×
×

شب موسیقی الکتروآکوستیک با آثار آهنگسازان ایرانی و لهستانی برگزار می‌شود

  • کد نوشته: 220406
  • 22 دی 1397
  • ۰
  • مرکز موسیقی نوین اسپکترو با همکاری آکادمی موسیقی گدانسک و مرکز فرهنگی بالتیک (لهستان) اقدام به برگزاری شب موسیقی الکتروآکوستیک با تمرکز بر آثار آهنگسازان ایرانی و لهستانی در شهر گدانسک لهستان کرده است. در این کنسرت که با همکاری نوازندگان آکادمی موسیقی گدانسک برگزار خواهد شد آثار آهنگسازان ایرانی که برای یکی از سازهای […]

    شب موسیقی الکتروآکوستیک با آثار آهنگسازان ایرانی و لهستانی برگزار می‌شود
  • مرکز موسیقی نوین اسپکترو با همکاری آکادمی موسیقی گدانسک و مرکز فرهنگی بالتیک (لهستان) اقدام به برگزاری شب موسیقی الکتروآکوستیک با تمرکز بر آثار آهنگسازان ایرانی و لهستانی در شهر گدانسک لهستان کرده است. در این کنسرت که با همکاری نوازندگان آکادمی موسیقی گدانسک برگزار خواهد شد آثار آهنگسازان ایرانی که برای یکی از سازهای کلارینت، ساکسوفون، پرکاشن، هارپسیکورد ، پیانو، ویولن، ویلنسل، آکاردئون و … نوشته شده است با نظر نهایی هیئت انتخابی از مرکز موسیقی نوین اسپکترو، آکادمی موسیقی گدانسک و مرکز فرهنگی بالتیک (لهستان) اجرا خواهد شد.

    به همین منظور از تمام آهنگسازان ایرانی، دعوت شده است تا آثار خود (پارتیتور و الکترونیک) را تا سی ام دی ماه به آدرس office@spectrocentre.com با عنوانPoland-Iran-2019  ارسال کنند.

    مرکز موسیقی‌ نوین اسپکترو با هدف آشنا سازی هرچه بیشتر شنوندگان حرفه‌ای موسیقی‌ جدی (آکادمیک)، با ژانر‌های مختلف موسیقی‌ قرن ۲۰ و ۲۱، موسیقی‌ تجربی‌ قرن ۲۱، موسیقی‌ الکترو‌آکوستیک و الکترونیک، توسط مارتینا کوسسکا (آهنگساز، رهبر ارکستر و نوازنده) از کشور لهستان و آیدین صمیمی‌ مفخّم (آهنگساز، پژوهشگر موسیقی‌ و نوازنده) از ایران، پایه گذاری و راه انداخته شده است.

    اهداف اصلی‌ مرکز موسیقی‌ نوین اسپکترو برگزاری کنسرت‌های پژوهشی و آموزشی موسیقی‌ تجربی‌، الکترو‌آکوستیک و الکترونیک، برگزاری ورک شاپ‌هایی‌ با تمرکز بر آهنگسازی، تفسیر و اجرا موسیقی‌ قرن ۲۰ و ۲۱ و برگزاری کنفرانس و سمینارهایی در همین زمینه است.

    از پروژه‌های دیگر این مرکز می‌توان به «دوئت اسپکترو»، با تمرکز بر کنسرت‌های تجربی‌ الکترو‌آکوستیک توسط بنیان گذاران این مرکز و «آنسامبل اسپکترو» با تمرکز بر سفارش و اجرا آثار آهنگسازان معاصر، نام برد.

    مرکز موسیقی‌ نوین اسپکترو، از سال ۲۰۱۵ به عنوان سازمان و نماینده رسمی کنفدراسیون بین المللی موسیقی الکتروآکوستیک در ایران و اولین مرکز درخاورمیانه انتخاب و معرفی شده و از اهداف اصلی آن می توان به معرفی بیشتر موسیقی و آهنگسازان الکتروآکوستیک ایرانی به جوامع بین المللی اشاره کرد.

    کنفدراسیون بین المللی موسیقی الکتروآکوستیک در سال ۱۹۸۲ در شهر بورژ فرانسه توسط کریستین کلوزیه تاسیس گردید. هدف اصلی این کنفدراسیون ترویج موسیقی الکتروآکوستیک در سطح بین المللی با خلق وارایه آثار جدید، پژوهش در زمینه موسیقی الکتروآکوستیک، انتشار آثار الکتروآکوستیک، آموزش، انتشار و انتقال دانش و تکنیک های الکتروآکوستیک می باشد. از دیگر نمایندگان و یا سازمان های محلی این کنفدراسیون میتوان به کشورهای آرژانتین، بلژیک، شیلی، چین، کوبا، فنلاند، یونان، مکزیک، لهستان، پرتغال، اسپانیا، سوئیس، بریتانیا و اکراین اشاره کرد.
    مارتینا کوسسکا، آهنگساز، رهبر ارکستر و پرفورمر در ۱۳۶۸ در شهر گدینیا لهستان متولد شد. او مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته آهنگسازی از آکادمی موسیقی کراکوف لهستان به استادی پروفسور کشیشتوف مه یر دریافت نمود و همزمان، در مقطع کارشناسی زیر نظر پروفسور رافائل یاتسک دلکتا رهبری ارکستر را آموخت و در آخر در آکادمی ملی کاتوویتسه لهستان در رشته رهبری ارکستر زیر نظر پروفسور شیمون بِوالِتس، در مقطع کارشناسی ارشد تحصیلات خود را به اتمام رسانید. وی در مستر کلاس های رهبری اکستر نزد اساتید بین المللی همچون مائسترو کالین مِتِرز، الکساندر لیبرایش و تادئوش استروگالا شرکت نموده و به عنوان رهبر مهمان با آنسامبل و ارکسترهای متعددی همچون آنسامبل ۴۰۲۰ لینتز، ارکستر آکادمی بتهوون، ازکستر آکادمی کراکوف، ارکستز فیلارمونیک اُستراوا و ارکستر فیلارمونیک سیلسیا اشاره نمود.

    او برنده مسابقات ملی و بین المللی متعددی، از جمله برنده مسابقه آهنگسازی اپرای ۵ دقیقه ای در ۲۸ امین دوره دوسالانه زاگرب در کرواسی (که منجر به سفارش ساخت اپرای جدید ایشان از طرف دوسالانه زاگرب شد) و مسابقه آهنگسازی برای آنسامبل «اکلِکتو» در کشور سوئیس و برنده جایزه چهارمین دوره مسابقه بین المللی «کشیشتوف پندرتسکی» در لهستان و… می باشد. وی همچنین نویسنده اپرانامه (لیبرتو) اپرای «در ساحل لِته» به آهنگسازی آیدین صمیمی مفخم می باشد که ساخت بخش الکترونیک و اجرای الکترونیک زنده این اپرا هم به عهده ایشان بوده است.

    آثار وی بارها در فستیوال های معتبری همچون پاییز ورشو و آئدیو-آرت در لهستان، روزهای استراوا (جمهوری چک)، ایمپولس و ۴۰۲۰ در اتریش و دوسالانه زاگرب در کرواسی و بسیاری دیگر به اجرا در آمده است، وی همچنین به عنوان رهبر ارکستر در فستیوال های متعددی به اجرای آثار معاصر پرداخته است که از آنها می توان به رهبری «گروپن» اثر اشتوکهاوزن (رهبر میانی) در فستیوال روزهای استراوا در جمهوری چک (۲۰۱۵) اشاره کرد.
    او از سال ۱۳۹۴ ساکن تهران و مشغول تدریس پیانو و آهنگسازی در دانشگاه ها و مراکز تخصصی موسیقی و همچنین بنیانگذار و مدیر هنری «مرکز موسیقی‌ نوین اسپکترو» و عضو هیئت موسس و مشاور هنری «فستیوال موسیقی‌ معاصر تهران» می باشد. وی در آثارش بدنبال ترکیبات غیر معمول اصوات می باشد و تمرکزش بر ترکیبات جدید هارمونی و دست یافتن به کیفیت و رنگهای جدیدی در صدای انسان و سازها است.
    آیدین صمیمی مفخم، آهنگساز، نوازنده و پژوهشگر موسیقی، متولد سال ۱۳۶۰ در تهران است. او هر دو مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را به ترتیب در رشته های پژوهش موسیقی و آهنگسازی در ارمنستان و در محضر استاد آشوت زهرابیان دریافت کرده است. وی همچنین با حضور در کلاس های فوق تخصصی آهنگسازی بریان فرنیهو، بئات‌ فورر، خایا چرنووین، آلوین لوسیر، فیلیپ گلس، کریستین ولف، برنهارد لنگ، پیتر ابلینگر، کارولا باوکهولت و پتر کوتیک بر تجربیات و دانش هنری خود افزوده است.
    صمیمی مفخم عضو دائم انجمن آهنگسازان ایران و مدرس مدرسه ی عالی موسیقی و دانشسراهای تهران و از بنیان گذاران دپارتمان آهنگسازی و تئوری موسیقی در دانشگاه علمی کاربردی تهران بوده و همچنین بنیانگذار و مدیر هنری «مرکز موسیقی‌ نوین اسپکترو» و عضو هیئت موسس و مشاور هنری «کانون موسیقی‌ معاصر تهران» است.

    او  برنده چندین مسابقه بین‌المللی آهنگسازی می ‌باشد و به عنوان آهنگساز مدعو در فستیوال‌های ۴۰۲۰ لینز، ایمپولس (اتریش)، روز‌های استروا (جمهوری چک)، ماتا، هشتادمین تولد کریستین ولف (آمریکا)، اوی موس (آلمان) و غیره شرکت کرده است و برنده بورس تحصیلی – تحقیقاتی از مرکز کانورگنس سوییس (۲۰۰۹)، دانشگاه لوون در بلژیک (۲۰۱۳) و مرکز موسیقی ویسبی در سوئد (۲۰۱۴) است.

    آثار او توسط آنسامبل یا ارکسترهای مهمی همچون کلانگ فوروم وین، آنسامبل اس. ای. ام، کوارتت مومنتا، موتو پرپه تو، آدیتیو وکال آنسامبل درسدن، استراوسکا باندا، استکهلم ساکسفون کوارتت، کسلمیا و… و در ایران توسط نیواک و نیلپر اجرا و ضبط شده است. آثار وی بر پایه ی موسیقی دستگاهی و فولکلور ایران با رویکردها و تکنیک های معاصر از جمله تجربیات آکوستیکی و سایکو-آکوستیکی است.

       
    برچسب ها

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *