×
×

با حضور شاگردان استاد
نکوداشت هشتادمین زادروز استاد شجریان برگزار شد

  • کد نوشته: 401741
  • 02 مهر 1399
  • ۰
  • مراسم نکوداشت محمدرضا شجریان، عصر روز سه‌شنبه یکم مهرماه، توسط شاگردانش برگزار شد. در این مراسم از نقاشی پرتره او رونمایی شد.

    نکوداشت هشتادمین زادروز استاد شجریان برگزار شد
  • نکوداشت استاد شجریان

    مراسم نکوداشت محمدرضا شجریان، عصر روز سه‌شنبه یکم مهرماه، توسط شاگردانش برگزار شد. در این مراسم از نقاشی پرتره او رونمایی شد.

    به گزارش «موسیقی ایرانیان» مراسم نکوداشت محمدرضا شجریان به مناسبت زادروز وی، عصر روز سه‌شنبه یکم مهرماه در خانه هنر ایرانی برگزارشد.

    ایلیا محمدی‌نیا، مدیر کارگاه تخصصی آواز استاد شجریان، غلامرضا رضایی، مهدی امامی، علیرضا وکیلی منش، پارسا حسندختف وحید تاج و تعدادی دیگر از شاگردان استاد شجریان به همراه برخی از اهالی رسانه در این مراسم حضور داشتند.

    محمدی‌نیا در ابتدا ضمن خوش‌آمدگویی به حضار گفت: قرار بود مکان بزرگتری را برای برگزاری مراسم بیابیم و همه اعضای کارگاه حق داشتند در مراسم حضور یابند.

    او افزود: ما هم می‌توانستیم مراسم امسال را برگزار کنیم و هم می‌توانستیم برگزارش نکنیم که در نهایت تصمیم گرفتیم آنرا با تعداد کمی از اهالی کارگاه برگزار کنیم.

    محمدی‌نیا در ادامه گفت: برخی از دوستان قرار بود در مراسم حضور یابند که این امکان میسر نشد. مجتبی عسگری در مراسم حضور ندارد زیرا درگیر کرونای برادرش است که دیروز رخ داد. هادی حسینی نیز مشکلی داشت و نیامد. آقای سعید شفیعون مهمان دیگر ما بود که دیروز باهم صحبت کردیم و یاددداشتی به ما داد. او مشکوک به کرونا بود و به همین دلیل در مراسم حضور نیافت و حال خبر داده‌اند که تستش منفی درآمده است. البته ایشان سال گذشته نیز نتوانستند در مراسم حضور یابند.

    در ادامه مراسم رضا طیبی یکی از شاگردان استاد شجریان به نمایندگی اعضای کارگاه یادداشتی را خواند و پس از آن از پرتره استاد شجریان که توسط حسین اسماعیلی کشیده شده، رونمایی شد.

    پس از آیین رونمایی حسین اسماعیلی خطاب به حاضران درباره پرتره که ۳ متر و ۵۲ سانتی متر عرض و ۲ متر و سی سانت طول دارد، توضیحاتی ارائه کرد.
    اسماعیلی در ابتدای صحبت‌هایش گفت: یکی از اتفاقات جالب شروع ماجرا بود. سال گذشته تصمیم گرفتیم کارهای فرهنگی کنیم و مهم این بود که برای برخی بزرگان عرصه فرهنگ و هنر کشور مراسم بزرگداشت برگزار کنیم و در ابتدا به بزرگانی چون حافظ و سعدی و دیگر مفاخر فکر کردیم. سپس با ایلیا محمدی‌نیا قرار گذاشتیم و به گفتگو پرداختیم.

    اسماعیلی در ادامه گفت: با ایلیا محمدی‌نیا گفتگو کردم و به او گفتم می خواهم کاری کنیم و این شد که فضا را برای بزرگداشت آماده کردیم، اما نمی‌دانستیم برای چه کسی مراسم برگزار کنیم و طی صحبت‌ها من گفتم این مراسم را برای استاد شجریان برگزار کنیم که نظر ایلیا محمدی‌نیا مثبت بود و با پیشنهادم موافقت کرد. سپس عکس‌هایی را آورد که خودش گرفته بود. از میان آنها یکی را انتخاب کردیم و انتخابمان همان است که امروز نقاشی‌اش را می بینید. در این زمینه آنچه برایم اهمیت داشت این بود که عکس گویای بزرگی استاد باشد و نگاه نافذ ایشان نیز برایم مهم بود.

    او با اشاره به اینکه پرتره استاد شجریان را طی ۱۸ ساعت کشیده است، گفت: مسئله مهم ساختاری بود که باید انتخاب می‌کردیم. رنگ فیروزه‌ای که در اثر کاربرد بسیار داشته، جایگاه ویژه‌ای در ایران دارد، حتی با رنگ فیروزه‌ای در نقاشی، گذشته‌ای به استاد داده‌ام. طرح‌ها نمادهای ایرانی هستند و کاشی‌ها و موتیف‌ها را به یاد می‌آورد، و حتی می‌توان گفت نماد نت‌های موسیقی هستند. البته باید بگویم همکاران دیگر نیز به من کمک کردند و از آنها ممنونم.

    حسین اسماعیلی در بخشی از صحبت‌هایش اذعان داشت: البته من بخشی از زندگی‌ام را مدیون استاد هستم. من خوشنویسی می‌کردم و تمام آثارم را بر اساس صدای استاد و آنچه می‌خواند، می‌نوشتم……..

    در ادامه مراسم از طرح کوچک پرتره نیز رونمایی شد.

    در پایان مراسم مدعوین و شاگردان استاد کیک تولد ایشان را بریدند و سپس مراسم امضای یادگاری بر پوستر استاد محمدرضا شجریان برگزار شد.

    منبع: موسیقی ایرانیان https://musiceiranian.ir
       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *