این روزها که بحث لایحه اصلاح قانون مطبوعات مطرح است و مجلس آن را در دستور کار خود قرار می دهد،بازخوانی یک واقعه تاریخی در باره توقیف روزنامه ها جالب است.
به گزارش خبرآنلاین،در جلسه روز پنجشنبه ۱۶ شهر جمادیالاولی ۱۳۲۸قمری (مطابق با ۵شنبه ۴خرداد ۱۲۸۹شمسی) یکی از نمایندگان مجلس به توقیف دو روزنامه بدون اینکه در دادگاه محکوم شوند اعتراض می کند و رئیس مجلس به او پاسخ می دهد.
این بخش از صورتجلسه را که مربوط به دوره دوم مجلس شورای ملی و در عهد احمدشاه قاجار است می خوانید:
منتصرالسلطان– برای اطلاع نمایندگان محترم میخواستم عرض کنم قبل از محاکمه و جلب به محکمه عدلیه به موجب اصل ۲۰ قانون اساسی نمیتوان هیچ روزنامهای را توقیف کرد و روزنامه ایران نو و شرق را به موجب حکم اداره نظمیه [این عنوان بعدها به ترتیب به شهربانی و نیروی انتظامی تغییر یافت]قبل از جلب به عدلیه و محاکمه توقیف کردهاند ایران نو را توقیف ابدی نمودند و این مطلب علاوه بر این که مخالف اصل ۲۰ قانون اساسی است تقریباً قانون انطباعات[=مطبوعات] را متزلزل مینماید به جهت این که هر روزنامه را هرکسی میخواهد توقیف کند باید قبلا تقصیر او را ثابت کرده بعد توقیف نماید. محض اطلاع خواستم عرض کنم که مجلس هم در این خصوص رأی خود را اظهار نماید.
رئیس- در این خصوص از هیئت وزراء عظام کتباً سئوالی شده که این اقدام ملی بر چه علت و چه کیفیت بوده است .گویا قرار دادند امروز خودشان آمده در این خصوص یا در جلسه علنی و یا در جلسه خصوصی مذاکره نمایند.
گفتنی است در صورتجلسات بعدی، گزارشی در مورد توضیح دولت منعکس نشده است.
دیدگاهتان را بنویسید