×
×

«تار و تاریخ» در شهر قلعه‌ها چه می‌کند؟

  • کد نوشته: 440673
  • 11 دی 1348
  • ۰
  • پروژه «تار و تاریخ» با طراحی و آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد، با آهنگ «مستانه» به قلعه ازنوجان در شهر خمین سفر کرد.
    «تار و تاریخ» در شهر قلعه‌ها چه می‌کند؟
  •  به نقل از روابط عمومی پروژه «تار و تاریخ»، تابلو موزیکالِ «مستانه» اثری تازه از پروژه «تار و تاریخ» با آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد با شعری از عراقی تولید شده است.

    اهالی «تار و تاریخ» برای ضبطِ تصویریِ این اثر به استان مرکزی و شهر خمین سفر کرده‌اند تا خود را به روستای ازنوجان برسانند.

    در این اثر میدیا فرج نژاد تار نواخته، علیرضا درویش آواز خوانده و هومان حیدری دف نواخته است.

    میدیا فرج‌نژاد آهنگساز و طراح پروژه «تار و تاریخ» درباره تابلوموزیکال «مستانه» یادداشتی نوشته که در ادامه متن آن را می‌خوانید:

    اگر بنا باشد تکراری‌ترین تجربه «تار و تاریخ» را بگویم، قطعاً دیدن بناهای تاریخی بزرگ و رها شده و در حال تخریب است! بناهایی که در هر کشوری به آنها افتخار، رویشان تبلیغ و برای بازسازی و نگهداری شان هزینه می‌شود.

    در برخی از شهرها به واسطه تاریخ متفاوتشان تعداد این بناها بیشتر و در برخی شهرها کمتر است و خمین در استان مرکزی قطعاً یکی از شهرهایی است که از نظر عدم توجه به بناهای تاریخی اوضاع بسیار بدی دارد. انگار وجود این قلعه‌ها و دژها و ارگ‌ها هیچ ارزشی ندارد! باور بفرمایید چیزهایی دیدم که حتی برای ما که در ایران زندگی می‌کنیم هم تعجب آور است!

    شهرستان خمین دارای صد و هفده قلعه است! که قدیمی‌ترین آنها در روستای ازنوجان متعلق به دوره قبل از حمله مغول و جدیدترین آنها متعلق به دوره قاجاریه است. نمی‌دانم شاید فراوانی این قلعه‌ها در این بخش از کشور باعث شده تقریباً هیچ پاسبانی و نگهداری از این قلعه‌ها نشود و باید عاشق باشید تا رازهای نهفته در این بناها را ببینید و بشنوید و درک کنید؛ برای ما عاشقان هنر و میراث فرهنگی این بناها خرابات است و ما مستانش و به قول عراقی: اسرار خرابات به جز مست نداند / هشیار چه داند که درین کوی چه راز است؟

    قطعه «مستانه» را پویا پایور میکس و مسترینگ کرده و ضبط آن در استودیو ۵۴ انجام شده است. ضمن اینکه کارگردانی، تدوین و تصویرِ این اثر کاری از مرتضی حاج محمدی و گرافیت میلاد فاتحی است. نشر بین‌المللی این آهنگ هم برعهده موسسه فرهنگی هنری نغمه سازان دلنشین است.

    پروژه «تار و تاریخ» حدود سه سال است که کار خود را با تمرکز بر ساخت قطعاتی برای بناهای تاریخی ایران آغاز کرده است. در این پروژه تاکنون حدود سیصد تن از هنرمندان سراسر کشورمان حضور داشته‌اند.

    تا کنون ۲ آلبوم رسمی از آثار «تار و تاریخ» به صورت جهانی منتشر شده و آلبوم تازه‌ای از این پروژه در آینده‌ای نزدیک منتشر خواهد شد.

    منبع: سایت خبری و تحلیلی موسیقی ایرانیان Musiceiranian.ir
       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *