تدوین گر و مدیرمسئول پرونده «مهارتهای دستی ساختن ونواختن دوتار» از آغاز مرحله ارزیابی این پروژه توسط کارشناسان یونسکو خبر داد.
بهروز وجدانی پژوهشگر و تدوینگر پرونده «مهارتهای دستی ساختن و نواختن دوتار» گفت: طبق برنامهریزیهایی که از مدتها قبل انجام گرفته بود، پرونده «مهارتهای دستی ساختن و نواختن دوتار» ازچندی پیش برای ثبت جهانی میراث فرهنگی ناملموس یونسکو در سال ۲۰۱۹ به دو زبان فرانسه و انگلیسی ارسال شده که طبق آخرین خبرها این پرونده هم اکنون در مرحله ارزیابی قرار گرفته است.
وجدانی افزود: این پرونده یکی از سهمیههای جمهوری اسلامی ایران در ثبت پروندهها در فهرست میراث جهانی ناملموس ۲۰۱۹ یونسکو است که در سال ۲۰۱۸ تدوین و به یونسکو ارسال شده است. البته یکی از دلایلی که ما ۱۸ ماه قبل از بررسی نهایی یونسکو، پرونده را ارسال کردیم، به این دلیل است که یونسکو زودتر قبول کند پروندهای مانند «هنر و مهارت های سنتی ساختن و نواختن دو تار» از طرف جمهوری اسلامی ایران ارسال شده است.
وی ادامه داد: در این چارچوب یک گروه بیست نفره که تا زمان اعلام رسمی کسی از نام اعضای آن خبر ندارد، هم اکنون مشغول بررسی آثار هستند. نتایج این پرونده پس از بررسی هیات داوری و ارزیاب در آذر ماه سال ۹۸ طی اجلاسی که در کشور کلمبیا به میزبانی یونسکو برگزار میشود به صورت نهایی اعلام میشود که امیدوارم با تلاشهایی که در این زمینه توسط سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انجام گرفته، بتوانیم شاهد ثبت جهانی این پروژه باشیم.
این پژوهشگر موسیقی اقوام ایران در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: پرونده «مهارتهای دستی ساختن و نواختن دوتار» جزو پروژههای ملی ماست و مانند پروژه کمانچه به صورت مشترک به یونسکو ارسال نشده است. از این جهت وقتی پرونده باز میشود کشورهای دیگری که در این زمینه صاحب ارائه پروژهای هستند میتوانند به پرونده ملحق شوند. اما به طور کلی آنچه به یونسکو ارائه شده، تحویل یک پرونده ملی برای هیات ارزیاب است که امیدوارم در برگیرنده نتایج مثبتی برای ما باشد.
دیدگاهتان را بنویسید