در عرصه موسیقی نداشته اند و این اثر به نوعی کار اول آنها در عرصه خوانندگی محسوب می شود. البته چون هنوز اسامی خوانندگان به صورت قطعی مشخص نیست ترجیح می دهم بعد از نهایی شدن درباره معرفی این هنرمندان اطلاع رسانی لازم را انجام دهم.
وی ادامه داد: اثر دیگری که مدتی است روی آن کار می کنم، جمع آوری مجموعه آثار و تک نوازی هایی است که طی این مدت همراه با پژمان حدادی داشتم. این مجموعه ها یا در قالب بداهه نوازی ها و تک نوازی های خودم و یا آثاری هستند که همراه با پژمان حدادی انجام دادم و قرار است بعد از جمع آوری، آنها را در قالب یک آلبوم مستقل در بازار موسیقی منتشر کنم. البته در کنار این مجموعه بنا بر این است که چند اثر تصویری از کنسرت های این چند مدت نیز همراه با این آثار منتشر شود که امیدوارم شرایط ارائه آنها در کنار هم فراهم شود.
این هنرمند عنوان کرد: گویا باید بپذیریم که بخش تک نوازی موسیقی ما در چارچوب القابی چون «موسیقی جدی» یا «موسیقی رسمی» قرار می گیرد که باید درباره آنها احتیاط کنیم. موضوعی که می طلبد در یک نشست تخصصی پیرامون آن بحث و بررسی فراوانی صورت گیرد. به هر حال در همه جای دنیا دولت ها به دلیل اینکه موسیقی های این چنین کمتر مورد توجه و پشتیبانی مالی بخش خصوصی هستند، تلاش می کنند تا حامی مناسبی برای این گونه ها باشند. به عنوان مثال در کشوری مانند هندوستان که امروز به عنوان یکی از مهدها و قطب های تک نوازی در دنیا معرفی شده، این کمک و حمایت های دولتی است که موجب ایجاد چنین فضایی شده است.
بیگلر گفت: همه می دانیم که برگزاری کنسرت تک نوازی و بداهه نوازی به لحاظ گیشه بار اقتصادی ندارد و این دولت ها هستند که می توانند با حمایت های اقتصادی به بار فرهنگی ماجرا توجه کنند تا موارد دیگر. هنرمندانی مانند ما همیشه در حال برنامه ریزی برای اجرای برنامه زنده هستند اما وقتی بودجه کافی برای برگزاری این کنسرت ها وجود ندارد بنابراین نمی توانیم امیدوار به برپایی مستمر کنسرت ها باشیم. البته به همراه پژمان حدادی مدتی است برنامه ریزی هایی برای برگزاری کنسرت در خارج از کشور و حضور در چند فستیوال بین المللی داریم که به زودی جزییات آن اعلام می شود.
این نوازنده تار که چندی پیش در بخش تک نوازی سی و دومین جشنواره موسیقی فجر در فرهنگسرای نیاوران تهران به اجرای آثاری پرداخته بود در بخش دیگری از صحبت های خود تصریح کرد: تا آنجا که بنده اطلاع دارم در هیچ کجای دنیا چشم مسئولان جشنواره های بین المللی به گیشه نیست و برای آنها حضور نوازندگان و هنرمندان دارای اهمیت است که می توانند توسط آنها به معرفی فستیوال خود بپردازند و یا سکوی پرتابی برای هنرمندان باشند اما افسوس که در جشنواره های ما چنین اتفاقی نمی افتد و گروه هایی که از اسم و رسم کمتری برخوردارند شرایط خوبی هم در جشنواره ندارند.
وی در پایان عنوان کرد: متاسفانه در جشنواره ای که پشت سر گذاشتیم امکانات تبلیغاتی گروه های شرکت کننده در بخش موسیقی ایرانی بسیار ناچیز بوده و فقط به درچند پوستر اینترنتی در تعدادی از شبکه های مجازی و مواردی از این دست محدود شد؛ موضوعی که اصلا در سطح جشنواره نبوده و به نوعی «کار راه انداختن بود» که نارضایتی زیادی را برای ما فراهم کرد. اگر چه من بر این باورم که بودجه جشنواره موسیقی فجر در یک مقیاس کلی شاید زیاد نباشد اما در حدی هست که بتوانیم به بخش فرهنگی آن بیشتر از بخش پاپ نگاه کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید