رهبر پیشین ارکستر ملی درباره چگونگی حضورش در این ارکستر به عنوان رهبر میگوید: رهبری ارکستر ملی به من پیشنهاد شد و من براحتی برای پذیرفتن آن پیشنهاد راضی نشدم زیرا تمایلی به پذیرش آن نداشتم. واقعیت این است که اصلا نمیخواستم کار کنم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، فرهاد فخرالدینی (موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر) که در حال حاضر دوران نقاهت بیماریاش را میگذراند، درباره اختلافات گذشتهاش با زندهیاد حسین دهلوی (آهنگساز و موسیقیدان) که سهشنبه ۲۳ مهرماه پس از یک دوره بیماری طولانی دارفانی را وداع گفت، توضیحاتی داد.
طی سالها و دهههای گذشته در برخی از محافل رسمی و غیررسمی اخباری مبنی بر اختلاف زندهیاد حسین دهلوی و فرهاد فخرالدینی که هر دو از هنرمندان بهنام و مهم روزگار ما به شمار میروند، مطرح شده است. مسائلی که زندهیاد حسین دهلوی و فرهاد فخرالدینی هیچگاه به صورت شفاف و رو در رو درباره آن صحبت نکردند.
آنطور که طی سالها و دهههای گذشته برخی رسانهها منتشر کردهاند و بر اساس گفتههای برخی هنرمندان؛ ماجرا از این قرار بوده که در دهه هفتاد، زندهیاد دهلوی ارکستر مضرابی را تاسیس میکند و این ارکستر در تالار وحدت به اجرای برنامه میپردازد اما پس از مدتی کوتاه ارکستر مضرابی با ترکیب دیگری به رهبری فرهاد فخرالدینی روی صحنه میرود. در این میان خانواده زندهیاد دهلوی یکی از دلایل خانهنشین شدن این موزیسین را همین اتفاق میدانند.
موضوع مذکور مدتها مسکوت بود تا اینکه پس از درگذشت هنرمند فقید حسین دهلوی، برخی رسانهها با انتشار مطالب و فایلهای تصویری و پخش صحبتهای سوسن اصلانی شاگرد و همسر زندهیاد دهلوی و دیگر هنرمندان به بازگویی این قصه قدیمی پرداختند و در نهایت این موضوع مطرح شد که زندهیاد دهلوی هیچگاه مسبب خانهنشین شدنش را نبخشیده است.
فرهاد فخرالدینی در گفتگو با ایلنا، درباره مسائل پیشآمده میان خودش و زندهیاد دهلوی برای اولین بار توضیحاتی ارایه داد و به تشریح جزییات آن کدورت قدیمی پرداخت.
فخرالدینی در ابتدای صحبتهایش گفت: من مستند زندهیاد دهلوی را به تازگی دیدهام. با دیدن این اثر واقعا و جدأ از صحبتهای خانم سوسن اصلانی حیرت کردم و متعجب شدم. به هرحال ایشان لااقل ده سال شاگرد من بودهاند و انتظار نداشتم که ایشان به چنین شناختی از من رسیده باشند.
رهبر سابق ارکستر ملی ایران افزود: به نظرم یکی از بهترین افرادی که میتواند این واقعه را تعریف کند آقای مرتضی کاظمی هستند که در آن مقطع معاونت وزارت ارشاد را به عهده داشتند. یعنی زمانی که آقای عطاالله مهاجرانی وزیر ارشاد بودند.
این هنرمند در ادامه گفت: دو سال پیش از اتفاقات رخ داده درباره وضعیت ارکستر و پیش از آنکه مسئلهای میان من و زندهیاد دهلوی رخ دهد، من کنکور یا امتحان ارکستر موسیقی ملی را در فرهنگسرای بهمن برگزار کرده بودم. اما از آنجا که در آن زمان امکانات لازم وجود نداشت، فعالیت به بعد موکول شد. این رویه ادامه داشت تا زمانی که آقای مرتضی کاظمی معاون وزارت ارشاد مجددا پیگیری کردند که ارکستر موسیقی ملی را تشکیل دهیم.
فخرالدینی در ادامه گفت: این را هم بگویم که رهبری ارکستر ملی به من پیشنهاد شد و من براحتی برای پذیرفتن آن پیشنهاد راضی نشدم و واقعا سخت آن را پذیرفتم زیرا تمایلی به آن نداشتم. واقعیت این است که اصلا نمیخواستم کار کنم. یعنی مسائلی وجود داشت که باعث شده بود چنین تصمیمی بگیرم.
آهنگساز سریال سربداران در ادامه گفت: پادرمیانی دوستان و همکاران بود که باعث شد پیشنهاد رهبری ارکستر ملی را پذیرفتم. همه آن دوستان نیز به اتفاق نظرشان این بود که سمت مذکور را بپذیرم.
آهنگساز سریال امام علی(ع) افزود: بازهم تاکید میکنم که همه آن صحبتهای مطرح شده درباره من و زندهیاد دهلوی و آن اتفاقات، دو سال پس از برگزاری کنکور یا همان امتحانی رخ داد که در فرهنگسرای بهمن برگزار شده بود و متقاضیان در آن شرکت کرده بودند.
فخرالدینی درباره چگونگی پذیرفتن پیشنهاد رهبری ارکستر ملی در آن مقطع گفت: این پیشنهاد در حضور زندهیاد دهلوی مطرح شد که البته آقایان کاظمی، مهاجرانی و دوستانی چون آقای شجریان، کامبیز روشنروان، حسین علیزاده نیز حضور داشتند و شاهد ماجرا بودند.
آهنگساز سریال بوعلی سینا در پاسخ به این سوال که آیا در آن مقطع و در آن جلسه، آقای دهلوی شخصا اصراری به رهبری ارکستر داشته یا خیر نیز گفت: بله ایشان تمایل داشتند که ارکستر موسیقی ملی تشکیل دهند، اما آقای مهاجرانی گفتند این تصمیم گرفته شده و رهبری ارکستر ملی به عهده فرهاد فخرالدینی خواهد بود. این پاسخی بود که از سوی مسئولان وقت ارائه شد.
فخرالدینی با اشاره به اینکه درباره اتفاقات رخ داده هیچ گاه حرفی نزده است، ادامه داد: در زندگی سیاه و سپیدهایی وجود دارد و مقدار زیادی از آن خاکستری است. اگر قرار باشد صرفا دست بر سیاهیها بگذاریم، برای هرکس و در زندگی هرکس آن را مییابیم. واقعیت این است که در آن ماجرا و اینکه جناب دهلوی سمتی داشته باشند یا خیر، من هیچ نقشی نداشتم. اتفاقا ماجرا برعکس بوده است. در آن مقطع اتفاقا این زندهیاد دهلوی بودند که اصرار داشتند سمت مذکور را بگیرند نه من! این نکته موضوعیست که تاکنون به آن پرداخته نشده است.
آهنگساز سریال روزی روزگاری افزود: این موضوع تنها نظر و گفته من نیست، اگر از آقای مرادخانی بپرسید، به شما توضیح میدهد، زیرا در جریان ماجرا هستند. شما میتوانید تحقیق کنید و حتی از آقای حسین علیزاده و آقای کامبیز روشنروان در اینباره بپرسید. واضح است که دوسال قبل از اتفاقاتی که درباره آن صحبت کردیم و دو سال پیش از پذیرفتن سمت رهبری ارکستر ملی، زمینه را برای تشکیل آن مهیا کرده بودم. نکته دیگر اینکه آقای روشنروان و سریر شاهدند که من از آقای تجویدی برای حضور در ارکستر دعوت کرده بودم و زندهیاد دهلوی نیز از این موضوع باخبر بودند. در جلسهای که برگزار شد، آقای تجویدی و آقای روشنروان صراحتأ به من گفتند آقای فخرالدینی ما با شما همکاری خواهیم کرد. اگر به تاریخ آن روزها بنگرید، خواهید دید که آقای تجویدی هم در ارکستر ملی با من همکاری کردند. نه فقط آقای تجویدی که دوستانی چون حسین علیزاده و کامبیز روشنروان نیز در آن مقطع با من همکاری کردند.
این هنرمند گفت: اگر میخواهید در جریان درست ماجرا قرار بگیرید، میتوانید با این دوستان حتی شخص آقای مهاجرانی صحبت کنید نه من.
فخرالدینی با بیان اینکه همیشه و همواره برای زندهیاد دهلوی ارزش بسیاری قائل بوده و هستم، گفت: من طی این سالها مصاحبههایی با روزنامهها و رسانهها داشتهام و اگر میخواستم، میتوانستم درباره برخی مسائل صحبت کنم اما معتقدم، وقت این کارها نیست.
رهبر پیشین ارکستر ملی ایران تاکید کرد: همیشه تلاشم این بوده که روی نقاط مثبت مرحوم حسین دهلوی متمرکز شوم زیرا همیشه این مرد را دوست داشتهام.
فخرالدینی در پایان درباره وضعیت جسمی و سلامتیاش گفت: عمل مهمی را انجام دادهام و حدود هفت، هشت روز است که از بیماران مرخص شدهام و حال در منزل مشغول استراحتم.
دیدگاهتان را بنویسید