سالار عقیلی در مراسم رونمایی از آلبوم «دوران عشق» تاکید کرد محدودیتهای ایجاد شده برای موسیقی ایرانی به ویژه در صدا و سیما و میدان دادن به کارهای پاپ، از مخاطبان موسیقی ردیف دستگاهی کاسته است.
به گزارش سایت خبری و تحلیلی «موسیقی ایرانیان» و به نقل از خبرانلاین، صبح امروز، پنجشنبه چهارم خرداد، نشست خبری و مراسم رونمایی از آلبوم «دوران عشق» با صدای سالار عقیلی و آهنگسازی جمشید صفرزاده در شهرکتاب ابنسینا واقع در شهرک غرب برگزار شد.
از جمله حاضران در این مراسم به جز عقیلی و صفرزاده میتوان به فخرالدین صدیقشریف، بازیگر سینما و تلویزیون و مجید مولانیا نوازنده تار و از اعضای گروه سور اشاره کرد.
در ابتدای این مراسم سالار عقیلی گفت: «آلبوم «دوران عشق» حاصل زحمات جمشید صفرزاده و گروه سور است که چند سالی هست در خدمتشان هستم و به زودی نیز کار دیگری با آهنگسازی صفرزاده منتشر خواهم کرد و سپاسگزارم از مجید مولانیا بنیانگذار این گروه که موجب رسیدن این اثر به دست شما شد.»
این خواننده موسیقی اصیل ایرانی ادامه داد: «ما تلاش کردیم کارمان را در «دوران عشق» به گونهای انجام دهیم که به اثری ماندگار تبدیل شود و برای همین هم به سراغ دستگاه چهارگاه رفتیم که به ندرت در موسیقی ایرانی استفاده میشود. دلیل فراموش شدن چهارگاه نیز چیزی جز دشوار بودنش نیست. این دستگاه فراز و نشیبهای بسیاری دارد و مثلا در گوشههای حصار و مخالف نتها در جایی قرار میگیرند که خواننده ناچار میشود از اوج صدایش استفاده کند و همین امر بر او دشوار میآید.»
خواننده قطعه «وطنم» افزود: «ما در «دوران عشق» گوشه منصوری را اجرا کردهایم که با حضور نوازنده جوان و بااستعداد کمانچه و ویلن علیرضا دریایی حاصل خوبی هم به دست آوردیم. حدود ۲۰ سال پیش که در خدمت استاد صدیق تعریف تلمذ میکردم این گوشه را اجرا کردم و بعد متوجه شدم استاد ایرج خواجهامیری حدود ۴۰، ۴۵ سال پیش همین گوشه را اجرا کردهاند و من هر بار که آن را گوش میدهم اشک میریزم.»
در ادامه صدیقشریف گفت: «سالار عقیلی خود معنای عشق است و همانطور که او با صدای استاد ایرج اشک میریزد، من با صدای او اشک میریزم. من از زمان ساخت سریال «تبریز در مه» (محمدرضا ورزی- ۱۳۷۹) با سالار عقیلی آشنا شدم و خوشحالم که هنوز هم افتخار بودن در کنارش را دارم.»
در ادامه، جمشید صفرزاده آهنگساز آلبوم «دوران عشق»، نوازنده سنتور و از اعضای گروه سور گفت: «در زمانهای هستیم که خوانندگان سعی میکنند با اجراهایی سطحی و همهگیر نظر عامه مردم را به خود جلب کنند و خوشحالم که در همین زمانه سالار عقیلی دستگاه دشوار چهارگاه را انتخاب کرد. من و مجید مولانیا از سال ۱۳۸۷ گروه سور را پایهگذاری کردیم و بودن عقیلی به عنوان خواننده در کنارمان در آلبوم «دوران عشق» باعث خوشحالیمان است. این آلبوم اولین بار در اسفند ۹۵ منتشر شد و با توجه به اتمام نسخههای سری اول آن در بازار و با توجه به این که این بار کلیپهای تصویری هم برایش ساختیم، تصمیم گرفتیم مجددا همراه با CD تصویری رونماییاش کنیم.»
مجید مولانیا نوازنده تار هم گفت: «کار گروهی کردن و حفظ و نگهداری گروه بسیار دشوار است اما خوشحالیم که تا به حال در سه آلبوم سالار عقیلی را در کنار خود داشتهایم و دو آلبوم دیگر نیز با همکاری او در دست انتشار داریم. اولین کار ما با سالار عقیلی زمانی بود که گروه سور هنوز تازهکار بود و وسواس و حساسیت بسیار زیادی داشتیم که حاصلش «یار مست» (۱۳۹۲) شد و تنها خوانندهای که آن زمان به اندازه خود ما بر کارش وسواس داشت، سالار عقیلی بود.»
عقیلی در مورد این که چرا نشست خبری آلبوم «دوران عشق» را صبح زود برگزار کردهاند هم گفت: «خیلیها به ما گفتن چرا رونماییتان را گذاشتهاید ۱۰ صبح؟! باید بگویم دستگاه چهارگاه، دستگاهی است که خبر از طلوع و سپیدهدم میدهد و صبح زود خیلی میچسبد.»
او در ادامه با اشاره به آلبوم «یار مست» گفت: «من همیشه برای خواندن هر کاری اول از همه با همسرم حریر شریعتزاده مشورت میکنم و مطمئنم اگر او خوشش بیاید مخاطب هم خوشش خواهد آمد. وقتی مجید مولانیا ماکت این آلبوم را به من داد تا آن را گوش کنم، گفتم نمیخوانمش! اما همسرم گفت بخوان و حتما میگیرد که اتفاقا همین طور هم شد و به گفته شرکت پخشکنندهاش، ایران گام، جزو آلبومهای پرفروش آن سال بود.»
عقیلی سپس در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که از او پرسید آیا میتوان گفت خوانندگان موسیقی اصیل ایرانی نسبت به آواز بیتوجه شدهاند و بیشتر به سمت تصنیف میروند یا نه گفت: «من چندان با این مسئله موافق نیستم. موسیقی اصیل ایرانی از نظر من مانند تختجمشید است یا سیوسه پل. آیا شما هیچ وقت میتوانید اینها را فراموش کنید؟! لالاییهایی که مادران در گوش نوزادانشان میخوانند بی اینکه خود بدانند گوشه بختیاری و موالف در دستگاه همایون است پس این موسیقی از کودکی در جان ما نفوذ میکند. بخشی از علت دوری ما از آواز در موسیقی اصیل ایرانی به تاکید همه جانبه تمام رسانهها بر موسیقی پاپ برمیگردد. من نمیگویم موسیقی پاپ بد است یا نباید گوش داد، اتفاقا گوش دادن موسیقی پاپِ خوب خیلی هم خوب است و من خودم خیلی وقتها در ماشینم گوگوش گوش میکنم. (با خنده) ابایی هم از گفتنش ندارم و همسرم هم میداند.»
او ادامه داد: «شبکههای ماهوارهای فارسی زبان که تمام تمرکزشان بر موسیقی پاپ است و صدا و سیمایمان هم یا چیزی پخش نمیکند یا پاپ پخش میکند. وقتی ما محلی برای عرضه و ارائه این هنر نداریم، چطور در انتظار جذب مخاطب نشستهایم؟!»
این موسیقیدان افزود: «من در «دوران عشق» حداقل ۳۲، ۳۳ دقیقه آواز خواندهام اما میشنوم از کسانی که میگویند به جای آواز خواندن تصنیف بخوانیم. شنیدهام که از استاد حسن کسایی نقل میکنند که از او درخواست کردند ساز بزند و گفتند طوری بزنید که مردم خوششان بیاید! استاد گفت من طوری میزنم که خودم خوشم بیاید، مردم سطح سلیقهشان را بالا بیاورند. جواب ما نیز به کسانی که میگویند تصنیف جایگزین آواز شود، همین است.»
سالار عقیلی در پایان گفت: «وقتی صدا و سیمای ما صدای استاد مُسَلَم آواز ایرانی محمدرضا شجریان را از مردم دریغ میکند و حتی ساز را نشان نمیدهد، چه توقع دیگری جز آنچه اکنون هست، میتوان داشت.»
عکسها: تسنیم
دیدگاهتان را بنویسید