×
×

«بر باد رفته» پس از حذف، محبوب شد!

  • کد نوشته: 385284
  • 22 خرداد 1399
  • ۰
  • «بر باد رفته» پس از حذف، محبوب شد!

  • مهر نوشت:‌پس از حذف «بر باد رفته» از شبکه اچ‌بی‌او این فیلم در شبکه آمازون به فیلم اول فهرست پرفروش‌ها بدل شد.

    یک روز پس از آنکه اچ‌بی‌او فیلم «بر باد رفته» را به دلیل دیدگاه‌های نژادی حذف کرد، این فیلم در شبکه آمازون در راس فهرست پرفروش‌ها قرار گرفت. آمازون که اطلاعات فروشش را منتشر کرده اخیراً برای هفتادمین سالگرد ساخته شدن این فیلم دو دیسک دی‌وی دی را به قیمت ۲۹.۵۵ دلار ارایه کرده وامکان امانت کردن دیجیتال آن را نیز ۳.۹۹ دلار تعیین کرده است.

    در حالی که این فیلم روز چهارشنبه در جایگاه پنجم آمازون قرار داشت و پس از «شکار»، «پرندگان دعا»، «پسران بد برای همیشه» و «مرد نامرئی» جای داشت، اکنون همه را پشت سر گذاشته و در راس چارت فروش قرار گرفته است.

    شبکه HBO Max سه‌شنبه کمتر از دو هفته پس از راه‌اندازی رسمی‌اش، فیلم کلاسیک «بر باد رفته» را به دلیل نگاه نژادپرستانه از سرویس استریم خود حذف کرد.

    سخنگوی شبکه در این باره گفت: در فیلم «بر باد رفته» مسایل قومی و تبعیض نژادی که متاسفانه در جامعه آمریکا وجود داشت، تصویر شده است. تبعیض نژادی هم در آن زمان غلط بوده و هم امروز اشتباه است و ما حس کردیم حفظ این عنوان بدون تقبیح این دیدگاه و ارائه توضیح کاری غیرمسئولانه خواهد بود. بنابراین می خواهیم این فیلم را با توضیحی در مورد محتوای تاریخی آن و تقبیح این تبعیض‌ها دوباره در دسترس همگان قرار دهیم.

    حذف این فیلم پس از آن صورت گرفت که جان رایلی نویسنده و کارگردان پیشنهاد حذف آن را مطرح کرد. استدلال وی این بود که این فیلم رفتارهای ایالت‌های جنوبی پیش از جنگ داخلی را ستایش می‌کند و به برده‌داری بی‌توجه است.

    «بر باد رفته» با بازی ویوین لی و کلارک گیبل سال ۱۹۳۹ با اقتباس از رمانی که مارگارت میچل سال ۱۹۳۶ نوشته بود ساخته شد. این فیلم فیلمی کلاسیک از زندگی در جنوب آمریکا در طول جنگ داخلی است. فیلم ۸ جایزه اسکار از جمله اولین اسکار برای یک فرد سیاه‌پوست را برای هتی مک‌دنیل بازیگر نقش مامی کسب کرد. این فیلم اسکار بهترین بازیگر زن، بهترین کارگردانی، بهترین فیلم سال، بهترین نویسندگی، بهترین فیلمبرداری، بهترین کارگردانی هنری و بهترین تدوین فیلم را نیز از آن خود کرد.

    انتقد به فیلم به این دلیل است که برده‌ها از وضعیت خود راضی هستند و تا انتها به ارباب خود وفادار می مانند.

    «بر باد رفته» در فهرست بهترین فیلم‌های انستیتو فیلم آمریکا در رده چهارم و پس از «همشهری کین»، «کازابلانکا» و «پدر خوانده» جای دارد.

       

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *