×
×

رونمایی از دو سامانه جدید
سیدزاده: برنامه ما برای ۱۴۰۰ به بلوغ رساندن هنر کارت است

  • کد نوشته: 427654
  • 24 اسفند 1399
  • ۰
  • نشست رسانه‌ای مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با موضوع تشریح عملکرد این مجموعه روز یکشنبه ۲۴ اسفندماه در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
    سیدزاده: برنامه ما برای ۱۴۰۰ به بلوغ رساندن هنر کارت است
  • نشست رسانه‌ای مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با موضوع تشریح عملکرد این مجموعه روز یکشنبه ۲۴ اسفندماه در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

    سیدحسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ابتدای این نشست گفت: سال سخت و عجیبی را پشت سر گذاشتیم و از این حیث در یک مقطع حساسی بودیم که بلایی جهانی بود و همه را در هم پیچید. بدون تردید تاریخ دوران زندگی ما به دوران قبل و بعد از کرونا تقسیم می‌شود که اگر خاطراتش را به فرزندانمان بگوییم به سختی باور می‌کنند و امیدوارم اسنادی داشته باشیم که چه مقطعی را گذرانده‌ایم. بزرگ‌ترین گواه هم البته این است که بسیاری از مردان و زنان ایران را از ما گرفت که ما حتی نتوانستیم بر سر مزار آن‌ها باشیم. به همین جهت امروز به شکلی نمادین هنرکارت علی اکرمی و روح‌الله رجایی دو عزیز روزنامه نگاری که طی ماه‌های گذشته به دلیل کرونا دار فانی را وداع گفتند به خانواده این عزیزان تقدیم می‌شود.

    او ادامه داد: یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی که در سال ۹۹ صورت گرفت، طولانی‌ترین تعطیلی فعالیت‌های صنوف مختلف فرهنگ و هنر بود که این به معنای از کار افتادن کسب‌وکارهای مرتبط با حوزه فرهنگ و هنر است. شرایطی که واقعاً دشوار بود و موجب ایجاد فضایی شد که در این زمینه مشکلات زیادی به وجود آمد. حتی ذهنیت من این بود که در سال ۹۸ به دلیل رکود اقتصادی‌ای وجود داشت، شاهد بازگشت سرمایه در عرصه فرهنگ و هنر نباشیم. متاسفانه در سال ۹۹ غیر از توقف کسب و کارها، اقتصاد نیز دچار رکود شد و همین نشان دهنده این موضوع است که جامعه فرهنگ و هنر نیازمند برنامه و پشتیبانی جدی است.

    وی افزود: کرونا به صورت جدی به مجموعه ما نشان داد که اگر کوتاهی در وظایفمان کنیم قطعاً موضوع فرهنگ و هنر با آسیب جدی مواجه می‌شود. به عبارتی اگر در این حوزه حمایت‌های برنامه‌ریزی شده‌ای صورت نگیرد ما با چالش‌های زیادی مواجه خواهیم شد. از این جهت نهایت تلاش خود را انجام دادیم تا در صندوق اعتباری هنر فعالیت‌هایی را انجام دهیم. ما می‌دانیم در این حوزه نسبت به معیار و اهداف عالی خود فاصله زیادی داریم و اگر هم تاکنون کوتاهی در این زمینه شده از تمامی اهالی فرهنگ و هنر عذرخواهی می‌کنم.

    او تاکید کرد: ما در حوزه سهم بیمه هنرمندان عضو سازمان تأمین اجتماعی با چالش زیادی همراه بودیم اما با تعامل ویژه‌ای که با این مجموعه صورت گرفت علیرغم بار ویژه مالی در این حوزه داشتیم ما توانستیم حق بیمه سه ماهه اول سال ۹۹ هنرمندان را رایگان پرداخت کنیم. در این راه هم متوجه شدیم که این حمایت، حمایت مهمی است که به شدت روی آن تاکید داریم. شرایطی که به نوعی مهم‌ترین کار دولت است. ما در حوزه اعطای تسهیلات هم حجم قابل توجهی از تسهیلات را به اهالی محترم فرهنگ و هنر دادیم که گزارش کامل فعالیت‌های آن خدمتتان ارائه شده است.

    این مدیر دولتی گفت: راجع به هنر کارت حرف‌های زیادی شده که من در اینجا از تکرار آن پرهیز می‌کنم. البته که حجم درخواست برای دریافت هنرکارت بسیار بالاتر از پیش بینی ما بوده است و فکر می‌کنم در حال حاضر ۴۴ هزار هنرکارت به دست افراد رسیده است. برنامه ما هم برای سال ۱۴۰۰ این است که این شبکه هنرکارت به بلوغ برسد تا هنرمندان و اهالی فرهنگ بتوانند از تسهیلات تکمیلی‌اش برخوردار شوند.

    او بیان کرد: ما در پیش بینی‌هایی که برای بیکاری از ناشی از کرونا داشتیم تصمیم گرفتیم که برای روزهای منتهی به تعطیلات کمک هزینه‌هایی را تقدیم هنرمندان کنیم. در این راستا با وجود مشکلاتی که پیش آمد با رییس سازمان برنامه و بودجه چند روز پیش جلسه برگزار کردیم و تصمیم بر این شد تا برای عزیزانی که در هنر کارت ثبت نام کردند مبلغ یک میلیون و پانصد هزار تومان دیگر تا روزهای آینده به حسابشان واریز می‌شود.. البته درباره واریز مرحله دوم از امروز شروع می‌کنیم و تا فروردین و اردیبهشت هم پرداخت‌ها ادامه پیدا می‌کند. برنامه‌هایی را برای ابتدای سال که اگر بتوانیم حق بیمه اوایل سال ۱۴۰۰ هنرمندان را به صورت رایگان پرداخت کنیم البته هنوز قول قطعی نمی‌دهم اما نهایت تلاش ما این است که بتوانیم برای ماه‌های فروردین و اردیبهشت در پرداخت حق بیمه تلاش کنیم.

    سیدزاده همچنین گفت: با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته برای رونمایی از سامانه «سایه» در سال ۱۴۰۰ گفت: این سامانه سایه در دسترس همه مبادی حمایتی حوزه فرهنگ و هنر قرار خواهد گرفت حتی سازمان‌هایی که نیازمند دریافت اطلاعات از هنرمندان برای بسته‌های حمایتی خود هستند می‌توانند از خدمات این سامانه بهره مند شوند. این سامانه یک سامانه شفاف سازی برای نحوه ارائه خدمات به هنرمندان و شناسایی این خدمات است که می‌تواند ما را در برنامه‌ریزی فعالیت‌های حمایتی مدیریت کند. این سامانه یکی از کلان‌ترین سامانه‌های وزارت ارشاد است که موجب تمرکز حمایت‌ها می‌شود که حمایت‌های ما به صورت برنامه‌ریزی شده و عادلانه برای جلوگیری از تضییع حق هنرمندان است.

    مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اضافه کرد: سامانه «پروانه» یک بازار برای حوزه فرهنگ و هنر است که برای اعضا ایجاد کننده یک فضای معرفی برای ارائه آثار و پروفایل حرفه‌ای هنرمندان و اصحاب رسانه است. در این سامانه علاوه بر نمایش آثار تعرفه‌ها و قیمت کالاها و محصولات فرهنگی و رسانه‌ای ثبت نام کننده در سامانه پروانه پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد. این یک سامانه یک سامانه و بازار بومی برای معرفی محصولات مختلف هنرمندان همه حوزه‌هاست که می‌تواند شرایط موثری را برای دیده شدن ایجاد کند. در کنار این پلتفرم یک بازار شکل می‌گیرد که وظیفه ما هم در این راستا بازارگردانی و رونق دهی حوزه‌های مختلف فرهنگ و هنر است.

    او در پایان هم گفت: ما حدود ۲۵۰ میلیارد تومان اقدام حمایتی در بخش‌های مختلف انجام دادیم. این در حالی است که بودجه صندوق حدود ۷۹ میلیارد تومان است. اگر این دخل با این خرج می‌خواند پس من باید کوتاهی خودم از انجام وظایف را اعلام کنم. اما بدانید ما برای دریافت همین بودجه‌ها از جمله بودجه حمایتی که با حمایت دکتر نوبخت صورت گرفت واقعاً نهایت تلاشمان را انجام دادیم. همین نشان دهنده تلاش برای دستیابی به منابع است که همین چالش‌هایی را هم به همراه خواهد داشت. اما ما می‌گوییم عیب ندارد چرا که باید حق حوزه فرهنگ و هنر را گرفت. شما مطمئن باشید اگر ماجرای هنر کارت اتفاق نمی‌افتاد به دلیل قرار گرفتن در شرایط کرونایی کمتر کسی به ما خرده می‌گرفت. اما ما بر این باور بودیم که این بودجه حق هنرمندان است که باید صورت می‌گرفت. ما در حوزه پرداخت وام‌های بلاعوض و تسهیلات مختلف با بسیاری از نهادها و مجموعه‌ها وارد تفاهم شدیم که هم به این مجموعه‌ها فشار آمد و هم ما با چالش‌های زیادی مواجه شدیم.

    منبع: هنرآنلاین
       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *