یک خواننده موسیقی ایرانی گفت: اگر امروز اعلام میکنیم وضع هنر خوب نیست، دلیل آن فقط لغو مجوز کنسرت نیست، بلکه وضعیت تولید، نشر و اثرگذاری موسیقی بر جامعه مناسب نیست و اثرگذاری موسیقی امروز بر جامعه بسیار کم است.
علیرضا قربانی در جشن امضای آلبوم «دخت پریوار» در اصفهان اظهار کرد: امروز وضع موسیقی و هنر، مطلوب نیست و در واقع باید گفت که هنوز هنر، وضع روبه سامانی پیدا نکرده و در این میان، موسیقی که همواره در میان هنرها ضربه بیشتری خورده، هنوز سامانی آنگونه که باید و شاید پیدا نکرده است.
او ادامه داد: در کنار موسیقی، وضعیت تئاتر هم تعریفی ندارد و وضع سینما از هر دو این هنرها بدتر است. بهطور کلی، وضع هنر خوب نیست و علل مختلفی دارد که مهمترین آنها بیشک وضعیت اجتماعی، سیاسی، معیشتی و به تبع آن، وضعیت فرهنگی است که اساس آن مطلوب نیست.
این خواننده موسیقی سنتی بیان کرد: من به باز شدن فضا برای فرهنگ، هنر و بویژه موسیقی امیدوارم، اما هنوز باز شدن فضا برای فعالیت را حداقل شخصا حس نکردهام. البته در چند روز گذشته مثل اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حرکتهای خوبی انجام داده و برای عدهای که سابقه طولانیتری در عرصه موسیقی کشور دارند، راحتتر مجوز آلبوم و کنسرت صادر میکند و برای شهرستانها نیز قرار شده که بیشتر تصمیمگیریها حداقل در حوزه موسیقی به ادارههای کل استانها واگذار شود و دیگر، خبری از استعلامهای عجیب و غریب از تهران نباشد.
وی درباره موسیقیهای تلفیقی، بخصوص موسیقی تلفیق سنتی و پاپ، اظهار کرد: در این نوع موسیقی، چیزی به جهت محتوایی و تکنیکی ارائه نشده است. البته این مدل موسیقی، یک گذار است و نشانه تغییرات و تحولات بارزی است که باید رخ دهد تا این مدل نیز به تثبیت برسد. خوشبختانه این موسیقی امروز به قدری در حال تکثر است که قطعا بعدها خود به خود کنار خواهد رفت.
این خواننده ادامه داد: اصفهان و پس از آن، شیراز شهرهایی هستند که در آنها میتوان خاطرهانگیزترین کنسرتها را برگزار کرد، چراکه مخاطبان در این دو شهر، متوجه موسیقی هستند و هر دو مهد فرهنگ و هنر ایرانیاند. البته متأسفانه درباره حضور نیافتن بانوان روی سن، گاهی صحبتهایی میشود و این واقعا چیزی جز بیمهری و کمتوجهی به موسیقی نیست که بانویی نتواند روی صحنه بنوازد.
قربانی درباره آلبوم «دخت پریوار» نیز توضیح داد: این دومین کار من و مهیار علیزاده است و یک منشأ و روندی است که نوشتن جوانان در موسیقی ارکسترال را عوض کرد و نوعی موسیقی که در آن، آواز به تنهایی خوانده میشود در این آلبوم تکرار شده است. اشعار عاشقانه در این کار از قدیمیترین شاعران تا جوانترین آنها وجود دارد؛ این شعرها از سعدی، عراقی و عطار نیشابوری تا ابیاتی از هوشنگ ابتهاج، فریدون مشیری، قیصر امینپور و علیرضا کلیایی را شامل میشود.
دخت پریوار شامل ۱۱ قطعه (۸ اثر با کلام و سه قطعه سازی) است و در آن تلاش شده که قطعات ارکسترال نمود بیشتری داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید