باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: شیوع ویروس مرگبار کرونا در کشورهای مختلف جهان، نام یک رمان قدیمی را دوباره بر سر زبانها انداخته است.
ویروس کرونا که این روزها به داغترین سوژه خبری جهان تبدیل شده، بیش از ۴۰ سال پیش موضوع یک رمان علمی – تخیلی بوده است!
رمان «چشمان تاریکی» (The Eyes of Darkness) که در سال ۱۹۸۱ توسط «دین کونتز» -نویسنده آمریکایی- نوشته شده، درباره یک ویروس مرگبار به نام «ووهان-۴۰۰» است که به عنوان یک سلاح بیولوژیک مورد استفاده قرار میگیرد.
دین کونتز یکی از نویسندگان پرکار معاصر است که ۱۰۵ رمان را به رشته تحریر درآورده و در مجموع، ۴۵۰ میلیون نسخه از کتابهای او در سراسر جهان به فروش رفته است.
از میان این تعداد رمان، رمانِ تقریباً فراموششده «چشمان تاریکی» اکنون پس از گذشت حدود ۴۰ سال از زمان انتشار، دوباره به واسطه شیوع ویروس جدید کرونا بر سر زبانها افتاده است.
موضوع این رمان درباره مادری است که فرزندش به طرز مرموزی ناپدید شده و پس از مدتی از شهر ووهان چین (منشأ ویروس جدید کرونا) سر در میآورد. مادر پسر برای یافتن او به ووهان میرود و در آنجا در جریان یک سلاح بیولوژیک (ویروس مصنوعی) جدید و خطرناک به نام “ووهان-۴۰۰” قرار میگیرد که در آزمایشگاه ساخته شده و افراد زیادی را مبتلا کرده است.
البته با وجود این شباهتهای خیرهکننده، میان ووهان-۴۰۰ و ویروس جدید کرونا تفاوتهایی وجود دارد؛ از جمله اینکه ووهان-۴۰۰ یک ویروس انسانساز بوده که در آزمایشگاههای بیولوژیک ساخته شده، اما ویروس کرونا اینگونه نیست.
تفاوت دوم مربوط به میزان مرگبار بودن این دو ویروس است؛ در حالی که میزان مرگ و میر بین افراد مبتلا به ووهان-۴۰۰ در رمان «چشمان تاریکی» ۱۰۰ درصد است، تاکنون تنها ۲ درصد از مبتلایان به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند.
دیدگاهتان را بنویسید