هفته نامه تایم طبق یک سنت سالانه، در بهار به معرفی ۱۰۰ چهره تاثیرگذار جهان میپردازد. افرادی که در میان آنها از چهرههای سیاسی تا ورزشی حضور دارند و هر کدام به دلایلی شایسته حضور در این فهرست ارزیابی شدهاند.
تعدادی از چهرههای سینمایی و تلویزیونی این فهرست را در زیر میبینید:
حسن منهاج که سعودیها را عصبانی کرد
ترور نوآ مجری سرشناس تلویزیون آمریکا مینویسد او و منهاج با هم برای کار به برنامه «شوی روزنامه جان استوارت» رفتند. در آن زمان تقریبا هیچ کس آن دو را نمیشناخت تا این که با رفتن استوارت فرصت به نوآ رسید تا خودی نشان دهد. اما باز خبری از حسن منهاج نبود تا این که مجریگری مراسم شام خبرنگاران در کاخ سفید و انتشار استندآپ مشهورش، «بازگشت به خانه» در وبسایت نتفلیکس او را تبدیل به یک چهره آشنا کرد. تا پیش از این احتمالا منهاج را فقط همسایههایش آن هم به سبب حضور در تبلیغ یک پیتزا فروشی زنجیرهای میشناختند. بعد از این اتفاقات و آمدن دونالد ترامپ، به عقیده نوآ دادن فرصت یک شوی شبانه به منهاج، به عنوان یک هندیالاصل مسلمان، نه تنها واضح بلکه لازم بود. اتفاقی که در اکتبر ۲۰۱۸ افتاد. نتفلیکس یک برنامه تلویزیونی با مجریگری او منتشر کرد. برنامهای با نام «عمل وطن پرستانه با حسن منهاج». این کمدین و مجری مسلمان و هندیالاصل در قسمت دوم این برنامه با عنوان «عربستان سعودی» به انتقاد صریح از سیاستهای محمد بن سلمان در جنگ با یمن پرداخت. چیزی که باعث اعتراض گسترده کمیسیون ارتباطات و فناوری اطلاعات عربستان شد. سعودیها از نتفلیکس خواستند که این اپیزود از روی وبسایت حذف شود اما محبوبیت منهاج این اجازه را نمیداد. در سالی که گذشت تاثیر حسن منهاج بر روی مخاطبانش طیف گستردهای از واکنشها را به دنبال داشته. برخی از ته دل خندیدند برخی به فکر فرو رفتند و برخی هم مانند عربستان حسابی عصبانی شدند. هر چه هست باید قبول کرد او یکی از تاثیرگذارترین چهرههای سال بوده است.
دوین جانسون؛ درخشان در سه عرصه هنر، تجارت و نیکوکاری
۲۰۱۸ برای راک سال پر کاری بود. بعد از سیل هاوایی، دوین جانسون (راک) وظیفه سلبریتی بودن خودش را انجام داد و همراه با یک NGO بومی به اسم مالاما کائوایی در بازسازی مناطق سیلزده کمک کرد. همین طور سال گذشته به خاطر بازی در «جومانجی: به جنگل خوش آمدید» توانست دو جایزه بهترین بازیگر مرد انتخاب کودکان و انتخاب نوجوانان را از آن خودش کند. دوین جانسون در دو فیلم سینمایی «رمپیج» و «آسمان خراش» ایفای نقش کرد که به ترتیب ۴۲۸ و ۳۰۴.۹ میلیون دلار فروختند.
سریال «فوتبالیستها»ی شبکه HBO دیگر فعالیت راک در سال گذشته را پوشش میدهد. اثری که فصل چهارم آن روی آنتن رفت و برای فصل پنجم هم تایید شده است. از همه این ها مهم تر اما سال گذشته با وجود دو فیلم و یک سریال و فعالیتهای خیریه برای سیل زدگان، راک توانست درآمد خودش را به نسبت سال ۲۰۱۷ چیزی حدود دو برابر افزایش دهد و در یک جامعه لیبرال این خود یک افتخار است. جانسون در سالی که گذشت چیزی حدود ۱۱۹ میلیون دلار درآمد داشت که او را فقط پایینتر از جورج کلونی به عنوان دومین بازیگر مرد پردرآمد دنیا قرار میدهد. جالب است بدانید اسکارلت جوهانسون پر درآمدترین بازیگر زن حال حاضر دنیا فقط ۴۰.۵ میلیون دلار درآمد داشته است. راک بخش قابل توجهی از درآمد خودش را مدیون تبلیغات برای شرکت ورزشی «آندر آرمر» است.
ریچارد مدن؛ تاثیرگذاری یک بادیگارد
سال گذشته ریچارد مدن در سریال شش قسمتی «بادیگارد» برای شبکه بی بی سی حاضر شد. اثری که در نهایت برایش جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد سریال درام را از مراسم گلدن گلوب به ارمغان آورد. این سریال در انگلستان طرفداران بسیار زیادی داشت بهطوری که تعداد مخاطبان آن را میتوان با اوج سریال «بازی تاج و تخت» در آمریکا مقایسه کرد. «بادیگارد» در هر قسمت حداقل بیش از ۱۴ میلیون مخاطب در بریتانیا داشته که چیزی حدود ۲۱ درصد از جمعیت ۶۶ میلیون نفری جزیره را در بر میگیرد. قسمت آخر «بادیگارد» بیشتر از ۱۷ میلیون بیننده فقط در بریتانیا داشته که ۲۵ درصد کل جمعیت آن است. همه اینها باعث میشود بتوانیم نقش اول این سریال را به معنای واقعی کلمه یکی از افراد تاثیرگذار جهان بنامیم. او پیشتر در سریال «بازی تاج و تخت» نقش راب استارک را داشت. او همین طور دوبار در نقش رومئو در اقتباس از شاهکار شکسپیر روی صحنه رفته که بار دوم را در سال ۲۰۱۶ با کارگردانی یک شکسپیرین شناخته شده، سر کنت برانا تجربه کرده است. مدن قرار است یکی از بازیگران اصلی فیلم سینمایی جدید سم مندس هم باشد. اثری که در فضای جنگ جهانی ساخته میشود.
امیلیا کلارک، مشهورتر از مادر اژدها
۲۰.۸ میلیون مخاطب فقط در اینستاگرام به علاوه چیزی حدود ۱ میلیون نفر در توییتر، امیلیا کلارک را تبدیل به یک رسانه سیار کرده. تعداد دنبال کنندگان او در اینستاگرام چیزی نزدیک به دو برابر مخاطبان سریالی است که به خاطر بازی در آن مشهور شده تا حالا «امیلیا کلارک بودن» ارزش به مراتب بیشتری نسبت به «مادر اژدها بودن» داشته باشد. کلارک سال گذشته در فیلم «سولو: داستانی از جنگ ستارگان» ایفای نقش کرد اما بر خلاف پیش بینیها این اثر با وجود بودجه حدودا ۳۰۰ میلیون دلاری فقط ۳۹۲.۹ میلیون دلار در بازارهای جهانی فروخت تا فقط کمی بالاتر از مرز ورشکستگی باشد.
کلارک در تلویزیون هم سال آرامی را سپری کرد و در حالی که مقدمات ساخت فصل آخر «بازی تاج و تخت» فراهم میشد، او فقط به عنوان صداگذار مهمان در مجموعههای «تاندربولت» شبکه iTV و «حیوانات» انیمیشن سریالی HBO حاضر شد. البته تایم برای انتخاب کلارک روی فصل جدید «بازی تاج و تخت» حساب ویژهای باز کرده است. طوری که زمان انتشار رسمی شماره ۱۰۰ چهره تایم، ۳ قسمت از فصل آخر این سریال روی آنتن رفته و مخاطبان احتمالا «نبرد وینترفل» را هم در قسمت سوم دیده و حسابی جوگیر شدهاند. اپیزودهای اول و دوم فصل هشتم در آمریکا به ترتیب ۱۱.۷۶ و ۱۰.۲۹ میلیون مخاطب داشته است. همه این ها برای تاثیرگذاری یک نفر کافی است. او سال گذشته به عنوان سفیر دانشکده پرستاری سلطنتی انتخاب شد و در همین چند ماهی که از سال ۲۰۱۹ گذشته خیریه خودش را هم راه انداخته است.
این بازیگر ۷۲ ساله سال گذشته به خاطر بازی در فیلم «همسر» تقریبا نامزد تمامی جوایز مهم سال شد که از این بین فقط جایزه گلدن گلوب بهترین بازیگر نقش اول زن را به خودش اختصاص داد. او سال ۲۰۱۷ در ۵ فیلم سینمایی ایفای نقش کرده بود با توجه به سن بالایش امسال بیشتر در حال استراحت بود. هر چند به فعالیت های غیر سینمایی ادامه داد. برای مثال او صداپیشه مجموعه انیمیشنی «داستان های آرکادیا»ی شبکه نتفلیکس بود. همین طور تئاتر «مادر مستخدم» را به روی صحنه پابلیک تیاتر نیویورک برد. جالب است بدانید فیلم های او تا پایان سال ۲۰۱۸ فقط در آمریکای شمالی بیش از ۱.۳ میلیارد دلار فروخته اند. از فعالیت های سیاسی این خانم بازیگر می توان به حمایت از دبی استبنو سناتور ایالت میشیگان در سنای آمریکا و کاتلین ویلیامز نماینده دموکرات ها در مجلس نمایندگان مونتانا اشاره کرد.
اسپایک لی؛ فیلمساز شورشی
کارگردان سیه چرده برنده اسکار سال گذشته از سال ۱۹۷۷ در حال ساخت فیلم است. او تمام کارنامه ۴۲ سالهاش را صرف بازگو کردن مشکلات جامعه سیاه پوستان کرده است. گاهی مثل «مالکوم ایکس» چهره یک اسطوره را بازنشر داده و گاهی هم سراغ کمدی درامهایی چون «کار درست را بکن» رفته. چیزی که عوض نشده دغدغههای او در جامعه آمریکا و مبارزاتش علیه تبعیضنژادی است. لی سالها به خاطر همین رویکرد انتقادی نسبت به جامعه آمریکا در جرگه فیلمسازان جریان اصلی جایی نداشت؛ نامزد اسکار میشد اما دست خالی میماند تا این که بالاخره بختش باز شد. ریاست جمهوری ترامپ برای هر کس بد بود، برای اسپایک لی آمد داشت. بهطوری که انتقادات او حالا نه به جامعه آمریکا که به سیاستهای نژادپرستانه رئیسجمهور منفور و جمهوریخواه آمریکا تسری داده میشد. بنابراین ساخته جدیدش «بلکککلنزمن» توانست اسکار بهترین فیلمنامه اقتباسی را بگیرد و نامزد بهترین فیلم سال و کارگردانی هم شود. اسپایک لی نه به سبب فروش بالای فیلمهایش و نه به سبب جایزههای گرفته و نگرفتهاش که به خاطر دغدغه اجتماعی و دههها کار و فعالیت بر روی آن و تاثیری که بر جامعه سیاه پوستان آمریکا دارد شایسته حضور در لیست امسال مجله تایم است.
دیدگاهتان را بنویسید