×
×

مردی با ۹ اسکار

  • کد نوشته: 303919
  • 26 شهریور 1398
  • ۰
  • نشست بررسی موسیقی فیلمهای آلفرد نیومن ۲۸ شهریور با حضور «نصرالله داوودی» آهنگساز، مترجم و پژوهشگر مستقل در فرهنگسرای نیاوران برگزار میشود

    مردی با ۹ اسکار
  • نشست بررسی موسیقی فیلمهای آلفرد نیومن ۲۸ شهریور با حضور «نصرالله داوودی» آهنگساز، مترجم و پژوهشگر مستقل در فرهنگسرای نیاوران برگزار میشود.

    به گزارش سایت خبری و تحلیلی «موسیقی ایرانیان»،  در این نشست زندگی و آثار یکی از پرافتخارترین آهنگسازان تاریخ هالیوود بررسی خواهد شد. این نشست اولین نشست از یک مجموعه نشستهای متوالی خواهد بود که به خدمات «خانواده نیومن» در تاریخ هالیوود میپردازد.

    آلفرد نیومن، در ۱۷ مارس ۱۹۰۰ در شهر نیوهاون ایالت کانِتیکت آمریکا چشم به جهان گشود. او بزرگترین فرزند از ده فرزند یک خانواده یهودی فقیر بود که از پنج سالگی نواختن پیانو را آغاز کرد و در کودکی هر روز ده مایل راه را پیاده طی میکرد تا بتواند در منزل یکی از آشنایان خانوادگی به تمرین پیانو بپردازد. طولی نکشید که استعداد سرشار او در نواختن پیانو سبب شد تا او بتواند با نواختن در کافهها و سالنهای تئاتر کمک خرج خانوادهاش باشد و در اجتماع کوچک محلی نام خود را به عنوان «پسر پیانیست اعجوبه» تثبیت کند. اولین قطعهای که او در هالیوود ساخت به «صحنه خیابان» معروف است که بارها و بارها آنرا در سالهای بعدی به نشانه ادای احترام اجرا کردد. او تا سال ۱۹۳۹ با ساموئل گلدوین ماند و در این مدت برای آثار درخشانی چون «بلندی های بادگیر» موسیقی ساخت. او برای آر. کِی. اُ برای آثاری چون «گوژپشت نتردام»برای پارامونت برای آثاری چون «ژست زیبا» موسیقی نوشت.

    از سال ۱۹۴۰ آلفرد نیومن برای بیست سال مدیر بخش موسیقی کمپانی فاکس قرن بیستم شد، که در آنجا علاوه بر آهنگسازی و رهبری ارکستر به تنظیم ملودهای دیگران و نظارت بر آثار آهنگسازان دیگر و نحوه ضبطشان نیز می پرداخت. نیومن در سال ۱۹۵۹ با موسیقی فیلم «بهترینِ هر چیز» از فاکس خداحافظی کرد و به صورت خصوصی به کار آهنگسازی پرداخت. سپس آثاری چون «چگونه غرب تسخیر شد» و «بهترین داستانی که تاکنون گفته شده» را برای مترو گلدوین مِیِر ساخت. سپس چند آلبوم از موفقترین آثارش را با رهبری خودش روانه بازار کرد. در سال ۱۹۷۰ در حالیکه سلامتیاش به شدت افول کرده بود آخرین اثرش یعنی «فرودگاه» را ساخت ولی به دلیل وضعیت بد جسمانی موفق به رهبری ارکستر نشد. او بلافاصله خود را از آهنگسازی برای فیلم بازنشسته کرد و یک ماه قبل از تولد هفتاد سالگیاش در ۱۷ فوریه ۱۹۷۰ در منزلش در هالیوود درگذشت. فیلم «فرودگاه» آخرین اثر آلفرد نیومن موفق شد نهمین و آخرین اسکار زندگیاش را برایش به ارمغان بیاورد که پس از مرگش به وی اهدا شد. آلفرد نیومن نه تنها یکی از مهمترین بنیانگذاران موسیقی فیلم در هالیوود است بلکه یکی از پر افتخارترین آهنگسازان هالیوود است او پیش از جان ویلیامز تنها آهنگساز تاریخ بود که نه بار موفق به دریافت جایزه اسکار شد و بیش از ۴۰ سال این رکورد را حفظ کرد.

    نشست بررسی موسیقی فیلمهای آلفرد نیومن، با حضور نصرالله داوودی، ۲۸ شهریور ساعت ۱۷ در سالن کنفرانس فرهنگسرای نیاوران برگزار خواهد شد. حضور کلیه علاقمندان در این نشست آزاد است.

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *