×
×

با آهنگسازی صادق چراغی و آواز وحید تاج
آلبوم موسیقی «بخارا» رونمایی شد

  • کد نوشته: 431289
  • 16 مرداد 1400
  • ۰
  • آلبوم موسیقی «بخارا» با آهنگسازی «صادق چراغی» و به خوانندگی «وحید تاج» و «افضل شاه شادی» (هنرمند تاجیکی) رونمایی شد.
    آلبوم موسیقی «بخارا» رونمایی شد
  • آلبوم موسیقی «بخارا» با آهنگسازی «صادق چراغی» و به خوانندگی «وحید تاج» و «افضل شاه شادی» (هنرمند تاجیکی) رونمایی شد.

    به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بنیاد رودکی، نشست خبری رونمایی از آلبوم بخارا نشست خبری این رویداد با حضور چراغی، تاج امروز (چهارشنبه، سیزدهم مرداد) برگزار شد.

    چراغی در این نشست گفت: رودکی و فردوسی همواره دغدغه‌ای دیرینه برای من بودند که چندی پیش اثری درباره فردوسی تولید و خوشبختانه با استقبال خوبی هم مواجه شد. در حوزه رودکی هم همواره به عنوان یک پژوهشگر دغدغه‌های زیادی داشتم و بر این باورم که تمرکز روی آثار این شاعر کار بسیار سختی است که امروز بعد از ۱۵ سال به بار نشسته و من از بنیاد رودکی قدردانی می‌کنم که در این راه همراهم بود.

    این آهنگساز و پژوهشگر بیان کرد: در این کار به دو موضوع بیشتر دقت داشتم. اول اینکه ما در بسیاری موارد دچار فراموشی می‌شویم و سعی نمی‌کنیم که بیاییم برای یک بار هم که شده کارهای رودکی را بخوانیم و با مفاهیم آن آشنا شویم. بنابراین یکی از اهداف ما در تولید این آلبوم ایجاد شرایطی برای معرفی بهتر و بیشتر رودکی به مردم بود.

    از سوی دیگر استفاده از سازهای محلی ایرانی که متاسفانه در کشورمان به عنوان سازهای درجه دوم برای مردم معرفی شده در کنار توجه به هم افزایی به کشورهای فارسی زبان با هم از دیگر نکاتی بود که به آن توجه داشتیم و من از افضل شاه شادی خواننده تاجیکستانی قدردانی می‌کنم در این پروژه و همراهی با وحید تاج مشارکت ویژه‌ای داشت.

    چراغی تصریح کرد: در زمینه فرهنگ و ادبیات ایرانی کم کارتر از کشورهای فارسی زبان هستیم و این بسیار ناراحت کننده است که خیلی از آهنگسازان و هنرمندان موسیقی ما آنچنان که باید روی کارهای شاعران بزرگی چون رودکی تمرکز نمی‌کنند.

    چراغی در پاسخ به این پرسش که چه تمهیداتی برای بهتر شنیده شدن آلبوم بخارا در نظر گرفته شده، گفت: تمام تلاشم را کردم که این کار بتواند با مخاطب ارتباط خوبی برقرار کند و فضایی را به وجود آورد تا همه مردم اثر را گوش کنند. این فضا در آلبوم فردوسی هم که سال ۸۴ دیده شد و ما شاهد این بودیم که فضای موسیقایی توانست در عرصه اقتصادی نیز مورد اقبال مخاطب قرار بگیرد.

    باید فرزندان‌مان را با ادبیات ایران بیشتر آشنا کنیم

    وحید تاج خواننده آلبوم بخارا هم در این نشست خبری گفت: این کار در روزهای پایانی سال ۹۹ به من پیشنهاد شد و باید بگویم کار بسیار سختی بود، این در حالی است که تا به آن روز هم پیش نیامده بود که به اشعار رودکی تا این حد متمرکز نگاه کنم. اما با توجه به نزدیکی مفاهیم اشعار این شاعر بزرگ که بازندگی امروز همه ما در ارتباط هست پذیرفتم که در این کار حضور داشته باشم. پروژه‌ای که در قالب یک کار با هنرمندان تاجیکستانی صورت می‌گیرد و امیدوارم بتواند بیشتر از اینها میان مردم دیده شود. ما اگر بتوانیم بچه‌های خودمان را با ادبیات ایران بیشتر از اینها آشنا کنیم قطعاً با اتفاقات خوشایندی مواجه می‌شویم که می‌تواند در پیشبرد اهداف فرهنگی ما تاثیرگذار باشد.

    این خواننده موسیقی ایرانی با اشاره به ضعف کارهای موسیقایی اخیر، ایراد را متوجه محتوا و شعر دانست و گفت: اگر ما به اصل ادبیات و محتوای ارزشمند توجه کنیم قطعاً شاهد اتفاقات بهتری هستیم. از سوی دیگر من معتقدم موسیقی اقوام ایران هم می‌تواند در هم نشینی با موسیقی ایرانی شرایط بسیار ارزشمندی را فراهم کند. فضایی که هم اکنون به دلیل شرایط کرونایی هنرمندان این عرصه را نیز تحت تاثیر قرارداده است.

    ۱۰ سال آینده متوجه اندیشه نهفته آلبوم می شوید

    وی درباره اهمیت نقش آواز در موسیقی ایرانی و تولیدات آن گفت: متاسفانه ذائقه‌ها عوض شده و اکنون ما در شرایطی هستیم که شاید خیلی ها از آوازهای یک آلبوم خوششان نیاید، اما من معتقدم ما باید حافظ آواز ایرانی به عنوان یکی از اصلی‌ترین تکنیک‌های موسیقی ایرانی بوده و معتقد باشیم که آواز همچنان طرفداران خود را دارد.

    تاج در بخش دیگری از صحبت‌های خود بیان کرد: ممکن است این آلبوم در این مدت مخاطب چندانی نداشته باشد، اما مطمئن باشید که ۱۰ سال آینده متوجه اندیشه نهفته در این آلبوم می‌شوید که دربرگیرنده چه ارزش‌ها و توانمندی‌هایی است. آلبوم «بخارا» به اعتقاد من یک اتفاق بسیار ارزشمند موسیقایی است که آیندگان می‌توانند متوجه زحمات آهنگساز و دست‌اندرکاران شوند. البته که این امیدواری وجود دارد که در این روزها مخاطبان متوجه ارزشمندی‌های این اثر موسیقایی شوند که ترکیبی از سازهای موسیقی نواحی و موسیقی ایرانی است و می‌تواند در چارچوب جذابیت‌های شنیداری قرار گیرد که شنوندگان هم می‌توانند با آن ارتباط بگیرند.

    منبع: موسیقی ایرانیان
       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *