ایسنا نوشت: سیدعباس صالحی به اتفاق آرا، رئیس شورای هنر و محمدحسین ایمانی خوشخو دبیر این شورا شد.
جلسه شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی روز چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشتماه ۹۹ به ریاست دکتر سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا و با حضور دکتر سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (به صورت مجازی)، دکتر محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش (به صورت مجازی)، دکتر خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محمدمهدی دادمان قائم مقام رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، جواد رمضاننژاد نماینده سازمان صدا و سیما، دکتر آقاسی دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر حاجیلویی معاون خط مشیگذاری ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی و دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو برگزار شد.
عاملی در ابتدای این جلسه طی سخنانی گفت: خوشبختانه شصتمین جلسه شورای هنر بعد از یک تأخیر طولانی تشکیل شده است.
او افزود: اصل مصوبه تشکیل شورای هنر به سال ۱۳۷۶ بازمیگردد که در آن سال اعضای شورای هنر توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین شدند و اولین جلسه در سال ۱۳۷۷ و آخرین جلسه هم در سال ۱۳۸۸ تشکیل میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: از سال ۱۳۹۰ کمیسیون هنر و معماری در دبیرخانه تشکیل میشود که این کمیسیون متولی موضوع هنر در دبیرخانه میشود.
عاملی گفت: با توجه به تأکیدات حضرت امام (ره) و رهبر حکیم انقلاب (مدظلهالعالی) درباره هنر و نقش هنر در انتقال مفاهیم و ارزشهای فرهنگی میتوان گفت هنر در اصل یک عنصر الهی است که در کل خلقت و آفرینش الهی جریان دارد.
او افزود: از این منظر هر چه انسان هنرمند در عرصه هنر تولید میکند، در حقیقت بازآفرینی خلقت الهی است.
نمیتوان به هنر بیتوجه بود
سپس سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی گفت: راهاندازی مجدد شورای هنر در دوره اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یک اقدام قابل تقدیر است.
او افزود: هنر شاخه تمدن اسلامی و ایرانی است و در طول تاریخ ایران به ویژه پس از اسلام، ایران را نمیتوان بدون هنر شناخت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در موضوع بازسازی تمدن ایرانی اسلامی نمیتوان به موضوع هنر بیتوجه بود.
صالحی گفت: هنر در جامعه امروز ایران هم ظهور و بروز برجستهای دارد و گسترش کیفی و کمی این حوزه چشمگیر است.
او با اشاره به آمار وضع هنر در جامعه افزود: در زمینه دانشجویان رشتههای هنری طی ۳۰ سال اخیر با رشد چندبرابری مواجه هستیم و یک سرمایه عظیم انسانی در حوزه هنر کشور در حال تربیت است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: موضوع اقتصاد هنر هم موضوع مهمی است و در بخش صنایع خلاق حوزه هنر جایگاه مهمی دارد چون آثار هنری میتوانند با سرمایه کم تولید شوند ولی ارزشافزوده زیادی داشته باشند.
در پایان جلسه و با رأی مثبت اعضا (نظر غلامی و قمی در زمینه ترکیب اعضای شورای هنر و رئیس این شورا به صورت برخط ارائه شد)، سیدعباس صالحی به اتفاق آرا به عنوان رئیس شورای هنر و محمدحسین ایمانی خوشخو به عنوان دبیر شورای هنر انتخاب شدند که تعیین منشی شورا هم به رئیس و دبیر شورا محول شد.
پس از جلسه، سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مصوبات این جلسه گفت: شورای هنر یکی از شوراهای تخصصی شورای عالی انقلاب فرهنگی است که تشکیل این شورا در سال ۱۳۷۷ و در جلسه ۴۱۱ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است. او افزود: از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۸ یعنی در طول حدود ۱۱ سال ۵۹ جلسه شورای هنر تشکیل شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در طی این ۱۱ سال وقفهای که در برگزاری جلسات شورای هنر به وجود آمد، کمیسیون تخصصی هنر و معماری در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به امور مرتبط با هنر اهتمام داشت و در جلساتی که با حضور معاونین دستگاهها و ذینفعان این حوزه تشکیل می شد راجع به مسائل مختلف تصمیمگیری میشد.
عاملی در رابطه با اعضای شورای هنر نیز گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر آموزش و پرورش، وزیر علوم تحقیقات و فناوری، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و رئیس سازمان صداوسیما اعضای حقوقی شورای هنر را تشکیل میدهند و سه نفر هم از اعضای حقیقی به پیشنهاد شورای هنر و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب میشوند.
او افزود: حوزه هنر یکی از مهمترین حوزههای مرتبط با فرهنگ و هویت ملی و امور مرتبط با ارزشهای اسلامی در جامعه است که باید اهتمام بسیار بالایی به آن داشته باشیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص مصوبات جدید شورای هنر نیز گفت: مطابق سنت جاری در شورای هنر که ریاست آن به صورت دوره است در این جلسه دکتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بهعنوان رئیس و دکتر ایمانی خوشخو به عنوان دبیر شورا انتخاب شدند.
عاملی با اشاره به تصویب تشکیل دبیرخانه شورای هنر ادامه داد: در جلسه امروز پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به عنوان پژوهشگاه کارشناسی شورای هنر تعیین شد تا مطالعات و پژوهشهای این حوزه توسط این پژوهشگاه صورت گیرد.
او گفت: برای اینکه مصوبات شورای هنر تاثیرگذاری ملی داشته باشند مقرر شد اعضای شورا موضوعات اساسی را در جلسه بعدی مطرح کنند تا اولویتهایی را که دستگاهها پیشنهاد میکنند در دستور کار قرار دهیم.
وی افزود: با توجه به تغییر ذائقه هنری جامعه لازم است که مطالعات علمی راجع به نیازهای اساسی مرتبط با هنر در جامعه ایران صورت گیرد.
دیدگاهتان را بنویسید