کتاب «حیات سازها در تاریخ موسیقایی ایران، از دورهی ایلخانیان تا پایان صفویه» تالیف نرگس ذاکر جعفری از سوی مؤسسه فرهنگی هنری ماهور منتشر شد.
به گزارش سایت خبری و تحلیلی «موسیقی ایرانیان»، هدف اصلی این کتاب مطالعهی دگرگونیهایی است که در حیات سازها و ساختمان ریختشناسانهی آنها در دورهای پانصدساله از تاریخ ایران رخ دادهاند، با مطالعه و بازنگری رسالات موسیقی قدیم ایران و متون تاریخی و اجتماعی و همچنین منابع تصویری، به بررسی حیات سازهای ایران در دورهی تاریخی ایلخانیان تا پایان صفویه و چگونگی صعود و افول این سازها در این ادوار تاریخی پرداخته شده است.
این کتاب در دو بخش و هفت فصل تدوین شده است. و نویسنده در مقدمه، اشارات کوتاهی به رویدادهای تاریخی و اجتماعی ایران در دورهی ایلخانیان تا پایان صفویه داشته است. در بخش اول به ریختشناسی سازهای رایج در دورههای یادشده پرداخته شده که سه فصل کتاب را به خود اختصاص داده است. در این بخش برای توصیف جنبههای ریختشناسانهی سازها به منابع مکتوب و منابع تصویری مراجعه شده است.
در بخش دوم نویسنده موارد اجرایی و تحولات سازها را در دورههای تاریخی مذکور مطالعه کرده که چهار فصل کتاب را در برمیگیرد. در این فصول مباحثی چون فنون نوازندگی، موقعیتهای کاربردی، تغییرات و دگرگونی سازها، مطالعهی تطبیقی سازها در دورههای ایلخانی، تیموری و صفوی، و در نهایت عوامل مؤثر در حیات سازها از لحاظ صوتی، اجتماعی و تصویری مطرح شدهاند.
کتاب «حیات سازها در تاریخ موسیقایی ایران، از دورهی ایلخانیان تا پایان صفویه» تالیف نرگس ذاکرجعفری از سوی مؤسسهی فرهنگی هنری ماهور منتشر شد.
دیدگاهتان را بنویسید