×
×

دارنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی جشنواره فیلم فجر:

  • کد نوشته: 107191
  • 20 اردیبهشت 1395
  • ۰
  • موسیقی‌دان و آهنگساز مطرح کشورمان با اشاره به خلاء و کمبود آموزش موسیقی نواحی و محلی در محیط‌های دانشگاهی گفت: باید دانشجویان موسیقی با سرفصل های این نوع از موسیقی آشنا شوند. بهزاد عبدی موسیقی‌دان و آهنگساز مطرح کشورمان با بیان اینکه موسیقی نواحی و محلی سرزمین ما سرشار از ملودی‌های غنی و فواصلی است […]

    دارنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی جشنواره فیلم فجر:
  • ۱۷۷۵۴۷۲موسیقی‌دان و آهنگساز مطرح کشورمان با اشاره به خلاء و کمبود آموزش موسیقی نواحی و محلی در محیط‌های دانشگاهی گفت: باید دانشجویان موسیقی با سرفصل های این نوع از موسیقی آشنا شوند.

    بهزاد عبدی موسیقی‌دان و آهنگساز مطرح کشورمان با بیان اینکه موسیقی نواحی و محلی سرزمین ما سرشار از ملودی‌های غنی و فواصلی است که به شدت مدرن هستند، گفت: به عقیده‌ی من ریشه‌ هر هنری به از دل خاک برآمدن آن هنر برمی‌گردد و هر قدر آن هنر ریشه‌دارتر باشد، غنی‌تر است

    آهنگساز اُپراهای عاشورا و مولوی ادامه داد: البته این دلیل نمی‌شود که امروز ما فقط به این نوع از هنر بپردازیم اما قطعا بررسی و شناخت آنها به شدت لازم و ضروری است. در واقع ما باید بدانیم که ملودی‌های موسیقی نواحی و محلی که از سالیان دور به صورت سینه به سینه به ما رسیده، از کجا آمده و بر چه اساسی شکل گرفته است.

    عبدی ادامه داد: وقتی ما این موارد را بدانیم و درباره فواصل یا اینتروال‌های ملودی‌های محلی‌مان اطلاعات و شناخت کافی داشته باشیم آن‌وقت می‌توانیم این فواصل را گرفته و آنها رشد و گسترش بدهیم.

    وی افزود: نباید فراموش کنیم که آهنگسازانی مانند کلود دبوسی یا موریس راول و بسیاری از آهنگسازان برجسته مکتب امپرسیون، خودشان را کشتند تا بتوانند به فواصل پنتاتونیک که ریشه آنها به پنج هزار سال قبل در کشور چین برمی‌گردد، نزدیک بشوند. حالا ما در دل خودمان و در نقاط مختلف کشورمان انبوهی از این فواصل و در واقع مُدهای ایرانی را داریم که بسیاری در دنیا آرزو دارند به چنین منابعی دسترسی داشته باشند.

    این دارنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی جشنواره فیلم فجر با اشاره به خلاء و کمبود آموزش موسیقی نواحی و محلی در محیط‌های دانشگاهی، تصریح کرد: وظیفه همه‌ ماست که درباره موسیقی نواحی و محلی بررسی کنیم، فواصل آنها را استخراج کنیم و سپس به صورت آکادمیک‌ آنها را آموزش بدهیم تا سطح موسیقی کشورمان بالا برود.

    وی یادآور شد: البته قرار نیست که حتما کتاب‌های قطوری در این‌باره نوشته بشود، اما حداقل باید در حد یک جزوه و به صورت سرفصل‌ در دروس دانشگاهی به آنها اشاره بشود و دانشجوهای موسیقی با آنها آشنا شوند.

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *